Ekstra sovepladser til hjemløse i København

Del

Københavns Kommunes Socialudvalg har besluttet at etablere 20 ekstra sengepladser til hjemløse i København hen over vinteren.

Genrefoto sovesal
Genrefoto sovesal

Efterspørgslen på overnatningspladser for hjemløse i København stiger hen over de kolde vintermåneder, og derfor har Socialudvalget besluttet at etablere 20 nødovernatningspladser for de hjemløse i perioden 15. november 2017 til 31. marts 2018.

"Vi ved alle, hvor koldt der kan være i løbet af vinteren, og ingen bør sove udenfor i den kulde. Derfor er det rigtig vigtigt, at vi sørger for, at alle har et varmt sted at søge hen. Med de ekstra pladser kan vi i endnu højere grad være med til at forhindre dødsfald, forfrysninger og andre helbredsproblemer for de hjemløse," siger socialborgmester Jesper Christensen (S).

Overnatningspladserne bliver etableret som en del af Natcaféen på Aktivitetscentret Sundholm, og det planlægges, at Natcaféen holder ekstra åbent i vinterperioden, så der i weekender og på helligdage er åbent til kl. 12.00 og ikke kun til kl. 07.00 som normalt. 

De forlængede åbningstider giver mere tid til kontakt og samtaler mellem de hjemløse og socialrådgiveren, der er tilknyttet Natcaféen.

"Den forlængede åbningstid er rigtig godt givet ud. Så er der mere tid til, at de hjemløse kan få den støtte de har brug for til at finde en mere stabil og langsigtet løsning for dem," siger socialborgmester Jesper Christensen (S).

Det forventes, at der i løbet af vinteren åbner i alt 153 ekstra overnatningspladser som følge af kommunale og private initiativer. 

Socialforvaltningen vurderer, at etableringen af disse pladser vil betyde, at alle hjemløse med lovligt ophold i Danmark, kan finde ly for kulden i vinterperioden.

Forventningen bygger på, at antallet af overnatningspladser er på samme niveau som sidste år, hvor der var pladser nok til alle, ligesom der i 2017 har været overnattende på mellem 93-97 procent af pladserne på herbergerne.

Fakta:

  • Udgifterne til etableringen af de 20 nødovernatningspladser bliver bevilliget fra Børne- og Socialministeriets nødovernatningspulje. Udover de 20 kommunale nødovernatningspladser på Natcaféen har ministeriet bevilget midler til, at private aktører kan etablere i alt 93 pladser rundt omkring i København.
  • Derudover planlægger Kirkens Korshær at åbne 40 pladser i Hellig Kors Kirke uden at modtage støtte fra den nationale pulje. 
  • Der ventes derfor, at der åbner 153 nødovernatningspladser i alt, hvilket er samme antal som i 2016 og 38 flere pladser end i 2015.

Nøgleord

Kontakter

Sten Kristensen, pressechef i Socialforvaltningen
Tlf: +45 26 37 02 78

Billeder

Genrefoto sovesal
Genrefoto sovesal
Download

Information om Københavns Kommune Socialforvaltningen

Københavns Kommune SocialforvaltningenFølg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Bedre forhold for psykisk syge i København8.9.2017 06:21pressemeddelelse

Bedre forhold for psykisk syge i København. Det er en del af den budgetaftale for næste år, som et flertal i Københavns Borgerrepræsentation blev enige om i dag. - Vi får blandt andet flere botilbudspladser og bedre uddannelse af vores medarbejdere. Det bliver til gavn for vores psykisk sårbare medborgere. Det er jeg utrolig stolt over, at vi i København har valgt prioritere, siger socialborgmester Jesper Christensen. Næste år tilføres der ekstra 68,9 millioner kroner til service på området. Samtidig løftes anlægsområdet med 109,9 millioner kroner. - Vi har brug for øget specialisering i socialpsykiatrien. Jeg er glad for, at et stort flertal i Borgerrepræsentationen vil være med til at styrke det her område, siger Jesper Christensen. De ekstra penge går blandt andet til: 47 nye botilbudspladser til borgere med sindslidelser. renoveringer og modernisering af eksisterende tilbud – blandt andet Stubberupgård. uddannelsesløft af medarbejdere. flere pædagoger og sygeplejersker på tre socia

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum