Fonden for Entreprenørskab

Elever fra Næstved blev den store vinder i landsdækkende opfinderkonkurrence Projekt Edison

Del

Hvordan kan du gøre en forskel for klimaet? Under den overskrift har flere end 12.000 elever gennem flere måneder knoklet med at finde på innovative ideer i opfinderkonkurrencen Projekt Edison, som er for elever i 6. og 7. klasse. Torsdag den 25. november kulminerede iderigdommen, da Green Fitnezz fra Kobberbakkeskolen afd. Rønnebæk på imponerende vis vandt landsfinalen i Projekt Edison, som blev holdt som en del af Danish Entrepreneurship Award 2021.

Team Green Fitnezz som har vundet opfinderkonkurrencen Projekt Edison 2021.
Team Green Fitnezz som har vundet opfinderkonkurrencen Projekt Edison 2021.

Tusindvis af elever og studerende har dystet på gode iværksætterideer og -opfindelser til Danish Entrepreneurship Festival i uge 47. Torsdag den 25. november blev de første vindere fundet, og her løb Green Fitnezz fra Kobberbakkeskolen afd. Rønnebæk med førstepladsen i landsfinalen i opfinderkonkurrencen Projekt Edison.  

De vandt for deres ide med at udnytte den energi, man skaber i et træningscenter, når man løber på et løbebånd. Energien, der dannes, omdannes til elektricitet eller varme, som centret vil kunne udnytte og dermed spare på det store strømforbrug, der skal til for at holde et center i gang med maskiner, musik osv. 

”Det har været rigtig sjovt og spændende at prøve at være iværksætter, og vi havde slet ikke regnet med at vinde. Vi har lært, at når man kommer ned i et sort hul eller bliver uvenner, så skal man bare sige pyt og gå i gang igen. Man skal holde den positive stemning, fordi man møder mange udfordringer. Vi har lavet sprællemand og rystet problemer væk, når det har været svært”, siger Emma Brylle Rasmussen, Maya Bisgaard Kalmar Winther, Cathrine Rosenstjerne Zachau, Karoline Ida Klintø Arndal og Sofie Marie Hebert fra gruppen Green Fitnezz. 

Og spørger man til, hvad pengene skal bruges til, lyder det klart fra gruppen; ”klassetur og pizza”   

Hele 190 hold havde kvalificeret sig til finalen, hvor gruppen Team Fitnezz vandt førstepladsen og en præmie på 10.000 kr.  

Flere end 12.000 unge opfindere hjælper klimaet 

I år har Projekt Edison teamet op med Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, Energistyrelsen og Teknologipagten for at sætte fokus på klimaudfordringer. Alle Projekt Edison-deltagere har derfor arbejdet med at finde på innovative og teknologiske ideer til, hvordan man kan gøre en positiv forskel for klimaet. 

Dan Jørgensen, Klima-, Energi- og Forsyningsminister har glædet sig til at se, hvad de unge kan finde på. 

"Klimakrisen kræver handling, og den kræver, at vi tænker anderledes. Derfor er det virkelig fantastisk, at Projekt Edison i år kommer til at handle om klima og entreprenørskab. Lige nu arbejder politikere og regeringer over hele verden på at finde de gode løsninger, der kan være med til at sikre, at temperaturen ikke stiger for meget. Men selvom vi allerede har mange gode ideer til, hvordan vi skal gøre det, så er det nødvendigt, at vi hele tiden forsøger at få nye ideer og tænke på nye måder. Her tror jeg, at børn og unge kommer til at spille en meget vigtig rolle," siger Dan Jørgensen. 

Festival fyldt med innovation og entreprenørskab 

I hele uge 47 har Fonden for Entreprenørskab holdt Danish Entrepreneurship Festival 2021, hvor tusindvis af elever og studerende med iværksætterideer har dystet i online idekonkurrencer, fået sparring fra hundredvis af erfarne erhvervsfolk og inspiration fra kendte iværksættere og investorer. Camilla Ottesen og Brian Lykke har været ugens værter, og alle har kunne følge med live.  

Danish Entrepreneurship Festival 2021 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab med støtte fra William Demant Fonden, Dansk Industri, Facebook, Nordea, Odense Kommune, Otto Bruuns Fond, Taurus ejendomsadministration og Colliers international.  

Læs mere på http://danishentrepreneurshipfestival.ffe-ye.dk/.    

Kontakter

Green Fitnezz: Emma Brylle Rasmussen, Maya Bisgaard Kalmar Winther, Cathrine Rosenstjerne Zachau, Karoline Ida Klintø Arndal og Sofie Marie Hebert. Kontakt via deres lærer, Mette Plum Bøgh Veitland Jacobsen, 29667267 

Sigurd Schou Madsen, presse- og kommunikationschef, sigurd@ffefonden.dk, 91 37 31 10 

Billeder

Team Green Fitnezz som har vundet opfinderkonkurrencen Projekt Edison 2021.
Team Green Fitnezz som har vundet opfinderkonkurrencen Projekt Edison 2021.
Download

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffefonden.dk

Entreprenørskab skal være for alle, for det giver børn og unge evner til at skabe, forandre og gøre en forskel i verden. Det er Fonden for Entreprenørskabs vision, og det vi er drevet af i vores arbejde på skoler og uddannelser.

Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Målet er, at entreprenørskab skal være en naturlig del af undervisningen på alle uddannelsesniveauer i Danmark.

Helt konkret arbejder Fonden for at sikre, at alle elever og studerende færdiggør skole og uddannelse med evner til at tænke nyt, se muligheder og omsætte ideer til værdi som både talentfulde iværksættere og værdifulde medarbejdere til gavn for Danmark. Vi kalder det entreprenant dannelse.

Fonden for Entreprenørskab er desuden det centrale nationale videncenter og omdrejningspunkt for udvikling af entreprenørskab i undervisningen på alle uddannelsesniveauer i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Tusindvis af unge dystede på ideer til Danish Entrepreneurship Festival 202126.11.2021 18:00:37 CET | Pressemeddelelse

Klima, bæredygtighed eller en sjovere hverdag. Flere end 2000 elever og studerende har i uge 47 pitchet deres innovative ideer til Danish Entrepreneurship Festival 2021, og her var det tydeligt at de unge i høj grad har konkrete ideer til hvordan vi kan gøre verden bedre for alle. De mange unge skulle overbevise knivskarpe dommere fra erhvervslivet om, at deres idé var den bedste, og hele 18 priser blev uddelt til mest innovative ideer og iværksætterprojekter.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum