Egedal Kommune

Egedal er Nordsjællands mest erhvervsvenlige kommune

Del

De seneste års satsning i Egedal Kommune giver resultater. I Dansk Industris årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed tager kommunen for 2. år i træk et kæmpespring frem, og er nu den mest erhvervsvenlige kommune i hele Nordsjælland.

I Egedal er der registreret omkring 2000 virksomheder. I år har 48 af dem svaret på Dansk Industris undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed, i 2020 var det 47. Ud over svar fra virksomhederne bygger undersøgelsen på en lang række statistiske data.

Egedal ligger nu på en samlet plads nr. 50. For andet år i træk springer kommunen hele 21 pladser op af listen, og er gået fra en plads nr. 92 i 2019, til en plads nr. 71 i 2020, og endelig til en plads nr. 50 i år. Placeringen betyder også, at kommunen er den mest erhvervsvenlige kommune i Nordsjælland – og blandt de allerbedste i hovedstadsområdet, når man taler om erhvervsvenlighed.

En fælles indsats har givet resultat
I Egedal er formand for Kultur- og erhvervsudvalget Charlotte Haagendrup begejstret for resultatet af undersøgelsen.

- Det som vi ser nu, er resultatet af flere års målrettet indsats. Fra politisk side har vi prioriteret og styrket vores erhvervsindsats. Vi har sidste år halveret dækningsafgiften, og vi har styrket dialogen med vores virksomheder. Vi kan se i undersøgelsen, at virksomhederne vurderer dialogen med kommunen rigtig højt.

Charlotte Haagendrup er også særligt glad for, at vurderingen af den kommunale sagsbehandling er steget fra en plads nr. 63 til en plads nr. 19.

- Vi scorer rigtig flot når vi ser på sagsbehandlingstider på byggesager og på behandlingen af sygedagpengesager. Og når virksomhederne så oven i købet tilkendegiver, at de modtager en kompetent og effektiv sagsbehandling, så er det svært ikke at få armene ned.

Resultatet er en fælles indsats på tværs af alle fagområder i kommunen. En tværgående styregruppe har været med til at sikre, at alle har kendt til kommunens mål om at være blandt de mest erhvervsvenlige kommuner i hovedstadsområdet.

Grøn udvikling og fokus på infrastruktur og transport
Et andet punkt, som Egedal Kommune placerer sig godt på, er den grønne udvikling. Her ligger kommunen på en plads nr. 29. Den grønne udvikling handler blandt andet om genanvendelse af affald, og om energirenovering af offentlige bygninger. Det er borgmester Karsten Søndergaard rigtig glad for.

- Jeg lægger særlig vægt på, at virksomhederne mærker at vi har en række kommunale initiativer, som bidrager til den bæredygtige omstilling i virksomhederne. Det har vi med projekt ”bæredygtig bundlinje” og en stor indsats for at klima-renovere vores kommunale bygninger også haft stor fokus på.

Også inden for infrastrukturen har kommunen markeret sig. Med kampagnen for en forlængelse af Frederikssundmotorvejen har man kæmpet for bedre trafikale forhold, det samme gælder indsatsen for 10-minutters drift på S-togsbanen.

Fest i dag – igen i arbejdstøjet i morgen
Borgmester Karsten Søndergaard er også godt tilfreds med placeringen i undersøgelsen.

- Det er virkelig svært ikke at være stolt i dag. Både af mine kolleger i byrådet, som har sat de politiske rammer for den fokus, vi har på erhvervslivet i kommunen. Vi VIL rigtig gerne vores virksomheder – og det vil vi jo også, fordi vi gerne vil have udvikling og arbejdspladser i kommunen.

Når det er sagt, er der stadig plads til forbedring på flere områder.

- Jeg er særligt opmærksom på, at vi stadig ikke er i mål, når det gælder bredbåndsdækningen. Efter en lang periode med corona ved vi alle, hvor vigtigt det er at kunne være på, uanset om man er privat eller virksomheder. Jeg ved, at der er mange borgere og virksomheder, som har kæmpet ihærdigt for en bedre dækning gennem længere tid – dem vil vi meget gerne understøtte.

Lige nu fejrer man placeringen – men fra i morgen er alle igen tilbage i arbejdstøjet – målet er selvfølgelig en endnu bedre placering til næste år.

Kontakter

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum