Stiftelsen Georg Stages Minde

Efter ’Georg Stage’ er det svært at blive arbejdsløs

Del

Hvis man ønsker at blive en af de 45.000 unge, der hverken er i job eller uddannelse, skal man IKKE søge ind på Skoleskibet Georg Stage, som har ansøgningsfrist mandag 15. november.

Skoleskibet Georg Stage giver unge flere muligheder i livet. Foto: Georg Stage.
Skoleskibet Georg Stage giver unge flere muligheder i livet. Foto: Georg Stage.

Skoleskibet Georg Stage har succes med at uddanne unge, som ellers ikke er glade for skolesystemet. ”Jeg kom til jobsamtale, allerede inden jeg var færdig med uddannelsen”, siger Torkil Frydal Hyllestad, der var elev i foråret 2021. ”Vi lå i Esbjerg, og rederiet Esvagt inviterede os på en rundvisning. De sagde, at vi kunne skrive en ansøgning med det samme, hvis vi var interesserede”. Det gjorde Torkil, og så kom han til samtale og gik direkte i job.

Skoleskibet giver praktisk talt jobgaranti: 99% af dem, der gennemfører, kommer i job eller videreuddannelse, viser tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Skibet sejler to togter om året og optager i alt 126 unge. Det har der været penge til de seneste år, men det risikerer at stoppe nu. På finansloven for 2022, som politikerne for øjeblikket diskuterer på Christiansborg, står Georg Stage til at miste det ene togt, og kan dermed kun uddanne halvt så mange søfolk til næste år. Det vil koste ca. 8 millioner kroner at sikre Georg Stage det andet togt årligt.

 ”Georg Stage har en eminent evne til at få de unge ombord i uddannelsessystemet, og eleverne er efterspurgte i erhvervslivet. Så både menneskeligt og samfundsøkonomisk er der en stor gevinst ved at lade skibet sejle med så mange unge som muligt”, siger direktør Asser Amdisen og fortsætter: ”Regeringen har sat fokus på de 45.000 unge, der står uden job og skole. Vi har en del af løsningen, så lad os da bruge den”.

Ansøgningsfristen for første togt i 2022 er mandag d. 15. november, og ansøgning sker via Georg Stages hjemmeside.

For ydereligere oplysninger, kontakt gerne direktør Asser Amdisen på 21 37 45 52. Georg Stage er en tremastet fuldrigger fra 1934, der optager 63 elever på hvert togt. Stiftelsen har drevet skoleskib siden 1882. Se mere på www.GeorgStage.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Skoleskibet Georg Stage giver unge flere muligheder i livet. Foto: Georg Stage.
Skoleskibet Georg Stage giver unge flere muligheder i livet. Foto: Georg Stage.
Download

Information om Stiftelsen Georg Stages Minde

Stiftelsen Georg Stages Minde
Stiftelsen Georg Stages Minde
Krudtløbsvej 73B
1439 København K

+45 32 95 80 19https://georgstage.dk/

Georg Stage er verdens ældste, civile skoleskib og et forbillede for mange andre skibe. Det er også verdens eneste uafhængige skoleskib, fordi det ikke tilhører en skole på land ligesom andre skoleskibe.

Følg pressemeddelelser fra Stiftelsen Georg Stages Minde

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Stiftelsen Georg Stages Minde

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum