Dansk El-Forbund

Elektrikerne kører langt efter jobbet

Del

Hvert år bliver det til mange kilometer med job-transport, hvis man er elektriker – flere end for faglærte og lønmodtagere generelt, viser analyse

Mange elektrikere kører en del kilometer i firmabilen som led i arbejdet. Men de flytter sig også ganske langt for at komme frem og tilbage mellem hjem og job – længere end de fleste andre faggrupper og væsentligt længere end både faglærte og lønmodtagere generelt.

Det viser en analyse, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har lavet for Dansk El-Forbunds fagblad Elektrikeren. Her fremgår det blandt andet, at gruppen af faglærte, der er uddannet inden for strøm og elektronik, er dem, der med cirka 29 km i gennemsnit pendler længst fra bopæl til arbejdssted. Hertil kommer de 29 kilometer hjem igen.

Det er næsten otte kilometer længere end danske lønmodtagere generelt. Elektrikerne udgør en del af denne gruppe, og for dem er tallet næsten lige så højt. Specifikt for elektrikerne gælder, at de pendler 28 kilometer i gennemsnit.

Det fremgår ikke af analysen, hvordan faggrupperne kommer frem og tilbage – om det foregår i privat bil eller med offentlige transportmidler – men den viser, at det er elektronik- og svagstrøms-uddannede (fagteknikere), der med knap 33 kilometer mellem bopæl og arbejdssted trækker gennemsnittet pænt op.

Ansatte inden for automation og automationsproces kører også langt med 31,8 km i gennemsnit. Grupper inden for strøm og elektronik som ’andre strøm- og elektronikuddannelser’ og ’elektronik og procesoperatører’ har noget kortere til arbejde med henholdsvis 22,6 og 21,2 km.

Og lidt over midten blandt beskæftigede inden for strøm og elektronik ligger altså elektrikerne med 28 km. Det er pænt flere kilometer end ’alle faglærte’, der pendler 21 km, og ’alle lønmodtagere’, der pendler 20,7 km.

Læs mere i fagbladet Elektrikeren side 8: http://www.e-pages.dk/danskelforbund/371/

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Dansk El-Forbund

Dansk El-Forbund
Dansk El-Forbund
Nyropsgade 14
1602 København V

33297000http://www.def.dk

Følg pressemeddelelser fra Dansk El-Forbund

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk El-Forbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum