Ekstra sovepladser til hjemløse i København

Del

Københavns Kommunes Socialudvalg har besluttet at etablere 20 ekstra sengepladser til hjemløse i København hen over vinteren.

Genrefoto sovesal
Genrefoto sovesal

Efterspørgslen på overnatningspladser for hjemløse i København stiger hen over de kolde vintermåneder, og derfor har Socialudvalget besluttet at etablere 20 nødovernatningspladser for de hjemløse i perioden 15. november 2017 til 31. marts 2018.

"Vi ved alle, hvor koldt der kan være i løbet af vinteren, og ingen bør sove udenfor i den kulde. Derfor er det rigtig vigtigt, at vi sørger for, at alle har et varmt sted at søge hen. Med de ekstra pladser kan vi i endnu højere grad være med til at forhindre dødsfald, forfrysninger og andre helbredsproblemer for de hjemløse," siger socialborgmester Jesper Christensen (S).

Overnatningspladserne bliver etableret som en del af Natcaféen på Aktivitetscentret Sundholm, og det planlægges, at Natcaféen holder ekstra åbent i vinterperioden, så der i weekender og på helligdage er åbent til kl. 12.00 og ikke kun til kl. 07.00 som normalt. 

De forlængede åbningstider giver mere tid til kontakt og samtaler mellem de hjemløse og socialrådgiveren, der er tilknyttet Natcaféen.

"Den forlængede åbningstid er rigtig godt givet ud. Så er der mere tid til, at de hjemløse kan få den støtte de har brug for til at finde en mere stabil og langsigtet løsning for dem," siger socialborgmester Jesper Christensen (S).

Det forventes, at der i løbet af vinteren åbner i alt 153 ekstra overnatningspladser som følge af kommunale og private initiativer. 

Socialforvaltningen vurderer, at etableringen af disse pladser vil betyde, at alle hjemløse med lovligt ophold i Danmark, kan finde ly for kulden i vinterperioden.

Forventningen bygger på, at antallet af overnatningspladser er på samme niveau som sidste år, hvor der var pladser nok til alle, ligesom der i 2017 har været overnattende på mellem 93-97 procent af pladserne på herbergerne.

Fakta:

  • Udgifterne til etableringen af de 20 nødovernatningspladser bliver bevilliget fra Børne- og Socialministeriets nødovernatningspulje. Udover de 20 kommunale nødovernatningspladser på Natcaféen har ministeriet bevilget midler til, at private aktører kan etablere i alt 93 pladser rundt omkring i København.
  • Derudover planlægger Kirkens Korshær at åbne 40 pladser i Hellig Kors Kirke uden at modtage støtte fra den nationale pulje. 
  • Der ventes derfor, at der åbner 153 nødovernatningspladser i alt, hvilket er samme antal som i 2016 og 38 flere pladser end i 2015.

Nøgleord

Kontakter

Sten Kristensen, pressechef i Socialforvaltningen
Tlf: +45 26 37 02 78

Billeder

Genrefoto sovesal
Genrefoto sovesal
Download

Information om Københavns Kommune Socialforvaltningen

Københavns Kommune Socialforvaltningen
Københavns Kommune Socialforvaltningen
Bernstoffsgade 17
1592 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk/sof

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Radikal socialborgmester savner mere metro i ny plan om Lynetteholmen5.10.2018 11:30pressemeddelelse

- Det er godt, at regeringen nu endelig har blik for hovedstaden. Det er forkert, når regeringen hidtil har opbygget en modsætning mellem hovedstaden og resten af Danmark. En stærk hovedstad er godt for resten af landet, siger socialborgmester Mia Nyegaard (RV). - Det nye Lynetteholmen er et visionært projekt, der både skaber nye boliger og nye arbejdspladser. Samtidig er det vigtigt, at vi med projektet klimasikrer København og sikrer byen mod stormflod fra både nord og syd, siger hun. - Vi er stadig bekymrede for udsigten til en østlig omfartsvej, og så er det helt nødvendigt med en større udbygning af metroen, siger Mia Nyegaard.

Regeringen glemmer socialpsykiatrien i nyt udspil21.9.2018 13:41pressemeddelelse

Socialborgmester Mia Nyegaard (RV) er tilfreds med, at regeringen nu endelig kommer psykiatriudspil, men hun kritiserer, at regeringen glemmer socialpsykiatrien. - Jeg synes, der er flere gode takter i udspillet. Det gælder ikke mindst styrkelsen af retspsykiatrien og etableringen af nye højintensive pladser i den regionale psykiatri. Dem er der hårdt brug for oven på mange års fald i antallet af sengepladser, siger Mia Nyegaard. Hun er til gengæld utilfreds med, at regeringen ikke prioriterer socialpsykiatrien godt nok: - Jeg synes ikke, man kan se afspejlet i udspillet, hvem der faktisk løser langt størstedelen af opgaven i takt med, at antallet af sengepladser i den regionale psykiatri er faldet støt, og antallet af foranstaltningsdømte er steget markant. Et af vores største problemer er, at borgerne kommer ud fra de psykiatriske afdelinger, før de er klar til det. Det siger lægerne og sygeplejerskerne selv meget klart og utvetydigt. Det betyder, at vi hjælper flere og flere borgere

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum