Erhvervshus Nordjylland

Ekstra millionbevilling til nordjysk succesprogram for iværksættere

Del

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har netop bevilget yderligere 1,8 millioner kroner til det nordjyske succesprogram for vækst- og vidensiværksættere, Innovativ Vækst. Dermed har Erhvervshus Nordjylland samlet set 7,5 millioner at gøre godt med på programmet de næste to år.

Lars Erik Jønsson, adm. direktør, Erhvervshus Nordjylland
Lars Erik Jønsson, adm. direktør, Erhvervshus Nordjylland

Erhvervshus Nordjylland, regionens ankerpunkt for erhvervsfremme, har de seneste tre år haft kæmpe succes med iværksætterprogrammet Innovativ Vækst, der er målrettet ledige, som ønsker at etablere sig som vækst- og vidensiværksættere. Det særlige ved programmet er, at deltagerne hen over et forløb på 26 uger har ret til at modtage dagpenge, mens idéen til en virksomhed eller et produkt modnes - samtidig med at de ikke skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet.

Indledningsvist gennemgår deltagerne et seks uger langt afklaringsforløb, så det kun er de bedste og mest lovende iværksættere, der går videre til selve programmet. I de op til 26 uger, som et forløb på Innovativ Vækst varer, er deltagerne aktiveret på fuld tid og skal ikke stå til rådighed for arbejdsmarkedet på samme måde, som når man er ledig. Efter yderligere 10 uger tryktestes idéerne igen, og et dommerpanel stemmer deltagerne ud, hvis deres idé ikke længere holder vand.

Indtil videre har programmet været direkte årsag til etablering af 27 virksomheder og 24 arbejdspladser i Nordjylland, og derfor har Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse vurderet, at der er al mulig grund til at lade programmet fortsætte indtil udgangen af 2021. Den beslutning har netop udløst en ekstrabevilling på 1,8 millioner kroner, således at den samlede ramme omkring Innovativ Vækst lyder på 8,3 millioner kroner de næste to år.

-          Innovativ Vækst er sat i verden for at hjælpe ledige med at etablere sig som videns- og vækstiværksættere. Undervejs får deltagerne masser af vejledning og støtte, og vurderer vi ikke, at idéen fortsat er bæredygtig, går de ikke videre. Det minder lidt om X-Faktor, og den model gør, at vi udelukkende bruger tid og penge på de iværksættere, der har en reel chance for at etablere en vækstvirksomhed, der siden kan skabe arbejdspladser. Vores hidtidige succes med programmet har været klart medvirkende til, at Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu har tildelt Innovativ Vækst yderligere finansiering. Det er vi naturligvis meget glade for, siger Lars Erik Jønsson, adm. direktør i Erhvervshus Nordjylland.

-          De mindre virksomheder er helt centrale i det nordjyske erhvervsliv, og derfor er det afgørende, at de har adgang til skræddersyet hjælp til at professionalisere og udvikle deres forretningsidé. Det gælder ikke mindst de mindre og ofte ejerledede virksomheder, der de foregående år har skabt varige arbejdspladser i regi af Innovativ Vækst-programmet", siger Anders Nørgaard, projektleder på Innovativ Vækst i Erhvervshus Nordjylland.

Deltagerne gennemgår på Innovativ Vækst et trefaset iværksætterprogram, hvor de undervejs skal deltage i 12 forskellige workshops. I Fase 1, der er et uddannelses- og afklaringsforløb, sorteres minimum 20 procent fra, som er dem, hvis forretningsidé anses som mindst realiserbar. I Fase 2 godkendes deltagerne til selve udviklingsfasen, hvor man får 12.000 kroner til indkøb af ekstern rådgivning og konsulentbistand. Her sorteres yderligere 15 procent af deltagerne fra. I Fase 3 bruger deltagerne 10 uger på den egentlige

etablering af deres virksomhed, hvor der selvfølgelig lægges stor vægt på at skaffe de første kunder og evt. finde yderligere investorer i virksomheden. Her stilles desuden yderligere 10.000 kr. til rådighed til indkøb af ekstern rådgivning og konsulentbistand. Læs mere på https://ehnj.dk/i_v. Erhvervshus Nordjylland samarbejder med de nordjyske erhvervskontorer, Aalborg Universitet og UCN om programmet.

Nøgleord

Kontakter

Adm. direktør i Erhvervshus Nordjylland Lars Erik Jønsson, tlf. 20 66 68 21 / lej@ehnj.dk
Forretningsudvikler og projektleder i Erhvervshus Nordjylland Anders Nørgaard, tlf. 31 72 06 67 / an@ehnj.dk
Pressekontakt: Jacob Lange, Lange PR, tlf. 20 76 30 20 / jacob@langepr.dk

Billeder

Lars Erik Jønsson, adm. direktør, Erhvervshus Nordjylland
Lars Erik Jønsson, adm. direktør, Erhvervshus Nordjylland
Download
Anders Nørgaard, Erhvervshus Nordjylland
Anders Nørgaard, Erhvervshus Nordjylland
Download

Information om Erhvervshus Nordjylland

Erhvervshus Nordjylland
Niels Jernes Vej 10
9210 Aalborg SØ

70210808https://ehnj.dk/

Erhvervshus Nordjylland er et af seks Erhvervshuse i Danmark, der er vedtaget ved lov og understøttes af staten og kommunerne. De 6 erhvervshuse har filialer i henholdsvis Nykøbing Mors, Herning, Horsens, Hillerød, Vordingborg og Rønne. I Erhvervshus Nordjylland kan alle virksomheder få kortlagt deres forretningsmuligheder af uvildige erhvervskonsulenter. Man kan trække på konsulenters specialiserede viden, og Erhvervshus Nordjylland åbner dørene til et stort netværk af øvrige offentlige og private aktører. Erhvervshus Nordjylland indtager en knudepunktsfunktion i det samlede nordjyske erhvervsfremmesystem og er derudover operatør på programmer, der via privat rådgivning gør det muligt at igangsætte målrettede udviklingsforløb. Erhvervshus Nordjylland står derudover i spidsen for at udvikle den regionale erhvervsfremmestrategi for Nordjylland. Læs mere på www.ehnj.dk

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Nordjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Nordjylland

Nordjylland har lige nu landets laveste ledighedsstigning30.9.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

For at afdække, hvor galt det står til i Nordjylland her midt i bølge to af Corona-epidemien, har Erhvervshus Nordjylland set nærmere på de seneste tal for blandt andet ledighedsudviklingen, jobmarkedet og ikke mindst digitaliseringen af erhvervslivets forretningsmodeller som en af metoderne til at ride krisen af. Sidstnævnte har blandt andet ført til lynetableringen af helt nye muligheder, når det gælder det nordjyske erhvervslivs digitalisering.

Nordjysk startup får landets bilforhandlere til at kæmpe om kunderne12.6.2020 08:00:00 CESTPressemeddelelse

Carshopper.dk har med Just-Eat-medstifter Henrik Nordby Østergaard og Nordjysk Lånefond i ryggen udviklet et koncept, der vender bilbranchen 180 grader på hovedet. Virksomheden gør det nemlig muligt at sætte et bilønske i udbud, hvorefter landets bilforhandlere kan kæmpe om at tilbyde kunden den bedste pris. Det sikrer en nem og hurtig proces – og adskillige tusinde kroner i rabat.

Nordjysk erhvervsliv Corona-ramt på niveau med resten af landet7.4.2020 07:32:03 CESTPressemeddelelse

Det bliver ofte en selvopfyldende profeti, at det går dårligt, hvis tilstrækkeligt mange siger det. Erhvervshus Nordjylland har derfor set nærmere på de seneste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering og det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Nordjylland. Her tegner der sig et billede af den nordjyske udvikling på arbejdsmarkedet gennem den aktuelle sundhedskrise. Selvom tallene er dyster læsning, klarer Nordjylland sig dog indtil videre stort set lige så godt igennem som resten af landet.