Egedal Kommune

Egedal på vej mod minimumsnormeringer

Del

En opgørelse fra Egedal viser at kommunen allerede nu er godt på vej mod kravet om minimumsnormeringer, selv om Regeringen i finansloven for 2021 besluttede, at minimumsnormeringer først skulle gælde fra 2024. Formanden for Egedals Familieudvalg er glad, og lover at alle penge fra finansloven vil følge børnene.

Når forældrene afleverer og henter deres børn i en børnehave eller vuggestue i Egedal, skal de opleve, at der er tid til samtale og omsorg. Forældrene skal have ro i maven og personalet behøver ikke at være alene med mange børn.Sådan ser det i hvert fald ud i Egedal Kommune, hvis man ser på, hvor langt kommunen er kommet med ambitionen om at opnå minimumsnormeringer.

- Det er meget tilfredsstillende at se, at det fokus vi har på området, og de penge vi har fået fra regeringen, ser ud til at have haft en god effekt. Det er enormt positivt for nærheden og helt afgørende for børnenes trivsel og læring. Men det stopper ikke her. Der skal flere hænder til, så vi kan se frem til at skulle ansætte så mange nye medarbejdere i vores institutioner, siger Rikke Mortensen, formand for Familieudvalget i Egedal Kommune.

Udvalgsformandens tilfredshed skyldes, at kommunen har opgjort normeringen i de kommunale daginstitutioner gennem 2020. Opgørelsen viser, at der nu er 3,0 børn pr. voksen i vuggestue og 6,1 børn pr. voksen i børnehave hen over året. Altså meget tæt på kravet om minimumsnormeringer, der er sat til at udgøre 3,0 børn pr. voksen i vuggestue og 6,0 børn pr. voksen i børnehaverne.

Samtidig viser opgørelsen, at normeringen i de Egedalske institutioner er forbedret fra 2019, hvor Danmarks Statistik opgjorde normeringen til hhv. 3,2 børn i vuggestue og 6,4 børn i børnehave.

Sender medarbejdere på uddannelse

Børnene i Egedal har altså fået flere voksne at holde i hånden i løbet af 2020. Og arbejdet med at få flere pædagogisk ansatte i institutionerne fortsætter. Desværre oplever Egedal Kommune, ligesom flere andre omegnskommuner, udfordringer med at rekruttere pædagoger og andelen af det pædagogiske personale i Egedal Kommunes daginstitutioner, der er uddannede pædagoger, udgjorde i 2020, 54 procent.

- Vi har nogle rigtig gode dagtilbud af en ret høj kvalitet. Det skal vi blive ved med og vi er nødt til at være opmærksom på, hvordan vi hele tiden kan rekruttere nye dygtige medarbejdere. Blandt andet derfor afsatte vi en halv million i budgetforliget, så vores dygtige pædagogiske assistenter og medhjælpere kan komme på efteruddannelse. De er allerede i fuld gang, og det håber vi snart at se en effekt af, siger Rikke Mortensen.

Egedal fik i 2020 6,3 mio. kr. af regeringen til at starte på at opnå minimumsnormeringer. Men da corona-krisen ramte, blev arbejdet med at rekruttere ansatte til institutionerne midlertidigt sat ned i gear, til fordel for en prioritering af at overholde alle Sundhedsstyrelsens nye retningslinjer for at mindske smitterisiko. Men alligevel nåede Egedal Kommune i sidste del af året at forbedre normeringerne. I den forbindelse valgte Byrådet under efterårets budgetforhandlinger, at tildele yderligere 0,75 mio. kr. i 2021, stigende til 1. mio. kr. fra 2022 og frem, til at sikre bedre normeringer.

- Jeg kan garantere, at hver en krone der tildeles os til det her område, går direkte til børnene og til at opfylde ambitionen om at det skal være trygt at være barn i Egedals institutioner. Vores mål er ufravigeligt. Vi skal opnå minimumsnormeringer hurtigst muligt, og er der midler til at gå videre end det, ja så er det dét, vi gør, siger Rikke Mortensen.

Kontakter

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum