Energinet

Elforbruget afslører hvilke brancher der er ramt af Corona

Del

Corona og nedlukning af dele af samfundet har ført til et fald i Danmarks elforbrug på ca. 7 procent. Men bag totaltallet er der brancher med fald på op til 45 procent. ”Kultur & Fritid”, ”Undervisning” og ”Hotel og restaurationer” oplever størst nedgang.

Coronakrisen og nedlukning af dele af samfundet fortsætter med at kunne aflæses i danskernes totale elforbrug. Siden regeringens beslutning om at lukke dele af samfundet, er det totale forbrug faldet ca. syv procent – det tal har ligget stabilt siden midten af marts.

Men bag det totale fald gemmer sig brancher med langt større nedgang i elforbruget.

Fx er faldet i elforbrug inden for ”Kultur og fritid” på 45 procent, ”Undervisning” på 39 procent og ”Hoteller og restaurationer” på 38 procent.

Det viser en detaljeret opgørelse fra Energinet, der strækker sig fra 2. marts til 5. april, hvor de seneste præcise tal er fra.

Til sammenligning er faldet i ”Industrien” på ca. 4 procent.

- Kulturtilbud, fritidslivet, skoler, spisesteder osv. er jo også de brancher, der er er hårdt ramt af nedlukninger og aflysninger, så det er jo ikke mærkeligt, at faldet er størst her, men det er alligevel ret markante fald, som er med til at vise, hvor stor effekt Corona-krisen har i dele af samfundet, siger Signe Horn Rosted, områdeleder i Energinet Elsystemansvar.

For at hjælpe flere myndigheder med at overvåge konsekvenserne af Corona har Energinet de seneste uger opgjort og fulgt elforbruget i en række brancher og underkategorier. Faldet i den samlede ”Sevicesektor”, hvor bl.a. kultur, hoteller, skoler mv. falder ind under, er hårdest ramt med en nedgang på samlet set 15 procent. ”Landbrug og gartnerier” har i samme periode,  fra 2. marts til 5. april, oplevet et fald på ca. 10 procent, mens elforbruget i ”Husholdninger” er steget med godt 2 procent som følge af de mange hjemmearbejdspladser.


Figur: Danmarks totale elforbrug inddelt i fire hovedkategorier: Servicesektoren, Husholdninger, Industri og Landbrug og Gartneri.

 
Figur: Servicesektoren står for det mest markante fald. I grafen herover er elforbruget i de hårdest ramte underkategorier i ”Servicesektoren” vist. Med pile er markeret nogle af de politiske beslutninger og anbefalinger, som har ført til det faldende elforbrug.

Kontakter

Pressechef Jesper Nørskov Rasmussen, jnr@energinet.dk, mobil 23 33 85 75.

Billeder

Information om Energinet

Energinet
Energinet
Tonne Kjærsvej 65
7000 Fredericia

70 10 22 44http://www.energinet.dk/

Vi varetager samfundets interesser og ejer energiens "motorveje". Vi har ansvaret for at forsyne Danmark med el og gas, skabe fair konkurrence og fremme klimavenlige energiløsninger.

Følg pressemeddelelser fra Energinet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energinet

Ny analyse: Vejene til fremtidens Power-to-X skal findes nu14.5.2020 15:35:07 CESTPressemeddelelse

Strøm fra vind og sol kan blive til klimavenligt brændstof til fly, skibe, lastbiler og industri og dermed næste store skridt i den grønne omstilling. Teknologien, der populært hedder Power-to-X, kan blive et nyt grønt eventyr for Danmark, og det er vigtigt allerede nu at indtænke betydningen af Power-to-X for energisystemet og den overordnede infrastrukturudvikling. Det viser ny analyse fra Energinet og Dansk Energi.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum