Udenrigsministeriet

Ekspertpanel leverer anbefalinger til styrket indsats for dansk erhvervsliv i Kina

Del
Store vækstmarkeder fylder en stadig større del af den globale økonomi. Derfor besluttede udenrigsministeren i efteråret 2018 at styrke indsatsen for at hjælpe de danske virksomheder, som allerede er til stede eller har et ønske om at komme ind på de store vækstmarkeder.

Store vækstmarkeder fylder en stadig større del af den globale økonomi. Derfor besluttede udenrigsministeren i efteråret 2018 at styrke indsatsen for at hjælpe de danske virksomheder, som allerede er til stede eller har et ønske om at komme ind på de store vækstmarkeder. I november 2018 nedsatte udenrigsministeren det første ’Ekspertpanel for globale vækstcentre’. Panelet, som har fokuseret på Kina, fik til opgave at komme med anbefalinger til, hvordan regeringen bedst understøtter dansk erhvervsliv i Kina. Ekspertpanelet offentliggør i dag sine anbefalinger til regeringen.

Udenrigsminister Anders Samuelsen udtaler:

”Det kinesiske marked rummer store muligheder for dansk erhvervsliv. Men det er også et svært marked. Derfor er det vigtigt, at vi ser på, hvordan vi kan blive endnu bedre til at hjælpe de danske virksomheder og være med til at skabe de bedst mulige vilkår for dem på det kinesiske marked.

Jeg ser frem til at se nærmere på panelets anbefalinger. Noget af det, jeg gerne vil sikre, er, at vi får et styrket fokus på de kommercielle muligheder i vores samarbejde med kinesiske myndigheder, at vi bliver endnu bedre til at hjælpe danske SMV’er, der vil ind på det kinesiske marked, og at vi sammen med EU arbejder strategisk og målrettet for at sikre mere ligeværdige konkurrencevilkår for vores virksomheder i Kina.”

Claus Hemmingsen, formand for Danish-Chinese Business Forum og Vice CEO, A.P. Møller – Mærsk A/S, udtaler:

”DCBF værdsætter udenrigsministerens initiativ og den åbne dialog, jeg som deltager har oplevet i panelet. DCBF står 100 procent bag anbefalingerne fra panelet, og vi er klar til, sammen med vore medlemmer, erhvervslivet og Udenrigsministeriet, at spille en særdeles aktiv rolle i det meget vigtige opfølgningsarbejde, der er påkrævet for at bringe anbefalingerne til handling. Vi ser specielt potentiale i yderligere samarbejde om ”Den Blandede Komité” samt arbejdet med at konkretisere rammerne for en Kina-tænketank.”

Baggrund:

Kina er i dag verdens næststørste økonomi og nærmer sig status som verdens største. Frem mod 2030 forventes Kina at stå for over 25 procent af den globale vækst. Samtidig efterspørger Kina i stigende grad løsninger og varer, som danske virksomheder kan levere; grønne løsninger, fødevarer, sundhed og produkter af høj kvalitet og godt design. Flere end 500 danske virksomheder er allerede til stede på det kinesiske marked, og mange har etableret produktion og flyttet store dele af deres værdikæde til Kina. Dansk eksport til Kina tegner sig i dag for ca. fem procent af den samlede danske eksport.

’Ekspertpanel for globale vækstcentre – Kina’ består af erhvervsledere samt eksperter med viden om Kina og de kinesiske markedsforhold. Ekspertpanelet har holdt tre møder, og deres samlede anbefalinger ligger nu klar. De ni anbefalinger fra ’Ekspertpanel for globale vækstcentre – Kina’ kan findes her.

Kontakter

Links

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Udviklingspolitisk Råd besøger Etiopien og Kenya22.4.2024 13:13:51 CEST | Pressemeddelelse

Kenya og Etiopien spiller væsentlige stabiliserende roller i et konfliktfyldt Østafrika. Men begge lande står samtidig over for store humanitære og klimamæssige udfordringer, og er blandt de største værtslande for flygtninge i Afrika. Danmark samarbejder blandt andet med landene om grøn og bæredygtig udvikling, modstandsdygtighed mod klimaforandringer, demokrati, menneskerettigheder, fattigdomsbekæmpelse og håndtering af flygtningesituationen. Udviklingspolitisk Råd besøger landene for at få indsigt i implementeringen af dansk humanitær støtte og danske udviklingsprojekter inden for bl.a. myndighedssamarbejdet, landbrug, sociale sikkerhedsnet, energi og vand.

Nye værktøjer skal rejse milliarder til klima og udvikling18.4.2024 07:19:04 CEST | Pressemeddelelse

Verdens udviklingslande mangler enorme beløb til klimaindsatser, fattigdomsbekæmpelse og udvikling af deres samfund. For at skaffe penge nok skal der tages helt nye metoder i brug for at tiltrække mange flere og større investeringer. Danmark er blandt de første lande, der bidrager til to nye finansieringsværktøjer, som vil rejse milliarder til klima og udvikling til gavn for verdens fattige.

Danmark sender støtte til Etiopien til hjælp mod væbnet konflikt, tørke, oversvømmelser og risiko for hungersnød16.4.2024 15:39:21 CEST | Pressemeddelelse

Etiopien er voldsomt præget af væbnede interne konflikter og tørke og oversvømmelse forårsaget af blandt andet klimaforandringer. Landet står i dag med store problemer med fordrivelse, kritisk fødevaremangel og massive humanitære behov. 20 millioner mennesker har behov for nødhjælp. Derfor støtter Danmark nu Etiopien med 100 millioner kroner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye