Egedal Kommune

Egedal kommer bekymrede forældre i møde

Del

Egedals borgmester lovede på et borgermøde for en måned siden at komme med en plan for, hvordan kommunen vil styrke daginstitutionsområdet. Nu fremlægges en plan, der både indeholder konkrete tiltag på kort sigt, og som også spiller sammen med loven om minimumsnormeringer frem mod 2025.

Da 60 borgere i november udtrykte deres frustrationer over Egedals normeringer til borgmester Karsten Søndergaard og flere medlemmer af Familieudvalget, lovede de at sætte administrationen i gang med at se på, hvordan man hurtigst muligt, kunne gøre forældrene mere trygge ved at aflevere deres børn i kommunens børnehaver og vuggestuer. Familieudvalget og borgmesteren har nu lagt en plan for indsatser på området.

 - Vi tager forældrenes oplevelser meget alvorligt. Nu satser vi massivt på børnene. Vi begynder med det samme at søge en masse pædagoger, og vil slå cirka 60 pædagog- og medhjælperstillinger op de kommende år. Det gør vi fordi, vi vil forbedre normeringerne og styrke kvaliteten i vores dagtilbud. Jeg er glad for, at vi allerede i budgetaftalen aftalte at pengene fra finansloven til minimumsnormeringer, vil gå ubeskåret til at nå det mål, siger borgmester Karsten Søndergaard. 

Flere voksentimer allerede fra 2020

Sammen med pengene fra finansloven sættes der nu en omfattende rekrutteringskampagne i gang, for hurtigst muligt at få mere pædagogisk personale til institutionerne. Finanslovsmidlerne vil allerede i 2020 i gennemsnit give 12 timer pr. uge til hver institution.

I planen sikrer politikerne også mere tid med børnene, fra det personale der allerede er i institutionerne. Lederne vil få tilbudt hjælp til administration – fx i forbindelse med sygefravær, løn, stillingsopslag og ansættelser. Man vil se på, om der kan spares på mødeaktiviteterne og så skal ledere i særligt de mindre institutioner, have mere tid sammen med børnene. Kommunen er også i dialog med BUPL om at tilbyde deltidspersonale at gå op i tid. Det skal give flere voksne om morgenen og aftenen. Desuden bliver pædagoger med talent for ledelse udpeget, så Egedal Kommune i fremtiden fortsat kan have stærke ledere. 

- Både vi politikere, forældrene og ikke mindst personalet har et fælles mål om, at ville børnenes bedste. Derfor er jeg også glad for, at vi allerede næste år kommer endnu tættere på minimumsnormeringer med pengene fra finansloven, men vi må også anerkende at normeringer på papir, ikke altid hænger sammen med hvordan det opleves i hverdagen. Derfor er de her tiltag nødvendige. siger formand for familieudvalget, Carina Buurskov(V).

Både borgmesteren og Familieudvalget er meget optaget af at både børn, forældre og personale føler sig trygge i hverdagen.

- Når forældrene afleverer og henter deres børn, så skal de opleve at der er tid nok og de skal have ro i maven. Derfor vil jeg fortsat opfordre til, at man som forældre henvender sig til den pågældende leder, hvis man har bekymringer eller spørgsmål, så der hurtigst muligt kan tages hånd om det, siger Carina Buurskov.

- Personalet kan ikke være tjent med at være alene i længere perioder med op til ti børn. Det kan vi ikke være bekendt overfor hverken børn, forældre eller personale. Ud over normeringer, så vil vi sørge for at fastholde vores dygtige personale, som børnene er trygge ved og sikre en stabilitet i personalegruppen, siger Karsten Søndergaard.

Faktaboks:

Familieudvalget ønsker at skabe rum for dialog med forældre for at komme tættere på børnenes hverdag. 

De planlagte udvalgsmøder placeres derfor i en daginstitution i hvert område, og inden mødet vil der fra kl. 17.00-17.30 være et uformelt kaffemøde mellem forældrene i området og Familieudvalget.

  1. Mødet den 16. januar afholdes i område Stenløse - i Vandfaldet.
  2. Mødet den 6. februar afholdes i område Ølstykke
  3. Mødet den 12. marts afholdes i område Ganløse
  4. Mødet den 2. april afholdes i område Smørum

Den nærmere placering i de øvrige områder udmeldes til januar 2020 via invitationer direkte til forældrene.

Kontakt Egedal Kommunes pressevagt 7259 6203.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Normeringer i Egedal allerede fra 2020 - Børnehave
Normeringer i Egedal allerede fra 2020 - Børnehave
Download
Normeringer i Egedal allerede fra 2020 - Vuggestue
Normeringer i Egedal allerede fra 2020 - Vuggestue
Download
Initiativer og indsatser i Egedal 2018-2025
Initiativer og indsatser i Egedal 2018-2025
Download

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum