Røde Kors

Elever fra Fjerritslev Gymnasium bakker op om Røde Kors’ landsindsamling

Del

Når Røde Kors’ landsindsamling skydes i gang søndag d. 3. oktober, bliver det med opbakning fra gymnasier over hele landet. Dette engagement vil Røde Kors’ generalsekretær, Anders Ladekarl, hylde, når han onsdag d. 1. september besøger Fjerritslev Gymnasium.

På Fjerritslev Gymnasium er eleverne godt i gang med at planlægge årets gymnasieindsamling, som er elevernes bidrag til Røde Kors’ landsindsamling d. 3. oktober. Sidste år var hver fjerde indsamler gymnasieelev, og det engagement vil Røde Kors’ generalsekretær gerne hylde ved et besøg på gymnasiet d. 1. september. 

”Gymnasieeleverne har en fantastisk evne til at engagere hinanden, og deres bidrag til Røde Kors’ landsindsamling er helt uvurderligt. Man under dem jo virkelig, at de omsider kan dyrke gymnasiefællesskabet, og derfor er det dejligt at se, at de er så mange, der er fælles om at bakke op om indsamlingen,” siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors.   

Under sit besøg vil han give eleverne et indblik i det hjælpearbejde, som Røde Kors laver i og uden for Danmark. Og gennem personlige fortællinger og videoklip fra verdens brændpunkter vil han forhåbentlig inspirere endnu flere elever til at melde sig som indsamlere. 

Sammen om at gøre en forskel  

Det er 12. år i træk, at gymnasieeleverne er med til at samle penge ind til Røde Kors’ arbejde. I år går pengene blandt andet til krigsramte børn fra Syrien og Yemen, der har desperat brug for akut lægehjælp og livreddende mad og omsorg.   

Herhjemme går pengene til udsatte børnefamilier, som står uden for fællesskabet og hjemløse, der har brug for omsorg og støtte efter indlæggelse på et hospital.  

Eleverne går to og to sammen på en indsamlingsrute og kan på den måde være fælles om at gøre en forskel. To gymnasieelever og en indsamlingsbøtte samler i gennemsnit 1.000 kr. ind. Det svarer til:  

  • 1 hel måneds livsreddende mad til 20 krigsramte børn  
  • Akut lægehjælp til 4 sårede, der har brug for en ambulance  
  • 6 måneders støtte til et sårbart barn i en udsat familie  
  • En vigtig og selvtillids-opbyggende dag på en ferielejr for 5 udsatte børn  

Vil du også samle ind for Røde Kors 3. oktober? Så gå ind på rødekors.dk/indsamling og meld dig som indsamler. 

 

Til info: 

Medier er velkomne til at deltage på dagen, og det vil være muligt at interviewe Anders Ladekarl og en af Røde Kors’ lokale gymnasieambassadører.

Ved spørgsmål eller ønske om interview kontakt da Røde Kors’ pressetelefon på tlf. 3529 9699.   

Anders Ladekarls besøg finder sted:  

ONSDAG D. 1. SEPTEMBER 2021 
PÅ FJERRITSLEV GYMNASIUM KL. 09.50-10.50
SKOVBRYNET 9, 9690 FJERRITSLEV  

Nøgleord

Kontakter

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:

3529 9699
Røde Kors.dk/presse

Billeder

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/

Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. Vi skaber fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv, og i kriser er vi en del af det nationale beredskab i Danmark.

192 lande er med Genevekonventionen blevet enige om at have Røde Kors som fælles hjælpeorganisation. Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med omkring 12 millioner frivillige over hele verden. Vi er en bevægelse for medmenneskelighed i verden, i lokalsamfundet og dér, hvor du bor.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum