Krigsmuseet

Efterårsferie på Krigsmuseet: I krig for Christian 4.

Del

Med ringridning, kanonladning, flag-tydning og udklædning i både kjole og rustning kan børnefamilier udmærke sig til at indgå i Christian 4.s helt egen ridderorden ”Den væbnede arm”

Foto: Thorkild Jensen
Foto: Thorkild Jensen

Denne efterårsferie står i Christian 4.s tegn på Krigsmuseet. Vi spoler tiden tilbage til de dramatiske krige i 1600-tallet, hvor Christian 4.s Tøjhus, som Krigsmuseet i dag har til huse i, bliver fyldt med krigshistoriske aktiviteter for børnefamilier.

Kongen skal nemlig forberede sig til krig mod svenskerne og har brug for de klogeste og dygtigste riddere i sin ridderorden.

Undervejs i træningen skal man både træne færdigheder som våbenkendskab og kanonladning, men det er også vigtigt at bevise, man kan klæde sig som en rigtig adelsperson og skrive så flot som selveste kongen.

Kongens tøjhus

Krigsmuseet holder til i en over 400 år gammel bygning, der var en del af landets måske vigtigste flådebase. Her blev skibene ladt med krudt og kugler, før de sejlede i krig - for eksempel med svenskerne!

Til efterårsaktiviteterne vil der blive fortalt historier om kongen selv, hans tid og de bygninger og ting, vi stadig kan se i dag i København og Danmark.

Det bliver både lærerigt og sjovt!

Læs mere på: https://natmus.dk/museer-og-slotte/krigsmuseet/det-sker/efteraarsferie-paa-krigsmuseet/

Praktisk

Målgruppe: Anbefalet for familier med børn i alderen 5-9 år.

Pris 65 kr. per barn inkl. opgavehæfte og eget tegnet flag.

Voksne 80 kr.

Periode for efterårsferieaktiviteter: mandag til fredag i efterårsferien fra kl. 10.00-15.00 (17.10-21.10). Der er altså eksklusivt åbent om mandagen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: Thorkild Jensen
Foto: Thorkild Jensen
Download

Information om Krigsmuseet

Krigsmuseet
Krigsmuseet
Tøjhusgade 3
1220 København K

41 20 60 80http://krigsmuseet.dk

På Krigsmuseet kommer du tæt på Danmarks krige og krigshistorie.I vores udstillinger kan du rejse med en ung dansk soldat til det krigshærgede Afghanistan, gå på opdagelse blandt modellerne af historiske krigsskibe fra den danske flåde, udforske historierne om 21 danske krige de seneste 500 år og se nærmere på vores skatkammer, der rummer enestående krigsklenodier fra hele verden.

Følg pressemeddelelser fra Krigsmuseet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Krigsmuseet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum