Lolland Kommune

Elever og foreninger samles om kæmpe idrætsfestival i Holeby

Del

Sved på panden, socialt samvær på tværs af skoler og et møde med nye, spændende sportsgrene. Det er, hvad 230 sjetteklasseelever fra hele Lolland Kommune kan forvente torsdag 26. maj kl. 9-14, når Dansk Skoleidræt afholder Skoleidrættens Forårsfestival på Søndre Skoles Holebyafdeling. Arrangementet er blevet til i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, lokale foreninger, Fælleselevrådet og udskolingselever fra Rødbyafdelingen.

”Bevægelse og socialt samvær skaber sundhed og glæde, og det er netop, hvad Skoleidrættens Forårsfestival handler om. Her får børnene inspiration til at røre sig på en sjov måde og ikke mindst mulighed for at stifte bekendtskab med andre jævnaldrende og et hav af forskellige sportsgrene, som de måske ikke kender til,” fortæller Kim Bentø Hansen, som er medlem af Dansk Skoleidræt Storstrømmens forretningsudvalg.

Til dagligt er Kim Bentø Hansen skolelærer på Søndre Skole, og som lærer glæder han sig samtidig over, at arrangementet giver eleverne og foreningerne mulighed for at få sat ansigter på hinanden og skabe nogle frugtbare kontakter:

”På festivalen deltager en række lokale foreninger med mange forskellige aktiviteter, og på den måde er Skoleidrættens Forårsfestival tænkt ind i den åbne skoles kontekst. Skolerne får præsenteret en række nye mulige samarbejdspartnere til for eksempel idrætstimerne eller i den understøttende undervisning, mens foreningerne får mulighed for at præsentere sig over for potentielle nye medlemmer. Det er til glæde for alle parter,” siger han.

Dagen starter med, at byrådsmedlem Linda Sommer byder velkommen kl. 9, og herefter står de næste timer i bevægelsens tegn. Der vil være 4 runder med forskellige aktiviteter fordelt på Søndre Skoles arealer, hvor eleverne får mulighed for at afprøve mange forskellige sportsgrene lige fra BMX, folkedans, beachvolley, SmartSport, badminton til håndbold og fodbold for blot at nævne nogle af de mange tilbud.

Skoleleder på Søndre Skole Carsten Løye ser frem til en begivenhedsrig dag for både skolerne og foreningerne:

”Arrangementet er et godt eksempel på, hvordan det omkringliggende foreningsliv kan bidrage til en anderledes skoledag for eleverne. Heldigvis er der rigtig mange, der viser interesse i at samarbejde med skolen, og vi kan derfor glæde os til at se en masse glade børn og foreninger 26. maj i Holeby. Jeg er sikker på, at det bliver en stor oplevelse,” siger Carsten Løye.

Om Skoleidrættens Forårsfestival
Skoleidrættens Forårsfestival er en del af projektet Ny Skole i Bevægelse fra Dansk Skoleidræt. Et projekt, som Nordea-fonden støtter frem mod sommeren 2017.

Projektet har til formål, at flere børn skal opleve glæde og begejstring ved bevægelse. Samtidig understøtter det skolereformens krav om 45 minutters daglig bevægelse for alle elever.

Bevægelse i skolen behøver ikke kun at være et internt skoleanliggende. Med skolereformen har alle skoler fået mulighed for at åbne sig mod det omkringliggende lokalsamfund, og på den baggrund inviteres forskellige lokale foreninger og organisationer til at deltage i Skoleidrættens Forårsfestival.

I år bliver der afholdt 46 festivaler rundt omkring i landet med 15.000 elever. Holeby er den eneste by syd for Ringsted, der er repræsenteret på danmarkskortet.

Nøgleord

Kontakter

Kim Bentø Hansen
Medlem af FU Dansk Skoleidræt Storstrømmen
Tlf. 61 69 33 45

Carsten Løye
Skoleleder Søndre Skole
Tlf. 30 30 49 60

Billeder

Kim Bentø Hansen glæder sig til at se en masse glade elever og foreninger til Skoleidrættens Forårsfestival i Holeby.
Kim Bentø Hansen glæder sig til at se en masse glade elever og foreninger til Skoleidrættens Forårsfestival i Holeby.
Download

Vedhæftede filer

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Flere pædagoger til daginstitutioner i Lolland Kommune13.9.2018 06:10pressemeddelelse

Socialstyrelsen har tildelt Lolland Kommune 16,9 millioner kr. til arbejdet med den tidlige indsats i fem af kommunens daginstitutioner. Midlerne går til at ansætte flere pædagoger med henblik på at styrke børnenes trivsel og udvikling. Med de ekstra hænder bliver der flere og bedre muligheder for at arbejde med børnene i mindre grupper, og børnene vil opleve mere voksenkontakt og nærvær i dagligdagen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum