Aalborg Universitet

Eftertragtet juraprofessor udpeget til to nye medieudvalg under Kulturministeriet

Del

Professor Søren Sandfeld Jakobsen fra Juridisk Institut på Aalborg Universitet er eftertragtet i Kulturministeriet. Han er i marts blevet udpeget af kulturministeren til to nye medieudvalg, fordi han er ekspert i medie- og IT-ret med særligt fokus på nye medier og medietjenester.

Juraprofessor Søren Sandfeld Jakobsen, Aalborg Universitet
Juraprofessor Søren Sandfeld Jakobsen, Aalborg Universitet

Hvordan skal dansk, digital indholdsproduktion finansieres i fremtiden? Og hvordan skal rettighedshaverne kompenseres, når forbrugerne lovligt kopierer musik og film til deres computere og smartphones? Det er spørgsmål, der skal belyses i to nye medieudvalg under Kulturministeriet, som juraprofessor ved Aalborg Universitet, Søren Sandfeld Jakobsen, er blevet udpeget til.

- Jeg er glad og beæret over at være en del af udvalgene og det uhyre væsentlige arbejde i forhold til mediebranchen og kulturlivet, vi nu skal i gang med, siger professor Søren Sandfeld Jakobsen.

Dansk medieindhold i fremtiden

Det ene medieudvalg, som Søren Sandfeld Jakobsen er udpeget til, skal se på fremtidig finansiering af dansk, digital indholdsproduktion, og hvordan man sikrer, at der også i fremtiden bliver produceret digitalt dansk indhold til medierne. Medieforbruget flytter nemlig i stigende grad til udenlandske tjenester som fx Netflix og Facebook, og det gør det sværere at finansiere dansk medieindhold. Dette har også væsentlige afledte følger for en række andre aktører i det danske kulturliv, der leverer medieindhold og har ophavsrettigheder, fx komponister og musikere, producenter, filminstruktører, forfattere og skuespillere.

Det nye udvalg skal belyse denne udvikling og undersøge mulige løsninger, herunder lovgivningsmæssige, der kan sikre den fremtidige finansiering af dansk medieindhold.


Vederlag for lovlig kopiering til computer og smartphone

Det andet medieudvalg, Blankmedieudvalget, skal undersøge, om blankmedieordningen bør justeres, så forbrugerne også skal kompensere rettighedshaverene, når de lovligt kopiere fx musik og film til deres computere, smartphones, tablets og lignende medier. 

I de gældende regler i ophavsretsloven stilles der kun krav om, at der knyttes vederlag til salget af løse blankmedier (blanke cd’er, dvd’er, usb-stik mv.). Men i dag kopierer forbrugerne i højere grad til integrerede lagringsmedier i computere, smartphones, tablets. mv.

Søren Sandfeld Jakosen skal derfor sammen med de øvrige udvalgsmedlemmer vurdere, i hvilket omfang privatkopieringen foregår, hvilke blanke lagringsmedier der skal omfattes af ordningen samt hvilket niveau kompensationen til rettighedshaverne skal ligge på. 

Nøgleord

Kontakter

Juraprofessor Søren Sandfeld Jakobsen, ssj@law.aau.dk, mobil: 2926 4735, fastnet: 9940 9879

Billeder

Juraprofessor Søren Sandfeld Jakobsen, Aalborg Universitet
Juraprofessor Søren Sandfeld Jakobsen, Aalborg Universitet
Download
Juraprofessor Søren Sandfeld Jakobsen, Aalborg Universitet
Juraprofessor Søren Sandfeld Jakobsen, Aalborg Universitet
Download

Links

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Innovativt design af fundamenter til havvindmøller kan næsten halvere prisen11.7.2018 08:00pressemeddelelse

Et sugebøttefundament til en havvindmølle, der kan samles med bolte på havnen, inden det sejles ud til sin placering. Det er resultatet af et projekt mellem Aalborg Universitet, Siemens Gamesa, Universal Foundation A/S og Fred. Olsen Wind Carrier A/S. Et resultat, der kan sænke prisen på fundamentet med op til 40 procent, og som i sidste ende også vil sænke forbrugernes elregning

Demente liver op i interaktion med menneskelignende robotter, men forsker advarer mod ukritisk brug9.7.2018 08:30pressemeddelelse

Et nyt forskningsprojekt viser, at mennesker med svær demens har stor gavn af kontakt til sociale robotter. Det får dem til at live op, og de begynder at tale og blive socialt aktive. Men ifølge forskeren bag projektet, Jens Dinesen Strandbech, er der etiske udfordringer forbundet med teknologien. Der er således risiko for, at robotterne kan blive brugt til at passivisere besværlige demente borgere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum