Dansk El-Forbund

Elektrikerne ønsker kortere arbejdstid og højere pensionsbidrag

Del

Arbejdstid, fleksibilitet, social dumping samt pensions- og seniorforhold er i centrum for mange elektrikeres ønsker til OK23

Screenshot af artikel
Screenshot af artikel

Der er fuld fart på i el-branchen, og der er mangel på arbejdskraft. Men står det til mange af elektrikerne, skal der indføres en fire dages arbejdsuge, og den skal være på mindre end 37 timer …

Man skal også selv i højere grad kunne tilrettelægge sin arbejdstid – i løbet af dagen, ugen og året. I øvrigt skal arbejdsgivernes bidrag til pensionen hæves, og det samme skal mindsteløn, tillæg og lønnen generelt, og social dumping skal bremses.

Det er fagbladet Elektrikeren, der i den nye udgave fortæller om resultaterne af en repræsentativ spørgeskemaundersøgelse, som Dansk El-Forbund (DEF) har gennemført blandt medlemmerne. Spørgsmålene handlede dels om ønsker til de kommende overenskomstforhandlinger i 2023, dels om ønsker og forventninger til arbejdslivet mere generelt.

Diskussionen om krav til OK23 har desuden været rejst på arbejdspladser og i lokale DEF-afdelinger, og medlemmerne har også haft mulighed for at bidrage på en særlig OK23-hjemmeside. Undersøgelsen og de øvrige tilkendegivelser indgår i det arbejde, som forbundets forhandlingsudvalg starter her i august. Processen vil ende med en indstilling til DEF’s hovedbestyrelse, som udtager de endelige hovedkrav til OK23.

Forbundssekretær Christian Rosenkvist Elgaard, der har været politisk ’tovholder’ for undersøgelsen, siger:

– Generelt er svarene ikke overraskende. Men vi har fået bekræftet meget, vi vidste, og vi har fået mange flere nuancer med i billedet. Det styrker argumentationen, når vi skal forhandle med arbejdsgiverne, og det er helt bogstaveligt guld værd.

Der er flere detaljer fra undersøgelsen i artiklen på side 6 i fagbladet Elektrikeren.

Billeder

Screenshot af artikel
Screenshot af artikel
Download
Screenshot af artikel web-størrelse
Screenshot af artikel web-størrelse
Download

Links

Information om Dansk El-Forbund

Dansk El-Forbund
Dansk El-Forbund
Nyropsgade 14
1602 København V

33297000http://www.def.dk

Følg pressemeddelelser fra Dansk El-Forbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk El-Forbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum