Edition-S

Edition·S udgiver værker af Greta Eacott

Del

Det er med stor fornøjelse, at Edition·S kan offentliggøre et nyt samarbejde med Greta Eacott - en britisk komponist og percussionist bosat i Danmark.

Greta Eacott. Foto: Roberto Bordiga
Greta Eacott. Foto: Roberto Bordiga

Greta Eacott arbejder med simple, strukturerede former i sine værker, kombineret med elementer af tilfældighed og en minimalistisk tilgang til materiale som intensiverer relationerne mellem lyd og stilhed, bevægelse og stilstand, tekstur og rum.

Greta Eacotts primære fokus er at skrive musik til liveopførelse for store og små ensembler. Hun arbejder både med mennesker uden praktisk musikalsk erfaring og med instrumentalister på højeste professionelle niveau.

Hendes ‘sans disciplinary’-tilgang til at skrive musik udspringer af hendes interesse i ’Ma’ – det japanske æstetiske koncept om negativt rum. ’Ma’ er udtryk for en pause i tiden, et interval eller tomrum i rummet, som giver plads til vækst og refleksion. Man finder blandt andet ’Ma’ i ’Noh teater’, det klassiske japanske danse-drama, som demonstrerer en fin balance mellem genstand og rum, lyd og stilhed, bevægelse og stilstand.

Greta Eacott (f. 1990) har fået værker bestilt og opført af ensembler som Musarc Choir (UK), New Maker Ensemble (DK), Damkapellet (DK) og G·Bop Orchestra (Int.) og en række solister som eksempelvis Christian Balvig (DK) og Derya Yildrim (DE). Som percussionist har Eacott optrådt i Storbritannien, Europa og Japan. Hun har studeret komposition på University of Leeds og har studeret hos marimbavirtuos og komponist, Keiko Abe på Toho Gauken School of Music i Tokyo. Hun har gennemført et Nordic Master Course i komposition på Göteborgs Universitet i Sverige og har studeret på Det Rytmiske Musikkonservatorium i Danmark samt Norges Musikkhøgskole i Oslo.

Kontakter

Billeder

Greta Eacott. Foto: Roberto Bordiga
Greta Eacott. Foto: Roberto Bordiga
Download

Links

Information om Edition-S

Edition-S
Edition-S
Worsaaesvej 19, 5
1972 Frederiksberg C

33 13 54 45https://edition-s.dk

Edition·S udgiver musik til den klassiske og eksperimenterende musikscene. Vi repræsenterer vores komponister gennem udgivelsen af partiturer og stemmer, elektroniske medier og grafiske formater samt håndtering af rettigheder og promotion. Musikken som udgives af Edition·S bliver opført over hele verden.

Følg pressemeddelelser fra Edition-S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Edition-S

Allan Gravgaard Madsens Concerto Grosso uropføres af amerikansk stjernekvartet og Aarhus Symfoniorkester5.5.2022 12:04:37 CEST | Pressemeddelelse

Torsdag den 19. maj 2022 uropfører JACK Quartet og Aarhus Symfoniorkester Allan Gravgaard Madsens 'Concerto Grosso', et værk som rummer både det episke, det romantiske og en hel del overraskelser. Bag kompositionen ligger et finmasket net af talsystemer, opfindsomme benspænd, musikhistoriske hilsner og personlige fortællinger – Allan Gravgaard Madsens egne, såvel som de fire stjernesolisters.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum