Lolland Kommune

Ekstra mulighed for at søge midler fra Grøn Ordning til lokale projekter

Del

Energistyrelsen har meddelt, at der er udsendt forslag til lov om ændring af statstilskud til Grøn Ordning. Det betyder, at der kun kan gives tilsagn om tilskud til og med 20. februar 2018. Efter første ansøgningsrunde tidligere på året er der en restpulje for nettilsluttede vindmøller, og derfor bliver der nu åbnet op for en ekstra ansøgningsrunde. Ansøgere, som ikke fik tilskud i første omgang, vil blive vurderet igen, ligesom der er mulighed for at søge om tilskud til nye projekter.

Du kan søge tilskud fra Grøn Ordnings restpulje frem til 9. oktober 2017 kl. 9.00, hvis du har en idé til et projekt eller en aktivitet, der kan være med til at forskønne og styrke lokalområderne i Lolland Kommune. Der kan både gives støtte til kommunale projekter og projekter, som foreninger og borgergrupper ønsker at iværksætte.

”Grøn Ordning har givet os mulighed for at støtte mange gode initiativer, og det ser vi frem til at gøre igen med den ekstra ansøgningsrunde i 2017,” siger formand for Fritids- og Kulturudvalget Heino Knudsen.

Formand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget Henrik Høegh tilføjer:

”Vi ved jo fra de mange ansøgninger i første runde, at der hverken mangler lyst eller gode idéer til at styrke og forskønne lokalområderne. Vi opfordrer derfor både foreninger og borgere til at søge, hvis de har forslag til anlægsarbejder eller aktiviteter, der kan medvirke til at gøre lokalområderne attraktive,” siger Henrik Høegh.

For at finde frem til, hvilke projekter der kommer i betragtning til restpuljen, vil projektansøgningsgruppen se på nye ansøgninger og genvurdere de ansøgere, som ikke fik tilskud i første runde i 2017. Derfor skal der kun sendes ansøgninger vedrørende nye projekter. Nye og ældre ansøgninger bliver vurderet på lige fod.

I udvælgelsen vil der blive lagt vægt på følgende kriterier:

  • Anlægsarbejder, som styrker landskabelige og rekreative værdier i kommunen.
  • Kulturelle og informative aktiviteter i lokale foreninger m.v.
  • Målgruppen for projektet/aktiviteten er alle.
  • Der gives i hovedreglen tilskud på min. 50.000 kr.
  • Der gives ikke tilskud til allerede afholdte aktiviteter.
  • Ansøgningsskemaet skal anvendes – eventulle bilag kan medsendes.
  • Et gennemarbejdet og retvisende budget, der nøjagtigt beskriver, hvad pengene søges til.

Foruden anlægsarbejder, der styrker landskabelige og rekreative værdier i Lolland Kommune, er der også mulighed for at søge om tilskud til aktiviteter, der kan være med til at fremme accepten af, at der bliver opstillet vindmøller i kommunen.

Sådan søger du:
Udfyld ansøgningsskemaet på www.lolland.dk/groenordning, og send det til Lolland Kommune på mail: anras@lolland.dk senest mandag den 9. oktober 2017 kl. 09.00.

Af hensyn til den korte ansøgningsfrist er det meget vigtigt, at ansøgningsskemaer er udfyldt korrekt og er korrekt dokumenteret, som foreskrevet i Energinets vejledning. Lolland Kommune skal indsende de udvalgte projekter til Energistyrelsen senest 1. december 2017.

Læs mere om Grøn Ordning og om ansøgningsregler på www.lolland.dk/groenordning og www.energinet.dk

Nøgleord

Kontakter

Bjarne Hansen
Direktør
20 16 09 02

Heino KnudsenFormand for Fritids- og Kulturudvalget

51 14 54 96

Henrik HøeghFormand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget

30 12 39 72

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Flere pædagoger til daginstitutioner i Lolland Kommune13.9.2018 06:10Pressemeddelelse

Socialstyrelsen har tildelt Lolland Kommune 16,9 millioner kr. til arbejdet med den tidlige indsats i fem af kommunens daginstitutioner. Midlerne går til at ansætte flere pædagoger med henblik på at styrke børnenes trivsel og udvikling. Med de ekstra hænder bliver der flere og bedre muligheder for at arbejde med børnene i mindre grupper, og børnene vil opleve mere voksenkontakt og nærvær i dagligdagen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum