Energistyrelsen

ELFORSK-pulje: Søg om støtte til innovative grønne løsninger inden for digitalisering og sektorkobling

Del

Hvordan kan brugen af data være med til at optimere energisektoren? Nu kan der søges om støtte til projekter der fremmer innovationen inden for digitalisering og sektorkobling. Frist for ansøgere er d. 9. september 2022 kl. 12:00.

Danmark er et foregangsland både hvad angår produktion af vedvarende energi og forbrug af grøn strøm – men der er stadig et behov for løsninger, der kan binde energiproduktion og -forbrug intelligent sammen.

Med ELFORSK-puljen sættes nu 24,25 mio. kr. i spil til projekter, der fremmer effektiv energianvendelse og fleksibilitetsløsninger via databehandling, digitalisering og sektorkobling på tværs af eksempelvis el, fjernvarme og transport.

Der kan blandt andet søges om støtte inden for indsatsområderne:

  • Data og dataanvendelse.
  • Forecasting.
  • Sektorkobling og forretningsmodeller på tværs af sektorerne (el, vand, varme, transport).
  • Optimering af lagring.
  • Cyber-/informationssikkerhed.

Projekterne skal understøtte anvendelsen af energidata og nye services, som elsektoren og dets kunder efterspørger for at opnå en effektiv udnyttelse og udvikling af elsystemet.

ELFORSK-puljen administreres i samarbejde mellem Energistyrelsen og Green Power Denmark og har til formål at fremme forskning og udvikling af løsninger for at øge effektiv energianvendelse og fleksibelt el- og energiforbrug.

Sådan søger du

En ELFORSK-ansøgning består af en række bilag, som skal indsendes via ansøgningsportalen.

Find indkaldelsesmaterialet og læs mere her.

Se også elforsk.dk for yderligere information om puljen og projektgalleri. 

Tidsplan for ELFORSK-puljen

Ansøgningsfrist:

9. september 2022 kl. 12:00

Partshøringsperiode:

Ultimo november

Afgørelse:

Medio December 2022

Kontakt

Fulmægtig, Henrik T. Aa. Friis, htaf@ens.dk, +45 33 92 77 99

Kontorchef, Energistyrelsen, Claus Meineche, clme@ens.dk, +45 33 92 77 93

Kontakter

Information om Energistyrelsen

Energistyrelsen
Energistyrelsen
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V

33 92 67 00https://ens.dk/

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum