Næstved Bibliotek og Borgerservice

Ekstrem fordøjelse

Del

Det handler om fordøjelse hos dyr og mennesker, når vi blænder op for det livestreamede foredrag Ekstrem fordøjelse direkte fra Aarhus Universitet. Se med tirsdag den 15. marts kl. 19.00-21.00 på Næstved Bibliotek.

Slangens fordøjelsessystem er ekstremt! Foto: Aarhus Universitet. Kampagneplakat
Slangens fordøjelsessystem er ekstremt! Foto: Aarhus Universitet. Kampagneplakat

Slanger trives, modsat mennesker, med at æde enorme måltider efter lang tids faste. Tobias Wang, professor i zoofysiologi ved Aarhus Universitet, vil fortælle om, hvordan forskere med udgangspunkt i slangers ekstreme fordøjelsessystem prøver at blive klogere på, hvordan dyr og mennesker overlever langvarig faste.

Muskler vokser uden motion
Med et ekstremt fordøjelsessystem kan slanger æde mere end deres egen kropsvægt efter mange måneders faste, og studier på Aarhus Universitet har været med til at forklare, hvordan og hvorfor stofskiftet stiger under fordøjelsen af de enorme måltider. Den nyeste forskning viser også, at slangernes muskler vokser under fordøjelse helt uden motion. En forståelse af denne evne kunne være fordelagtig i at forhindre mennesker i at miste muskelmasse under sygdom og aldring.

Forskning i slangens evne til at overleve langvarig faste kan hjælpe os til at forstå, hvad der sker med mennesker i perioder uden føde. Herunder hvordan ekstrem, længerevarende underernæring påvirker hele menneskekroppen og leder til fysiologisk forfald.

Naturvidenskabelige foredrag i Næstved
Aarhus Universitet tilbyder hele landet at se med, når deres anerkendte forskere formidler de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskaben. Foredragsserien ”Offentlige foredrag i Naturvidenskab” bringer engagerede forelæsere, der holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben til hele Danmark via streaming.

Foredraget Ekstrem fordøjelse kan opleves tirsdag den 15. marts kl. 19.00-21.00 på Næstved Biblioteks Store Scene. Bestil din gratis billet på www.naesbib.dk

Du kan se mere om de enkelte foredrag på Aarhus Universitets hjemmeside ofn.au.dk

Kontakter

Billeder

Slangens fordøjelsessystem er ekstremt! Foto: Aarhus Universitet. Kampagneplakat
Slangens fordøjelsessystem er ekstremt! Foto: Aarhus Universitet. Kampagneplakat
Download

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55885588http://www.naesbib.dk

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum