Naturstyrelsen

Efter tørken: Naturen leger forår igen

Del

Sommerens tørke satte sine spor på naturen. Men efter lidt regn og tid, er naturen klar til at tage en ekstra runde, som var det allerede forår. Lige nu kan man opleve, at bladene springer ud på ny.

Bøgeblad i Årup Skov
Bøgeblad i Årup Skov

Brune blade, bare grene og gule marker har været helt almindelige i de tørre sommermåneder. Det er et af træernes naturlige forsvarsmekanismer. Selvom tørken tydeligt kunne ses på træerne, er der gode nyheder fra naturen. Mange af dem er nemlig vendt stærkt tilbage til en endnu en runde i 2018.

Hist og her begynder blade at springe ud på ny på nogle af træerne. Det er ikke blot træer, men også buske og visse planter, der leger forår igen. Nogle steder står brombærbuske med masser af blomster samtidig med, at der er udtørrede færdige bær på selvsamme busk. Der er også meldinger om sjove observationer af blomstrende kastanjetræer. Træer og buske har sovende knopper, som kan vokse frem og springe ud, hvis behovet er der.

- Det er helt normalt, at naturen restarter sig selv, hvis der for eksempel har været en naturbrand eller hvis man klipper busken. Det er de samme mekanismer, vi ser efter den ekstreme og lange tørke. Det er langt fra hvert år, at vi får lov til at opleve naturens kræfter og fantastiske egenskaber så tydeligt. Det viser, at naturen er en hård hund, som der skal meget til for at slå ud, siger naturvejleder Trine Sørensen.  

Det har ingen betydelige negative konsekvenser for træer, buske og andre planter, at de ”leger” forår igen. Der er dannet rigeligt med nye knopper på træerne, som er klar til at springe ud til foråret, og selvom for eksempel brombærbuskene visse steder blomstrer endnu engang, skal der nok komme blomster på buskene igen næste år.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Bøgeblad i Årup Skov
Bøgeblad i Årup Skov
Download
Brombærblomst i Årup Skov
Brombærblomst i Årup Skov
Download
Hunderosenbusk i et levende hegn udenfor Stubbæk
Hunderosenbusk i et levende hegn udenfor Stubbæk
Download

Information om Naturstyrelsen

Naturstyrelsen
NaturstyrelsenFølg pressemeddelelser fra Naturstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Naturstyrelsen

På vej mod vildere skove: Rammerne for overgangen er på plads11.10.2018 09:26:00Pressemeddelelse

Nye retningslinjer for den fremtidige forvaltning af Danmarks nye, vildere skove skal øge naturindholdet samt sikre en ensartet og økonomisk effektiv tilgang i de 45 udpegede skove på tværs af landet. Målet er at forbedre udgangspunktet for biodiversiteten ved at skabe mere dødt ved, sikre mere vand i skovbunden og indenfor de økonomiske rammer prioritere skovgræsning i de mest oplagte skove.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum