Region Hovedstaden

Eksperter i brystkræft samles: Skandinaviens største enhed skal skabe samlede patientforløb i Region Hovedstaden

Del

Herlev og Gentofte Hospital har indviet en ny samlet Afdeling for Brystundersøgelser. Dermed er endnu et skridt taget i samlingen af regionens udredning og kirurgiske behandling af brystkræft i Gentofte, som bliver hjemsted for Skandinaviens største enhed for brystdiagnostik og -kirurgi. Målet er at skabe et fagligt fyrtårn til gavn for patienterne.

Den nye samlede Afdeling for Brystundersøgelser, som hidtil har ligget på Rigshospitalet og Herlev Hospital, er nu flyttet ind i nyrenoverede lokaler på matriklen i Gentofte, der hører under Herlev og Gentofte Hospital.

Det betyder, at alle former for brystdiagnostik inden for det mamma-radiologiske område samles på én afdeling, herunder både screening og udredning af patienter med symptomer på brystkræft.

”Med indvielsen og samlingen af Afdeling for Brystundersøgelser tager vi endnu et vigtigt skridt for at løfte indsatsen på brystkræftområdet. Målet er at skabe de bedst mulige rammer for både kvinder og medarbejdere, så vi som region kan overholde forløbstider på brystkræftområdet,” siger Christoffer Buster Reinhardt (C), formand for Sundhedsudvalget.

Regionsrådet har prioriteret 63 mio. kr. til ombygningen af lokalerne i Gentofte. Derudover er der investeret 10 mio. kroner i patologiudstyr.

”Jeg ved, at det har været en rigtig svær øvelse at flytte samtidig med efterveerne af COVID-19, sygeplejerskestrejke og personalemangel. Oveni det har afdelingen udviklet brug af kunstig intelligens, som hjælper læger med at vurdere røntgenbilleder. Det har krævet en kæmpe indsats fra ledere og medarbejdere. Det vil jeg gerne takke for,” siger Christoffer Buster Reinhardt, der sammen med regionsrådet i april bevilgede yderligere 15 mio. kroner til at nedbringe ventetiden til både screening for brystkræft og kræftpakkeforløb.

Fagligt fyrtårn til gavn for patienterne
Til efteråret vil også den sidste del af brystkirurgien og patologien blive samlet på Gentofte, og gøre hospitalet tilhjemsted for Skandinaviens største brystkirurgiske enhed og centrum for brystkræftudredning i Region Hovedstaden, siger lægefaglig vicedirektør på Herlev og Gentofte Hospital Bodil Ørkild.

”Det er en stor opgave, som vores medarbejdere har løftet på imponerende vis. Ved at samle udredning og operation på ét sted skaber vi et fagligt fyrtårn til gavn for patienterne, hvor vi samtidig får gode muligheder for at tilgodese forskning og uddannelse. Kompetencerne bliver samlet, og der bliver færrest mulige overgange for patienterne,” siger Bodil Ørkild.

Samling af området er en gevinst
Afdeling for Brystundersøgelser har bl.a. taget nye mammografiapparater i brug, som sikrer en mere præcis diagnostik, en ny MR-skanner ankommer til efteråret, ligesom man arbejder med brug af kunstig intelligens, som hjælper læger med at vurdere røntgenbilleder, fortæller ledende overlæge Ilse Vejborg.

- Når vi etablerer Afdeling for Brystundersøgelser på Gentofte sammen med brystkirurgien og patologi, betyder det, at vi samler ekspertisen og dermed giver patienterne et bedre flow og høj kvalitet i udredning og behandling. Det gør os mere robuste og kan også styrke vores muligheder for at rekruttere nye kompetente medarbejdere. Samtidig bliver afdelingen udstyret med det nyeste udstyr – alt sammen med det formål at levere det bedst mulige tilbud til kvinderne, siger Ilse Vejborg.


Den ene halvdel af Afd. for Brystkirurgi er i maj flyttet fra Rigshospitalet til Gentofte Hospital. Til efteråret følger afdelingen fra Herlev.

Fakta om AI-mammoprojektet: https://www.regionh.dk/presse-og-nyt/pressemeddelelser-og-nyheder/Sider/L%C3%A6gerne-f%C3%A5r-hj%C3%A6lp-af-kunstig-intelligens-.aspx

Pressekontakt:

Billeder

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Ingen centrale sparekrav til hospitalerne, men svære beslutninger i vente på renovering og it-investeringer21.6.2022 16:17:23 CEST | Pressemeddelelse

​Forrige uges økonomiaftale mellem regionerne og regeringen efterlader Region Hovedstaden med en svær opgave, når næste års budget skal besluttes. Politikerne i regionen har her til eftermiddag besluttet at friholde hospitalernes driftsbudgetter for centrale sparekrav – til gengæld bliver det svært at undgå hårde prioriteringer på vedligeholdelse og renovering på hospitalerne og på it-investeringer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum