Egedal Kommune

Egedal: Der skal sættes fokus på kvindelige kunstnere

Del

I efteråret 2020 sætter Egedal Kommune fokus på kvindelige kunstnere med 8 forskellige arrangementer indenfor musik og teater. Og slår et slag for ligestilling i kulturen.

Heller ikke i kulturen er kønnene stillet lige. Der er flere kvinder end mænd på landets musikskoler men alligevel er det mændene, der tjener mest, spilles mest og fylder mest på festivalplakaterne. Men ikke i den kommende tid i Egedal.
 
- Vi har først og fremmest hyret flere kvindelige kunstnere fordi de er dygtige musikere, skuespillere mm. Og så vil vi gerne vise en bred palette af kultur. Det er nu engang sådan, at kvinder er den halve verden. Det er bare ikke altid man kan se det, når man kigger rundt i kulturlivet. Og så vil vi gerne vise vores unge, at kultur kan være en levevej - også for kvinder, fortæller Charlotte Haagendrup, der er formand for Kultur- og Erhvervsudvalget.
 
Kultur-karrieren er også for kvinder
At kvinder har en plads i kulturen er to dygtige kvindelige musikere med til at vise Egedals ungdom. Ung Egedal og Egedal Musikskole har nemlig inviteret to dygtige sangskrivere og musikere til Egedal for at fortælle om deres liv som kvindelige kunstnere og for at formidle deres færdigheder.
 
Sanger og sangskriver Nana Jacobi, hvis seneste single Ingenmandsland i august 2020 lå nummer et på DR P6Beat, og var på top ti i ugevis, holder sangskriverworkshop med 25 unge mellem 13 og 18 år. Senere kommer komponisten Pernille Louise Sejlund, der vil fortælle de unge fra Egedal om hverdagen som komponist, sangskrivningsprocessen og det at være kvinde i det danske musikmiljø.
 
Rollemodeller bringer god musik ud
Egedals efterårsprogram inviterer bla. til Tamra Rosanes koncert, borgerinddragende danseforestilling med truppen Recoil, ledet af prisvindende Tina Tarpgaard, og spændende koncert med HUN SOLO, som ved denne koncert består af tre dygtige kvinder: Den karismatiske og produktive sanger og sangskriver Kira Skov, Kirstine Stubbe Teglbjærg; den tidligere stemme fra den internationale succesgruppe Blue Foundation, og Nana Jacobi.
 
- Vores ambition med HUN SOLO er at sætte spot på en lang række af de fantastiske, dygtige og originale kvindelige kunstnere der findes i Danmark. På nuværende tidspunkt har vi haft over 80 forskellige kvindelige artister med på scenen - nye som etablerede navne. Det handler om at skabe rollemodeller for de unge, og så handler det også bare om at bringe mega god musik ud til folket. Alle slags folk. Vi glæder os derfor til at komme til Egedal med tre meget forskellige kunstnere med hver sit musikalske univers, siger Nana Jacobi, der kan opleves på Borgertorvet på Egedal Rådhus den 19. november.
 
Se hele programmet og bestil billet her: Program
 
For yderligere information kontakt kommunens pressetelefon på: 72596203

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Ny bebyggelse med plads til fællesskab for alle aldre24.6.2021 18:13:10 CEST | Pressemeddelelse

2E Group opfører 226 boliger ved siden af det nye P-hus i Egedal By. Det blev besluttet af Egedal Byråd den 22. juni efter en udbudsrunde, hvor vinderen blev valgt ud af i alt fem forslag. Bebyggelsen bliver en kombination af rækkehuse, lejligheder, seniorboliger og ungeboliger, med adgang til haverum og fælles faciliteter til forskellige aktiviteter på tværs af generationer. Boligerne forventes at være klar til indflytning i efteråret 2023.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum