Egedal Kommune

Egedal Kommune er højdespringer på sundhedsbarometer

Del

Egedal er nu landets femte sundeste kommune at bo i. Kommunen hopper hele fire pladser op på det kommunale sundhedsbarometer. Ingen andre kommuner i top ti tager så markant et ryk som Egedal Kommune.

Bor du i Egedal Kommune, så lever du sikkert sundt, og måske er du blevet markant sundere det seneste år. Som Egedalborger har du med stor sandsynlighed også en god uddannelse og en indtægt, der betyder at du ikke skal bekymre dig så meget om rudekuverterne. Det viser årets kommunale sundhedsbarometer. Sundhedsbarometeret som nyhedsbrevet Kommunal Sundhed og Dagens Medicin står bag viser nemlig, at borgernes sundhed hænger nøje sammen med deres uddannelsesniveau og økonomi. Og netop Egedal Kommune har taget året største hop blandt de sundeste kommuner.

Eksempelvis lever borgerne i Gentofte Kommune i landets sundeste kommune. Efter Gentofte fastholder Rudersdal, Allerød og Hørsholm Kommuner deres topplaceringer fra sidste år, mens Egedal Kommune nu ligger på 5. pladsen og altså har den største fremgang i top-10 - med et hop fremad på hele fire pladser.

- Det er præcis det her vi gerne vil opnå. Vi er en attraktiv kommune, med rigtig meget at byde på. Attraktive huspriser tæt på København, enestående natur præget af istiden og mange muligheder for udendørs aktiviteter for alle.  Vi tiltrækker mange nye borgere, med et vist uddannelsesniveau og en almindelig indkomst.  Børnefamilierne nyder godt af naturen og både indendørs og udendørs sportsaktiviteter. Vi forsøger at skabe verdens bedste hverdag for alle borgere, både ung som gammel. Man kan sige at det flotte hop på sundhedsområdet, er et udtryk for at vi er lykkes med store dele af vores politik, siger Egedals borgmester Karsten Søndergaard.

Alle kommuner i top-10 ligger i hovedstadsområdet eller i Nordsjælland, undtagen Solrød Kommune som med en 9. plads – lige sniger sig med i top-10.

Går på den rigtige vej
Fremgangen for Egedal Kommune er ifølge borgmesteren endnu et bevis for at det går godt og at kommunen er på rette vej. En vej man skal blive ved med at forfølge.

- Vi vil skabe verdens bedste hverdag for vores borgere. Vi er tæt på minimumsnormeringer, vi har gjort det nemmere og billigere at være erhvervsliv i Egedal Kommune. Tidligere på året blev Egedal årets højdespringer i Dansk Byggeris undersøgelse om erhvervsvenlighed. Vi har bygget et nyt sundhedscenter og vores natur er enestående og flere borgere flytter hertil. Vi er i rivende udvikling og også ambitiøse, når det kommer til at være en grøn kommune, hvor vi vil det vilde og det grønne. Der er i den grad meget at være stolt af I Egedal. Så den her sundhedsplacering viser, at den vej vi går på, er den rigtige og den skal vi bare fortsætte ud af, siger Karsten Søndergaard.

Sundhedsbarometeret sammenligner sundheden i alle landets kommuner ud fra 38 indikatorer. Målepunkterne tæller alt fra lægedækningen i kommunerne, andelen af borgere med overvægt eller diabetes, andelen af fysisk aktive samt en lang række andre forhold såsom uddannelsesniveau, erhvervsfrekvens og indtægtsforhold.

Se barometeret her(kræver abonnement):
Sundhedsbarometer

For mere information kontakt Egedal Kommunes pressetelefon på: 72596203

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum