Furesø Kommune

Elever: Furesø er blandt landets mest 'elevvenlige' kommuner

Del

Et mangfoldigt elevdemokrati og et fælleselevråd med direkte indflydelse på kommunens udvikling har vakt opmærksomhed hos Danske Skoleelever, som nu nominerer Furesø til årets mest 'elevvenlige' kommune.

Reel indflydelse ved årets skolebyrådsdag er noget af det, der vækker opsigt hos Danske Skoleelever.
Reel indflydelse ved årets skolebyrådsdag er noget af det, der vækker opsigt hos Danske Skoleelever.

"Når eleverne i Furesøs skoler vælger elevrådsrepræsentanter på tværs af etnisk baggrund og politiske og religiøses holdninger, er vi lykkedes rigtig godt med den demokratiske dannelse her i Furesø. Det gør mig glad, at andre lægger mærke til den indsats."

Det siger Henrik Poulsen (A), formand for Udvalget for Skole og ungdomsuddannelse som reaktion på, at sammenslutningen Danske Skoleelever i denne uge har nomineret Furesø til én af landets mest 'elevvenlige' kommuner. Nomineringen bygger blandt andet på, at kommunen har haft som målsætning at aktivere mangfoldigheden i elevrådene som et aktiv i den demokratiske hverdag i kommunen.

"Et mangfoldigt elevdemokrati er én af de bedste forudsætninger, vi kan give alle børn for, at de går ud i livet og hver især tror på sig selv og hinanden. Det afspejler, at eleverne har tillid til at lade sig repræsentere af hinanden, uanset om de ser ud på den ene eller den anden måde. Det er meget opløftende," supplerer Susanne Mortensen (C), næstformand i Udvalget for Skole og ungdomsuddannelse.

Danske Skoleelever kårer for 12. år i træk årets elevvenlige kommune, hvor organisationen anerkender de kommuner, der har gjort en særlig mærkbar indsats i arbejdet med elevdemokratiet. I år er Furesø nomineret sammen med Odense, Vejle, Esbjerg og Rudersdal.

I Furesøs tilfælde har det også vakt opsigt, at eleverne har direkte indflydelse i kommunen gennem Fælleselevrådet. 1 gang årligt overtager Fælleselevrådet byrådssalen og en bid af det kommunale budget for en dag. Det sker til den årlige Skolebyrådsdag, som sidste år havde særligt fokus på mindre ulighed og klima, og som støtter op om FN’s verdensmål lokalt.

Indflydelse giver blod på tanden 

Kommunens 8. klassers fordelte i fællesskab 100.000 kr. mellem forskellige aktuelle problemstillinger i Furesø Kommune. Furesø Fælles Elevråd var værter på dagen og deres opgave var at rammesætte dagen, lige fra præsentation til at holde tidsplan og afrunding af dagen. Den slags initiativer giver blod på tanden og lyst til at engagere sig, fortæller Jonas Dong Nyborg Rasmussen, der går i 9. klasse på Lille Værløse Skole ved siden af hvervet som formand for Furesø Fælles Elevråd.

"Som elever i Furesø har vi ret til at blive hørt. Det kan vi mærke, når vi tager en sag op, eller bliver bedt om vores holdning til en sag. Vi er blevet spurgt om vores holdning til Aula, før, under og efter implementeringen, og mange af os sidder med som repræsentanter i forskellige udvalg i Furesø Kommune, hvor vores stemme også bliver hørt," fortæller han.

"Derfor er vi også rigtig glade for den opmærksomhed, det kan give, hvis Danske Skoleelever kårer Furesø til årets mest elevvenlige kommune. Det vil betyde, at vores meninger vil blive taget endnu mere alvorligt og at andre på vores alder vil kunne se, hvorfor man skal engagere sig", siger Jonas Dong Nyborg Rasmussen.

Nøgleord

Kontakter

Jonas Dong Nyborg Rasmussen, formand for Furesø Fællesråd, kontakt Anette Lykke Kohring. leder af Ungdomsskolen i Furesø tlf. 7216 5156
Henrik Poulsen, formand for Udvalget for Skole og Ungdomsuddannelse, tlf. 7216 5008
Susanne Mortensen (C), næstformand i Udvalget for Skole og Ungdomsuddannelse, tlf. 72165002

Billeder

Reel indflydelse ved årets skolebyrådsdag er noget af det, der vækker opsigt hos Danske Skoleelever.
Reel indflydelse ved årets skolebyrådsdag er noget af det, der vækker opsigt hos Danske Skoleelever.
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum