Fonden for Entreprenørskab

Elever fra Ballerup vinder 3. pladsen i den store landsdækkende opfinderkonkurrence Projekt Edison

Del

Hvordan kan du gøre en forskel for klimaet? Under den overskrift har flere end 12.000 elever gennem flere måneder knoklet med at finde på innovative ideer i opfinderkonkurrencen Projekt Edison, som er for elever i 6. og 7. klasse. Torsdag den 25. november kulminerede iderigdommen, da My Trash fra Skovlunde Skole afd. Rosenlund på imponerende vis vandt 3. pladsen til landsfinalen i Projekt Edison, som blev holdt som en del af Danish Entrepreneurship Award 2021.

3.plads vindere i Projekt Edison 2021: My Trash
3.plads vindere i Projekt Edison 2021: My Trash

Tusindvis af elever og studerende har dystet på gode iværksætterideer og -opfindelser til Danish Entrepreneurship Festival i uge 47. Torsdag den 25. november blev de første vindere fundet, og her løb My Trash med 3. pladsen i landsfinalen i opfinderkonkurrencen Projekt Edison.  

De vandt for deres ide om en app, hvor man kan tage billeder af det skrald, man er ude at samle. De billeder kan man så få udvekslet til point, som man så kan få byttet til at plante træer, buske eller andet, der kan være med til at gøre noget godt for vores natur og klima. 

"Vi er så glade. Vores mål var bare at komme til finalen i Ballerup, men det, at vi så kommer hele vejen til den store finale og vinder tredjepladsen, er bare helt vildt. Da vi først fik idéen og gik i gang med at tegne appen, så blev det bare rigtig godt. Og vi har også allerede snakket om, om vi skal kontakte nogle firmaer for at se, om den kan blive virkelighed", siger gruppen My Trash. 

Hele 190 hold havde kvalificeret sig til finalen, hvor gruppen My Trash vandt 3. pladsen og en præmie på 4000 kroner, der skal bruges på nye bolde og en fælles oplevelse for hele 6. klassen, der efter sommerferien bliver delt ud i nye klasser.  

Flere end 12.000 unge opfindere hjælper klimaet 

I år har Projekt Edison teamet op med Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, Energistyrelsen og Teknologipagten for at sætte fokus på klimaudfordringer. Alle Projekt Edison-deltagere har derfor arbejdet med at finde på innovative og teknologiske ideer til, hvordan man kan gøre en positiv forskel for klimaet. 

Dan Jørgensen, Klima-, Energi- og Forsyningsminister har glædet sig til at se, hvad de unge kan finde på. 

"Klimakrisen kræver handling, og den kræver, at vi tænker anderledes. Derfor er det virkelig fantastisk, at Projekt Edison i år kommer til at handle om klima og entreprenørskab. Lige nu arbejder politikere og regeringer over hele verden på at finde de gode løsninger, der kan være med til at sikre, at temperaturen ikke stiger for meget. Men selvom vi allerede har mange gode ideer til, hvordan vi skal gøre det, så er det nødvendigt, at vi hele tiden forsøger at få nye ideer og tænke på nye måder. Her tror jeg, at børn og unge kommer til at spille en meget vigtig rolle", siger Dan Jørgensen.  

Festival fyldt med innovation og entreprenørskab 

I hele uge 47 har Fonden for Entreprenørskab holdt Danish Entrepreneurship Festival 2021, hvor tusindvis af elever og studerende med iværksætterideer har dystet i online idekonkurrencer, fået sparring fra hundredvis af erfarne erhvervsfolk og inspiration fra kendte iværksættere og investorer. Camilla Ottesen og Brian Lykke har været ugens værter, og alle har kunne følge med live.   

Danish Entrepreneurship Festival 2021 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab med støtte fra William Demant Fonden, Dansk Industri, Facebook, Nordea, Odense Kommune, Otto Bruuns Fond, Taurus ejendomsadministration og Colliers international.  

Læs mere på http://danishentrepreneurshipfestival.ffe-ye.dk/.    

Kontakter

Kontakt:  
My Trash: Sara Blom, Nikola Zecevic, Alma Jespersgaard, Alberte Lyders Johansen
Kontakt via lærer Abelone Rio-Hattesen, mobil: 40 29 67 30 

Sigurd Schou Madsen, presse- og kommunikationschef, sigurd@ffefonden.dk, 91 37 31 10  

Billeder

3.plads vindere i Projekt Edison 2021: My Trash
3.plads vindere i Projekt Edison 2021: My Trash
Download
3.plads vindere i Projekt Edison 2021: My Trash
3.plads vindere i Projekt Edison 2021: My Trash
Download

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffefonden.dk

Entreprenørskab skal være for alle, for det giver børn og unge evner til at skabe, forandre og gøre en forskel i verden. Det er Fonden for Entreprenørskabs vision, og det vi er drevet af i vores arbejde på skoler og uddannelser.

Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Målet er, at entreprenørskab skal være en naturlig del af undervisningen på alle uddannelsesniveauer i Danmark.

Helt konkret arbejder Fonden for at sikre, at alle elever og studerende færdiggør skole og uddannelse med evner til at tænke nyt, se muligheder og omsætte ideer til værdi som både talentfulde iværksættere og værdifulde medarbejdere til gavn for Danmark. Vi kalder det entreprenant dannelse.

Fonden for Entreprenørskab er desuden det centrale nationale videncenter og omdrejningspunkt for udvikling af entreprenørskab i undervisningen på alle uddannelsesniveauer i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Tusindvis af unge dystede på ideer til Danish Entrepreneurship Festival 202126.11.2021 18:00:37 CET | Pressemeddelelse

Klima, bæredygtighed eller en sjovere hverdag. Flere end 2000 elever og studerende har i uge 47 pitchet deres innovative ideer til Danish Entrepreneurship Festival 2021, og her var det tydeligt at de unge i høj grad har konkrete ideer til hvordan vi kan gøre verden bedre for alle. De mange unge skulle overbevise knivskarpe dommere fra erhvervslivet om, at deres idé var den bedste, og hele 18 priser blev uddelt til mest innovative ideer og iværksætterprojekter.

Elever fra Næstved blev den store vinder i landsdækkende opfinderkonkurrence Projekt Edison26.11.2021 10:31:44 CET | Pressemeddelelse

Hvordan kan du gøre en forskel for klimaet? Under den overskrift har flere end 12.000 elever gennem flere måneder knoklet med at finde på innovative ideer i opfinderkonkurrencen Projekt Edison, som er for elever i 6. og 7. klasse. Torsdag den 25. november kulminerede iderigdommen, da Green Fitnezz fra Kobberbakkeskolen afd. Rønnebæk på imponerende vis vandt landsfinalen i Projekt Edison, som blev holdt som en del af Danish Entrepreneurship Award 2021.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum