ALK

Eksamensperioden er ekstra hård for de pollenramte

Del

Studerende med pollenallergi har det svært i øjeblikket. Ikke alene skal de som deres medstuderende gå til et utal af eksaminer. De skal også kæmpe med øjne, der klør og en næse, der løber, og det påvirker manges præstationer negativt. Behandlingen af allergi har dog de seneste år budt på fremskridt og de hårdest ramte studerende kan i dag bl.a. blive vaccineret med tabletbehandling for græsallergi, når den symptomatiske behandling ikke har tilstrækkelig effekt.

De færreste kan forestille sig at gå til eksamen med influenza med kroppen. Nogenlunde sådan kan det føles for nogle studerende med høfeber . (Foto: www.alk.net)
De færreste kan forestille sig at gå til eksamen med influenza med kroppen. Nogenlunde sådan kan det føles for nogle studerende med høfeber . (Foto: www.alk.net)

Juni står på andet end eksamenslæsning for hver femte studerende landet over. Så stor en andel af de danske studerende er nemlig allergiske over for pollen i luften .  Af samme årsag er det nærliggende, at de værst ramte allergikere nærlæser dagens pollental lige så omhyggeligt som eksamensstoffet.

"Pollentallet angiver det gennemsnitlige antal pollen pr. kubikmeter luft pr. døgn. Et højt pollental er for nogle den værst tænkelige start på dagen, da det er svært at undgå pollen i sæsonen", siger Peter Arvidsson, der er medicinsk ansvarlig i den danske allergivaccinevirksomhed ALK.

Valget står derefter ofte mellem to onder – enten en dag plaget af øjne der klør, en næse der løber og det, mange føler er influenzaagtige symptomer . Eller også bliver det en dag med at dæmpe symptomerne med diverse former for symptomatiske lægemidler som antihistamin og næsespray.

Desværre oplever mere end halvdelen, at de ikke har tilfredsstillende effekt af den symptomatiske behandling.  Studerende med pollenallergi må altså ofte finde sig i en tilstand, der langt fra er optimal i eksamensperioden. De færreste kan forestille sig at gå til eksamen med influenza med kroppen. Nogenlunde sådan kan det føles for nogle studerende med høfeber . Og det er endda direkte påvist, at allergiramte studerende scorer lavere karakterer. 

Kan koste et helt karakterpoint
Allergivaccination er en behandling, som har eksisteret i mere end 100 år i form af injektioner. De seneste år har det desuden været muligt at behandle græspollenallergi og allergi mod husstøvmider med vaccination i tabletform.

"Behandlingen foregår ved, at allergikeren i et tidsrum på ca. tre år får tilført nøje definerede mængder af det allergen, der fremkalder allergien. Dermed vænner kroppen sig gradvist til det allergifremkaldende stof og standser lidt efter lidt sin overreaktion mod dette. Mens næsespray og antihistamin blot lindrer symptomerne, kan allergivaccination helt eller delvis fjerne symptomerne for de patienter, som ikke har tilstrækkelig effekt af symptomatiske lægemidler", siger Peter Arvidsson.

I et kontrolleret studie rapporterede fire ud af fem græspollenallergikere (82%), at de enten fik det bedre eller meget bedre allerede første sæson efter opstart med allergivaccination i tabletform. For de studerende kan resultatet være, at de ikke længere behøver at gå til eksamen med et skjult handicap, der i visse tilfælde koster en hel karakter.

Flere end hver femte dansker (20%)  er ramt i større eller mindre grad, selvom knapt halvdelen (45%)  endnu ikke har fået deres allergi diagnosticeret. Derfor betegnes pollenallergi i dag som en folkesygdom , der rammer både børn og voksne.

Nøgleord

Kontakter

Peter Arvidsson
Medicinsk direktør
Mob (+46) 706 79 88 15

Eller

Mette Agerskov Busk
Pressemedarbejder
Mob. 2442 6554

Billeder

De færreste kan forestille sig at gå til eksamen med influenza med kroppen. Nogenlunde sådan kan det føles for nogle studerende med høfeber . (Foto: www.alk.net)
De færreste kan forestille sig at gå til eksamen med influenza med kroppen. Nogenlunde sådan kan det føles for nogle studerende med høfeber . (Foto: www.alk.net)
Download

Information om ALK

ALK
ALK
Bøge Alle 6-8, Bygn. 5,
2970 Hørsholm

3816 7070http://www.alk-abello.com/

Om ALK
ALK er en global, forskningsbaseret medicinalvirksomhed, der fokuserer på forebyggelse, diagnosticering og behandling af allergi. ALK er en af verdens førende virksomheder inden for allergivaccination (immunterapi) – en behandling af selve årsagen til allergi. Virksomheden har ca. 2.300 medarbejdere, og har datterselskaber, produktionsfaciliteter og distributører over hele verden. ALK har indgået partnerskabsaftaler med Torii, Abbott og Seqirus om kommercialisering af tabletbaserede allergivacciner i henholdsvis Japan, Rusland, Sydøstasien, Australien og New Zealand. Virksomheden har hovedkvarter i Hørsholm og er børsnoteret på NASDAQ Copenhagen. Læs mere på www.alk.net.

Følg pressemeddelelser fra ALK

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra ALK

ALK udnævner Senior Vice President for R&D i Nordamerika og Internationale markeder3.3.2017 09:48pressemeddelelse

ALK (ALKB:DC / OMX: ALK B / AKABY / AKBLF) meddeler i dag, at Hendrik Nolte, M.D., Med.Sc.D er udnævnt til ny Senior Vice President for forskning og udvikling i Nordamerika og Internationale Markeder med base i USA. Hendrik Nolte bliver ansvarlig for ALKs R&D-strategi for Nordamerika og Internationale Markeder, herunder Kina, og han vil arbejde tæt sammen med ALKs partnere i Rusland, Japan, Sydøstasien, Australien og New Zealand. Henrik Jacobi, forskningsdirektør i ALK, siger: “Hendriks ry inden for allergivaccination er uden sidestykke, og vi byder ham velkommen til ALK, hvor han vil være en nøglefigur i opskaleringen af vores aktiviteter i Nordamerika og en vigtig medspiller i forhold til vores arbejde med at globalisere porteføljen af tabletvacciner.” I sit tidligere job som Head of Respiratory hos Merck Sharp & Dome var Hendrik Nolte ansvarlig for arbejdet med udvikling og registrering af ALKs tabletvacciner mod græspollen- og ragweedallergi – GRASTEK® og RAGWITEK® – samt tabletvac

Data fra ALKs ACARIZAX® resulterer i en væsentlig opdatering af GINAs astmabehandlingsstrategi: Sublingual allergivaccination (SLIT) anbefales som behandlingsmulighed for patienter med astma forårsaget af husstøvmideallergi27.2.2017 15:11pressemeddelelse

ALK (ALKB:DC / OMX: ALK B / AKABY / AKBLF) meddelte i dag, at Global Initiative for Asthma (GINA) rapporten, Global Strategy for Asthma Management and Prevention, for første gang anbefaler allergivaccination som behandlingsmulighed. Denne globale strategi er en bredt anerkendt, praktisk vejledning udviklet til sundhedspersonale og politiske beslutningstagere og repræsenterer den nyeste kliniske forskning og medicinske praksis for behandling og kontrol af astma. Strategien opdateres årligt af et internationalt panel af eksperter i GINAs videnskabelige kommite på baggrund af et gennemsyn af ny, videnskabelig litteratur. 2017-opdateringen, der inkluderer ny information vedrørende brugen af allergivaccination, er netop blevet offentliggjort og viser den nedenstående tilføjelse til trin tre og fire af GINAs anbefalede trinvise behandling af astma i voksne patienter med husstøvmideallergi: Overvej at benytte SLIT (sublingual allergivaccination) i voksne patienter med allergisk rhinitis forår

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum