Gjensidige ForsikringGjensidige Forsikring

Eksplosiv stigning i danskere der tager ulovlige koraller hjem fra ferien

Del

De seneste to år er der sket mere end en firedobling af danskere, der bliver taget i tolden i Danmark med ulovlige koraller, der er blevet taget med hjem i kufferten fra ferien. Det viser nye tal fra Miljøministeriet, som Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring har analyseret.

Selvom det kan virke harmløst at samle en konkylie eller en stenkoral op på stranden og lægge den i kufferten på ferien, så er det faktisk en alvorlig sag, der både risikerer at ødelægge det lokale økosystem, ligesom det kan føre til bøder efter hjemkomsten til Danmark. 

Men det er mange ferierejsende tilsyneladende slet ikke klar over, for sidste år fik 140 danskere konfiskeret stenkoraller af tolden i Danmark, hvilket er en voldsom stigning fra de to foregående år, der bød på henholdsvis 70 sager i 2018 og 29 sager i 2017. 

”Selvom det kan være svært at se med det blotte øje, så er koraller en levende organisme, der er meget vigtigt for den lokale fauna, og derfor skal de blive, hvor de er,” siger direktør i Gouda Rejseforsikring, Dan Kjølhede Laursen, der understreger, at det i langt de fleste tilfælde er uvidenhed, der får ferierejsende til at tage dem med hjem. 

”Problemet med at samle en stenkoral op på stranden og tage den med hjem er, at tolderne herhjemme ikke kan se, om du har samlet den op fra stranden, eller om den er brækket direkte af et levende rev, hvilket er utroligt ødelæggende” siger Dan Kjølhede Laursen.

I 2019 stod stenkoraller alene for 140 ud af de i alt 164 sager om konfiskationer i tolden under henhold til Cites-konventionen. 

Det er især Thailand og Indonesien, de fleste stenkoraller er hjembragt fra, men også Filipinerne, Tanzania og USA optræder hyppigt. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et af de ledende nordiske skadeforsikringsselskaber, og er noteret på Oslo Børs. Vi er cirka 3.900 medarbejdere, heraf 700 i Danmark, og vi tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også bank, pension og opsparing. Driftsindtægterne var 26 mia. NOK i 2018, mens forvaltningskapitalen udgjorde 157 mia. NOK.

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum