Fredensborg Kommune

Ekstraordinær indsats for behandling af voksensager bærer frugt

Del
I februar besluttede byrådet at bevilge 2,5 mio. kr. til at kvalitetssikre og behandle et stort antal sager på det specialiserede voksenområde. Genopretningen har sammen med en ny organisering af området gjort, at alle nye sager nu behandles efter faste retningslinjer og kvalitetsstandarder.

På baggrund af en intern revisionsrapport af samtlige sager på voksenområdet, som viste for mange uregelmæssigheder i sagsbehandlingen, besluttede byrådet i februar at bevilge 2,5 mio. kr. til en ekstraordinær indsats og genopretning. Bevillingen blev anvendt til en ekstern konsulentvirksomhed med særlig faglig ekspertise til at behandle de i alt 161 sager, som kommunens administration ikke selv havde ressourcer til at behandle på grund af mangel på medarbejdere. Voksenområdet omfatter bl.a. hjælp til borgere med handicap.

Samtidig med dette initiativ blev det specialiserede område organiseret på en ny måde. Der blev blandt andet oprettet et nyt center og iværksat en ekstra indsats for at rekruttere nye medarbejdere og kvalitetssikre sagsbehandlingen fremadrettet.

Ni måneder senere er resultaterne dokumenterede og meget positive, siger Louise Mehnke, formand for Social- og Sundhedsudvalget:

”Alle stillinger i centeret på nær et vikariat er nu besat og vi har opbygget et godt team med de rette kompetencer, så vi sikrer en god sagsbehandling. Samtidig er det er vigtigt for os politikere at vide, at alle borgernes journaler nu er gennemgået og opdaterede, så alle får den rette støtte. Det skylder vi borgerne - og sådan tiltrækker og fastholder vi dygtige medarbejdere.”, siger Louise Mehnke og uddyber:

”Da vi i sin tid blev opmærksomme på problemerne på området og den store pukkel af sager, som havde fejl og mangler, besluttede vi straks at handle. Den bedste løsning viste sig at være køb af ekstern konsulenthjælp, så vores egne medarbejdere kunne koncentrere sig om at skabe den fremtidige organisering af området med mange nye kolleger og relevant kompetenceudvikling. Det har været en kæmpe opgave og kræver en fortsat målrettet indsats i 2023, men alle resultater viser, at vi nu er rigtig godt på vej og skal fortætte i samme spor”.

Udvalget vil fortsat følge det videre arbejde tæt i det kommende år.

Information om Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune
Fredensborg Kommune
Egevangen 3B
2980 Kokkedal

72 56 50 00http://www.fredensborg.dk

Følg pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum