E.ON Danmark

Elbilguiden.dk skal hjælpe danskerne med at vælge elbil

Del

Det kan være svært at få overblik over hvilken elbil, der bedst passer til ens behov og økonomi. En ny gratis tjeneste, elbilguiden.dk, giver nu potentielle bilkøbere mulighed for at sammenligne kørselsmønster, elbilmodeller, opladningsmuligheder og meget andet. Bag initiativet står energiselskabet E.ON, der vil gøre det nemmere at vælge elbil.

Elbilguiden.dk fra E.ON skal gøre det nemmere at vælge elbil. Foto: E.ON
Elbilguiden.dk fra E.ON skal gøre det nemmere at vælge elbil. Foto: E.ON

Der er mange faktorer, der spiller ind, når man skal købe ny elbil. Hvad må den koste, hvor kan man lade og hvor lang er rækkevidden? Det er bare nogle af de spørgsmål, der i dag gør det svært at vælge den helt rigtige elbil. Den nye elbilguide løser disse problemer. Elbilguiden præsenterer en detaljeret bekvemmeligheds-, klima- og økonomiscore, og man kan hurtigt dykke ned i resultaterne og vurdere, om skiftet til en elbil kan betale sig.

”Guiden gør det nemt at navigere rundt i alle de spørgsmål, man som bilkøber har, og lettere at træffe en mere oplyst beslutning om ens næste bilkøb. Forhåbentlig vil guiden få flere til at vælge en elbil fremfor en fossilbil,” siger Tore Harritshøj, adm. direktør i E.ON, og påpeger, at antallet af ladepunkter i 2017 overhalede antallet af tankstationer.

Guide rammer et tørt sted

Elbilguiden er udviklet på baggrund af grundige brugerundersøgelser og giver information om de fleste elbilmodeller, der er på markedet i dag. Brugeren får hurtigt et billede af, om skiftet til elbil vil påvirke ens daglige kørselsmønster og økonomi – og ikke mindst den klimamæssige betydning skiftet til elbil får. Har man lyst, kan man også bestille en prøvetur i den elbil, der passer til ens præferencer, direkte gennem Elbilguiden. Guiden kan gennemføres på 5-10 minutter og kræver ganske få klik og indtastninger.  

Foruden de løbende brugertilbagemeldinger i udviklings- og testfasen har man også samarbejdet med elbilfabrikanter, så det også er muligt at booke en prøvetur i den elbil, der passer til ens præferencer. Elbilguiden lanceres først i Danmark, og målet er, at den herefter udrulles i hele Norden efterfulgt af flere europæiske lande.

"Guiden er et godt initiativ og et fint værktøj til folk, der overvejer at skifte til elbil. Det gode ved guiden er, at den både forholder sig til elbilisternes egne behov og økonomi og de miljø- og klimamæssige fordele ved at vælge elbilen,” siger Anna Hilden, formand for elbilforeningen FDEL, og tilføjer, at guiden rammer et tørt sted.

www.elbilguiden.dk er lanceret og kan tilgås fra alle browsere og på alle typer af tablets, smartphones og computere. Den opdateres løbende med nye elbilmodeller og ladepunkter.

Nøgleord

Kontakter

Karen Marie Jensen
Communications Manager
tlf.: +45 3038 6183
mail: karen.jensen@eon.dk

Billeder

Elbilguiden.dk fra E.ON skal gøre det nemmere at vælge elbil. Foto: E.ON
Elbilguiden.dk fra E.ON skal gøre det nemmere at vælge elbil. Foto: E.ON
Download
Foto: E.ON
Foto: E.ON
Download

Links

Information om E.ON Danmark

E.ON Danmark
E.ON Danmark
Dirch Passers Alle 76
2000 Frederiksberg

70 27 05 77https://www.eon.dk

Et af Europas største privatejede energiselskaber

E.ON Danmark A/S er et dansk energiselskab, der indgår i en af Europas største privatejede energikoncerner med 42.000 medarbejdere og 33 millioner kunder. Vores ambition er at drive den grønne omstilling og være den foretrukne partner inden for bæredygtige energiløsninger. Derfor har vi investeret massivt i udviklingen af grønne og innovative energiløsninger; fra at forsyne persontransporten med strøm til udviklingen af nogle af Danmarks største og mest effektive biogasanlæg. Vi driver Danmarks største netværk af ladeløsninger til elbiler til erhverv, private og den offentlige sektor, og driver ligeledes tre biogastankstationer i partnerskab med OK samt fire biogasanlæg sammen med lokale partnere. E.ON sælger og rådgiver om el, gas, varme og energieffektivisering og ejer og drifter cirka 30 lokale kraftvarmeværker og fire fjernvarmeværker.

Følg pressemeddelelser fra E.ON Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra E.ON Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum