LO • Landsorganisationen i Danmark

Ekspertarbejde om arbejdsmiljø skal føre til hurtige og reelle forbedringer

Del

LO byder kommissoriet for Beskæftigelsesministeriets ekspertudvalg arbejdsmiljø velkommen. I en tid hvor det går den helt forkerte vej med arbejdsmiljøet, er der brug for reelle forbedringer, understreger næstformand Morten Skov Christiansen.

Der er i høj grad brug for at få taget hånd om arbejdsmiljøet og sikret en ordentlig indsats for at forhindre nedslidning. Derfor ser LO frem til at deltage i det ekspertudvalg om arbejdsmiljø, som Beskæftigelsesministeriet i dag har fremlagt kommissorium for.

– Vi har i lang tid påpeget, at det er gået den forkerte vej med arbejdsmiljøet, når antallet af både fysisk og psykisk overbelastede stiger, mens bevillingerne til indsatsen falder. Hvis vi skal være på arbejdsmarkedet længere, er det helt afgørende at sikre alle et arbejdsmiljø, så de kan holde til deres job. Arbejdsmiljøet skal helt op i toppen af prioriteringslisten, og det kan ekspertudvalget her forhåbentlig hjælpe med til, siger LO-næstformand Morten Skov Christiansen.

LO går derfor ind til arbejdet med en klar forventning om, at ekspertudvalgets anbefalinger i sidste ende fører til forbedringer af arbejdsmiljøet, som kan mærkes på den enkelte arbejdsplads.

– Som regeringen så rigtigt skriver i kommissoriet, vil et bedre arbejdsmiljø være en gevinst for alle – både den enkelte og samfundet. Derfor er det også helt afgørende, at ”erhvervsøkonomiske konsekvenser” og ”administrative belastninger for arbejdsgiverne” ikke pludselig bliver den egentlige ledestjerne. Vi skal holde fokus på at skabe reelle forbedringer, som lønmodtagerne kan mærke i hverdagen, siger Morten Skov Christiansen.

Derudover er det afgørende, at arbejdsmiljøindsatsen ikke bliver sat på pause helt frem til midten af 2018, hvor udvalget afslutter sit arbejde. Der er udfordringer, som ikke kan vente, men som der er behov for at tage hånd om her og nu, understreger LO-næstformanden:

– Vi skal have sikret Arbejdstilsynet en bevilling, som retter op på de seneste års nedskæringer allerede i den kommende finanslov for 2018. Og det er vigtigt, at ekspertudvalget løbende kan afrapportere sine anbefalinger, så vi kan komme i gang så hurtigt som muligt. Vi har som samfund ikke råd til at sidde på hænderne og ikke foretage os noget for at rette op på arbejdsmiljøet i et helt år, mens udvalget gør arbejdet helt færdigt, siger Morten Skov Christiansen.

Læs kommissoriet for ekspertgruppen her

Kontakt: LO’s pressetelefon 26 11 97 10.

Information om LO • Landsorganisationen i Danmark

LO • Landsorganisationen i Danmark
LO • Landsorganisationen i Danmark
Islands Brygge 32D
2300 København S

35 24 60 00http://www.lo.dk/

Følg pressemeddelelser fra LO • Landsorganisationen i Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra LO • Landsorganisationen i Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum