Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Efterspurgt rådgivning fra erhvervsledere til virksomheder støttes i endnu to år

Del

8 mio. kr. fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til erhvervsnetværket CONNECT Denmark giver ekstra 260 virksomheder mulighed for at få gratis og unik rådgivning fra erfarne erhvervsledere.

I over 20 år har det landsdækkende nonprofit-erhvervsnetværk CONNECT Denmark givet professionel sparring til iværksættere og små og mellemstore virksomheder. Med støtte på 8 mio. kr. sikrer Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu, at tilbuddet kan fortsætte til udgangen af 2022.

Indsatsen i CONNECT Denmark binder på en unik måde det private erhvervsliv og erhvervsfremmesystemet sammen på tværs af økosystemer, den finansielle sektor, videninstitutioner, brancheorganisationer, landets erhvervshuse samt offentlige og private investorer.

"CONNECT Denmarks rådgivning og produkter er særdeles efterspurgte, og organisationen leverer ind til erhvervsfremmesystemet på en måde, som ikke findes andre steder. Netværket leverer resultater: Virksomheder, der får hjælp af CONNECT Denmark, lever længere, ansætter flere og har større sandsynlighed for at få tilført kapital. Netværket yder ganske enkelt en relevant og attraktiv ydelse, som vi i bestyrelsen ønsker at understøtte,” siger Steen Munk, kreditdirektør i Nykredit og medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

650 erhvervsledere og 50 virksomheder

CONNECT Denmarks medlemsnetværk repræsenteres af omkring 650 erfarne og kompetente ledere, eksperter og nøglemedarbejdere fra bl.a. Eksportrådet, COOP, Dansk Industri, Bang & Olufsen, Københavns Lufthavne, Novo Nordisk, Rockwoll, Nykredit og Microsoft.

Netværket hjælper årligt omkring 200 mindre virksomheder og iværksættere, som har behov for professionel hjælp til at få afdækket deres vækstpotentiale.

Rådgivningen fører til bedre forretningsforståelse og giver den enkelte virksomhed en handlingsplan, og så rummer den gevinster for begge parter, siger Palle Riismøller, direktør for CONNECT Denmark:

"Casevirksomhederne oplever, hvordan erfarne beslutningstagere analyserer og griber problemer an, og samtidig får de konkrete løsnings- og forbedringsforslag. Sideløbende får vores medlemmer, som udgør panelet, styrket deres egne medarbejderes kompetencer, de får erfaring med innovativ problemløsning, de lærer noget om ny teknologi og nye forretningsmodeller, og de ser måske investeringsmuligheder i de virksomheder, de bistår.”

Målrettet og kompetent rådgivning

CONNECT Denmark-direktøren tilføjer, at mange virksomheder har behov for hjælp inden for forretningsområderne digitalisering, grøn omstilling og kapitalrejsning:

"Der er stadig lang vej for mange SMV’er i forbindelse med forretningsudvikling, innovation og kommercialisering af nye produkter og services. Men vores store medlemsnetværk, der har ben i næsten enhver branche og alle ønskelige professionelle kompetencer, gør os i stand til at skræddersy et panel, der kan løse næsten alle problemer.”

CONNECT Denmark kan også trække på organisationer som Vækstfonden, Realdania, Innovationsfonden, DanBan og andre investornetværk, der hjælper de unge erhvervsledere med at begå sig foran mulige investorer.

CONNECT Denmark har i 2020 samarbejdet med 380 virksomheder, som har fået skærpet forretningsforståelsen, hvilket har bidraget til øget fokus på virksomhedernes strategi, vækstplaner og adgang til netværk og investorer.

Fakta om indsatsen

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har besluttet at støtte det landsdækkende nonprofit-erhvervsnetværk CONNECT Denmark med en tillægsbevilling på 8 mio. kr. fra de decentrale erhvervsfremmemidler. Indsatsen forlænges samtidig til 2022. Det er Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses ønske, at tilbuddet fremadrettet i højere grad leveres i samarbejde med erhvervshusene.

Læs mere om indsatsen på Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses hjemmeside.

Kontakt

Hvis du ønsker at vide mere om CONNECT Denmark, kan du kontakte sekretariatet for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse:

Fuldmægtig Klaus Gunnestrup på 35 29 15 94 og klagun@erst.dk

Nøgleord

Information om Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Vejlsøvej 29
8600 Silkeborg

3529 1700https://erhvervsfremmebestyrelsen.dk/

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse skal bidrage til at styrke udviklingen i dansk erhvervsliv. Det sker ved at fremme en sammenhængende, efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark.   

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse igangsætter og finansierer decentrale erhvervsfremmeindsatser, der tager højde for forskelle i de regionale og lokale erhvervsmæssige udfordringer, muligheder og prioriteter.

 

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum