ALK

Eksamensperioden er ekstra hård for de pollenramte

Del

Studerende med pollenallergi har det svært i øjeblikket. Ikke alene skal de som deres medstuderende gå til et utal af eksaminer. De skal også kæmpe med øjne, der klør og en næse, der løber, og det påvirker manges præstationer negativt. Behandlingen af allergi har dog de seneste år budt på fremskridt og de hårdest ramte studerende kan i dag bl.a. blive vaccineret med tabletbehandling for græsallergi, når den symptomatiske behandling ikke har tilstrækkelig effekt.

De færreste kan forestille sig at gå til eksamen med influenza i kroppen. Sådan kan det føles for studerende med høfeber. (Foto:www.alk.net)
De færreste kan forestille sig at gå til eksamen med influenza i kroppen. Sådan kan det føles for studerende med høfeber. (Foto:www.alk.net)

Juni måned står på andet end eksamenslæsning for hver femte studerende landet over. Så stor en andel af de danske studerende er nemlig allergiske over for pollen i luften. Af samme årsag er det nærliggende, at de værst ramte allergikere nærlæser dagens pollental lige så omhyggeligt som eksamensstoffet.

"Pollentallet angiver det gennemsnitlige antal pollen pr. kubikmeter luft pr. døgn. Et højt pollental er derfor for nogle den værst tænkelige start på dagen, da det er svært at undgå pollen i sæsonen", siger Peter Arvidsson, der er medicinsk ansvarlig i den danske allergivirksomhed ALK.

Valget står derefter ofte mellem to onder – enten en dag plaget af øjne der klør, en næse der løber, og det mange oplever som influenzaagtige symptomer. Eller også bliver det en dag med at dæmpe symptomerne med diverse former for symptomatiske lægemidler som antihistamin og næsespray.

Desværre oplever mere end halvdelen, at de ikke har tilfredsstillende effekt af den symptomatiske behandling.  Studerende med pollenallergi må altså ofte finde sig i en tilstand, der langt fra er optimal i eksamensperioden. De færreste kan forestille sig at gå til eksamen med influenza i kroppen. Nogenlunde sådan kan det føles for nogle studerende med høfeber. Og det er endda direkte påvist, at allergiramte studerende opnår lavere karakterer. 

Kan koste et helt karakterpoint
Allergivaccination er en behandling, som har eksisteret i mere end 100 år i form af injektioner. De seneste år har det desuden været muligt at behandle græspollenallergi og allergi mod husstøvmider med vaccination i tabletform.

"Behandlingen foregår ved, at allergikeren i en periode på ca. tre år får tilført nøje definerede mængder af det allergen, der fremkalder allergien. Dermed vænner kroppen sig gradvist til det allergifremkaldende stof og standser lidt efter lidt sin overreaktion mod det, den ikke kan tåle. Mens næsespray og antihistamin blot lindrer symptomerne, kan allergivaccination således helt eller delvis fjerne symptomerne for de patienter, som ikke har tilstrækkelig effekt af symptomatiske lægemidler", siger Peter Arvidsson.

I et kontrolleret studie rapporterede fire ud af fem græspollenallergikere (82%), at de enten fik det bedre eller meget bedre allerede første sæson efter opstart med allergivaccination i tabletform. For de studerende kan resultatet være, at de ikke længere behøver at gå til eksamen med et skjult handicap, der i visse tilfælde har vist sig at koste op mod et helt karakterpoint.

Flere end hver femte dansker (20%)  er ramt i større eller mindre grad, selvom knapt halvdelen (45%)  endnu ikke har fået deres allergi diagnosticeret. Derfor betegnes pollenallergi i dag som en folkesygdom , der rammer både børn og voksne.

Nøgleord

Kontakter

Peter Arvidsson
Nordic Medical Director
Mob (+46) 706 79 88 15

Jeppe Ilkjær
Pressechef
Mob (+45) 3050 2014

Billeder

De færreste kan forestille sig at gå til eksamen med influenza i kroppen. Sådan kan det føles for studerende med høfeber. (Foto:www.alk.net)
De færreste kan forestille sig at gå til eksamen med influenza i kroppen. Sådan kan det føles for studerende med høfeber. (Foto:www.alk.net)
Download

Vedhæftede filer

Information om ALK

ALK
ALK
Bøge Alle 6-8, Bygn. 5,
2970 Hørsholm

3816 7070http://www.alk-abello.com/

Om ALK

ALK er en global, specialiseret medicinalvirksomhed med fokus på allergi og allergisk astma. Den markedsfører allergi-immunterapi og andre produkter og ydelser til mennesker med allergi og allergilæger. Virksomheden har hovedkvarter i Hørsholm, beskæftiger omkring 2.300 mennesker over hele verden og er noteret på Nasdaq Copenhagen. Find mere information på www.alk.net.

Følg pressemeddelelser fra ALK

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ALK

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum