Udenrigsministeriet

Eksportsucces fejres med Udenrigsministeriets VITUS-pris

Del

Igennem 12 måneder har udvalgte eksportvirksomheder søgt nye jagtmarker i udlandet.

Virksomhederne har deltaget i The Trade Councils eliteprogram VITUS, der har resulteret i nye ordrer i millionklassen, tocifrede vækstrater i omsætning og en forøgelse af medarbejdere, både i Danmark og i nyetablerede datterselskaber.

Udenrigsminister Anders Samuelsen vil overrække VITUS-prisen ved Dansk Eksportdag 11. september 2018.

Læs mere om de tre nominerede virksomheder her:

Seluxit

www.seluxit.com

Se video

Igennem VITUS programmet har Seluxit udviklet en strategi for deres mest skalerbare aktiv, deres cloud-baserede IoT platform. Seluxit har i løbet af programmet indgået kontrakt med en større kunde i Tyskland, der har sikret en omsætning på over 200.000€ samt ansat 3 nye medarbejdere for at understøtte den øgede vækst.

Desuden har Seluxit for nyligt landet en ordre på at levere 30.000 smartmeter radiomoduler. Dette er første del af potentielt op til 6,4 millioner smartmeter radiomoduler over de næste 15 år til Tysklands næstestørste forsyningsvirksomhed. Udvidelsen i Tyskland har også vist sig at være et springbræt til resten af verden, bl.a. i form af erhvervelsen af et nøgleprojekt for en af Kinas største producenter af LED-lyspærer. På baggrund af Seluxits succes og kæmpe fremtidspotentiale, planlægger Seluxit aktuelt en IPO på det danske aktiemarked.

”Selvom vi kan se tilbage på vores VITUS-deltagelse og direkte måle vores succes i form af øget omsætning, har den virkelige værdiskabelse været den viden vi har tilegnet os og som har lagt en solid basis for at opfylde vores langsigtede strategi”. CEO, Daniel Lux.

Maps People

www.mapspeople.com

Se video

Maps People udvikler og sælger en Google Maps baseret platform til indendørs navigation til brug i lufthavne, konferencecentre, universiteter,

arenaer og andre store og komplekse indendørs faciliteter. Igennem deltagelsen i VITUS har Maps People etableret eget datterselskab i USA, der med sæde i Austin vil fungere som selskabets hovedkvarter i landet. Virksomheden investerer kraftigt i markedsudvikling, og med ansættelserne i

det nye datterselskab er medarbejderstaben forøget fra 20 til 48 mand.

Samtidigt har aktiviteterne medført en 35% vækst i omsætning i 2017. Udover salgssuccesen har VITUS-deltagelsen spillet en vigtig rolle for, at det er lykkedes at tiltrække 2 mio. € i venturekapital.

”Vi er stolte over, at både Google og Gartner Group har valgt at bruge Maps Indoors til deres store events med mere end 10.000 deltagere. Den eksponering disse kunder giver vores produkt er uvurderlig. Maps People har oplevet en kæmpe efterspørgsel fra det amerikanske marked og vurderer at det indenfor de næste 1-2 år vil stå for 50%+ af vores vækst.” CEO, Michael Gram.

Blue Line

www.blue-line.dk

Se video

Blue Line udvikler og sælger industriel IT til krævende miljøer bl.a. indenfor produktionen af farmaceutiske produkter og fødevarer til at optimere og dokumentere produktionsprocesserne. Igennem deltagelse i VITUS har Blue Line vundet ordrer i UK og Irland for over 2 mio. DKK samt identificeret strategiske projekter med en potentielt endnu større ordreværdi.

Udover den øgede omsætning har væksten ført til etableringen af eget kontor i Irland, der også betjener UK og Benelux. På baggrund af den succesfulde internationaliseringsstrategi, der er blevet udviklet igennem VITUS har Blue Line efterfølgende vundet betydelige ordrer i en række andre Europæiske markeder, samt Kina og Canada.

”Med VITUS-programmet har Blue Lines udvikling taget mere fart end forventet. I starten var det et sejt træk med mange overvejelser og indledende markedsanalyser. De første interviews i markedet gav os værdifuld viden, men ingen kundemøder.

Ambassaden i Dublin fik virkelig skabt gennembrud til markedet med striber af møder. Det virkede og resultater er flere betydelige ordrer og projekter i pipelinen. Indsatsen kaster nu også møder og ordrer af sig i flere andre lande.” CEO, Niels Pedersen.

Baggrund:

VITUS er the Trade Councils eliteprogram, der gennem udarbejdelse ogeksekvering af en solid eksportstrategi sikrer Danmarks bedste SMV’er solidt fodfæste på nye markeder. Traditionen tro uddeles VITUS-prisen under Dansk Eksportdag. Prisen gives til den bedst eksekverede VITUS-case. Vinderen er den virksomhed, der har udnyttet potentialet ved deltagelse i VITUS til det fulde og siden været i stand til at skalere deres forretning yderligere på baggrund af deltagelsen i VITUS.

Dansk Eksportdag er The Trade Councils årlige hovedevent på dansk grund. Arrangementet rykker hvert år til en ny dansk destination og arrangeres i samarbejde med det lokale Væksthus. På Dansk Eksportdag slår vi et slag for dansk eksport og diskuterer en faglig tematik. Dertil har The Trade Council samlet en række eksportrådgivere, for at gøre det nemmere for din virksomhed at etablere personlig kontakt og netværk i dit ønskede marked. Hele dagen kan du derfor i vandrehallen møde The Trade Councils rådgivere fra mere end 30 markeder og relevante specialister fra Væksthus Syddanmark m.fl. til en dialog om eksport og konkrete markedsmuligheder for din virksomhed. Du kan desuden møde EKF og IFU.

Vi håber, at du vil blive både inspireret og lidt klogere - og desuden bruge dagen til at blive introduceret til Danmarks stærkeste, globale netværk.

Tilmelding til Dansk Eksportdag sker via www.eksportdag18.dk. Vi glæder os til at møde dig!

Kontakt:

Konstantin Bengtson | VITUS

+45 3392 0965 | konben@um.dk

www.vitus.um.dk

Philip Stig Hardø | Dansk Eksportdag

+45 3392 0599 | phihar@um.dk

www.eksportdag18.dk

Anja Solvang | Presse

+45 3392 1765 | anjsol@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Eva Kjer Hansen sætter undersøgelse i gang9.11.2018 07:00pressemeddelelse

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen iværksætter nu en undersøgelse, der skal afdække hvordan en lang række fejl i administrationen og sager om svig i erhvervet på fiskeriområdet kunne opstå. ”Det er nødvendigt med en grundig opfølgning på den kritik der har været af administrationen af fiskeriområdet. Vi mangler fortsat at få svar på det helt centrale spørgsmål; hvordan kunne det her ske? Det skal vi nu have belyst i en ekstern undersøgelse” udtaler fiskeriminister Eva Kjer Hansen. Undersøgelsen skal analysere de bagvedliggende årsager til, at fiskeriforvaltningen igennem en årrække har været fejlbehæftet og mangelfuld. Undersøgelsen skal blandt andet se på • organisatoriske og strukturelle svagheder • ledelsesmæssige aspekter • manglende kontrol og tilsyn • manglende kompetencer Der er allerede igangsat to andre undersøgelser af tilskudsområdet. Dels en gennemgang af gamle tilskudssager for at undersøge om, der er yderligere administrative fejl og anledning til mistanke om flere sager om

Ulla Tørnæs deltager i Kinas største importmesse, China International Import Expo, som Statsministerens Særlige Repræsentant.5.11.2018 08:19pressemeddelelse

I Shanghai deltager minister for udviklingssamarbejde 5-6. november som Statsministerens Særlige Repræsentant i China International Import Expo(CIIE), hvor præsident Xi Jinping er vært. Her forventes over 100 lande, og 150.000 kinesiske og internationale indkøbere at deltage. Under CIIE vil ministeren bl.a. åbne den danske nationale pavillon, der har temaet ”Sustainability”.

Danmark og OSCE-partnere nedsætter ekspertmission for at undersøge alvorlige menneskerettighedskrænkelser i Rusland1.11.2018 18:21pressemeddelelse

Danmark og 15 andre medlemmer af Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) nedsætter i dag en uafhængig, international ekspertmission, som skal undersøge rapporter om alvorlige menneskerettighedskrænkelser mod bl.a. LGBTI-personer, journalister, advokater og menneskerettighedsforkæmpere i den russiske føderalrepublik, Tjetjenien.