Blå Kors Danmark

Efter 24 år hos Kirkens Korshær i Aarhus rykker Anders Stagis til Blå Kors i Herning

Del

Anders Stagis har i 24 år hjulpet nogle af de mest udsatte mennesker i centrum af Aarhus. Nu er han klar til at gøre det samme i Herning.

Anders Stagis har i 24 år arbejdet i Kirkens Korshærs varmestue på Nørre Allé i Aarhus, heraf en årrække som leder af varmestuen, der ofte har været en vigtig medspiller, når kommunen har skullet finde løsninger på nogle af de udfordringer, der især har været centreret omkring Klostertorv i Aarhus.

Men nu takker Anders Stagis af for denne gang og er til gengæld klar til at hjælpe den samme målgruppe i Herning.

"Det er et perfekt tidspunkt for mig at prøve noget nyt, og da jeg var til jobsamtale og mødte de mennesker, der sad og drak bajere ude foran, så føltes det hele bare helt rigtigt i maven," siger Anders Stagis.

Anders Stagis, der er 45 år og uddannet diakon, bliver fra midten af august derfor ny leder på Blå Kors’ varmestue i Herning.

Anders Stagis har altid haft et særligt hjerte for at hjælpe de allermest udsatte mennesker.

"Det er en målgruppe, jeg holder meget af, og som det er vigtigt, at vi som varmestue bliver ved med at være der for. Det er nemt at flytte sig fra det og søge noget, der lettere kan lykkes, end det, der kan lykkes hos den kaotiske misbruger. Men vi skal være der for den mest udsatte og tunge målgruppe, og der har jeg som leder et vigtigt arbejde i at motivere medarbejdere og frivillige til at blive ved med det," siger Anders Stagis.

Mød mennesker uden fordomme

I Kirkens Korshær i Aarhus har Anders Stagis blandt andet været teamleder på et aktiveringsprojekt for den tungeste misbrugsgruppe, mens han i de seneste år har været leder for den grønlandske varmestue og stofindtagelsesrummet - to tiltag han også selv har været med til at opstarte.

"Det er en grundpille både i Kirkens Korshær og her i Blå Kors, at vi møder mennesker i den virkelighed, de befinder sig i, uden fordomme. Det bliver meget tydeligt i et stofindtagelsesrum, hvor vi møder mennesker, der tager et ulovligt stof - ofte tilvejebragt med ulovlige midler - og som hver dag tager livet en lille smule af sig selv. At være til stede der og yde diakoni, uden fordomme, det er stærkt," siger Anders Stagis og tilføjer:

"Og selvom vi ikke har et stofindtagelsesrum i Herning, er det jo den samme gruppe af mennesker, vi bl.a. hjælper."

Anders Stagis bor til dagligt i Aarhus med sin kæreste og sine to børn, hvoraf den ældste netop er begyndt på efterskole og den yngste går i 8. klasse.

Anders Stagis er født i Aarhus, men har boet i Holstebro fra 7. klasse til og med gymnasietiden, hvorefter turen igen gik til Aarhus, hvor han blandt andet fik sin diakonuddannelse.

Kontakter

Anders Stagis, 96 28 54 30
Simon Thidemann, kommunikationsmedarbejder, 61 69 27 79

Billeder

Download
Foto: Privat
Foto: Privat
Download

Information om Blå Kors Danmark

Blå Kors Danmark
Snaremosevej 23F
7000 Fredericia

86811500http://www.blaakors.dk/

Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper socialt udsatte mennesker i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum