Early Warning: Højeste antal konkurser siden finanskrisen - få hjælp inden du drejer nøglen om
Erhvervslivet oplever lige nu store udfordringer. Små som store virksomheder skal bruge energi for at kunne opretholde den daglige drift, og priserne er på himmelflugt i øjeblikket. Det samme er inflationen. Sammenligner vi den nuværende situation med de seneste år med coronakrisen, der også gav store knubs til bl.a. erhvervslivet, så oplever vi nu, at forbrugerne ikke længere har samme købekraft. De er presset på privatøkonomien og allerede nu spares mange køb væk.
Det betyder, at virksomheder inden for detail, byggeri og oplevelsesøkonomi ser ind i en usikker fremtid. For mange virksomhedsejere er det svært at danne sig et overblik i et forandret marked, over virksomhedens pengestrømme, gæld, indtjening og hvilket sortiment og ydelser, der nu skal være på hylderne – for det, der sælger i opgangstider, sælger måske ikke lige så godt eller slet ikke, når forbrugerne er presset på deres økonomi.
Gratis hjælp at hente i Erhvervshusene gennem Early Warning
Når små og mellemstore virksomheder oplever modgang, er der hjælp at hente i Erhvervshusene gennem tilbuddet Early Warning. Her kan virksomhedsejere få hjælp til at få overblik over virksomhedens drift og økonomi. Overblikket er med til at danne grundlag for, at virksomhedsejerne træffer de rigtige beslutninger for virksomhedens fremtid – herunder om det er muligt at få virksomheden tilbage på sporet og undgå en konkurs, om den skal sælges eller lukke virksomheden på en hensigtsmæssig måde og komme videre uden en uoverstigelig personlig gæld.
Den hjælp var der brug for i kriseåret 2020, men ifølge Morten Møller fra Erhvervshus Midtjylland, der er national projektleder for Early Warning, står mange virksomheder lige nu i en endnu sværere situation:
- ”Mange firmaer har i coronatiden taget coronalån og taget imod tilbud om at udskyde momsen, og nu indkræver Skat pengene tilbage. Virksomhederne skal dermed både klare de stigende udfordringer samtidig med at de tilbagebetaler coronagæld – og de har ikke den økonomiske polstring som de havde tidligere. Den blev typisk brugt før det kom på tale at optage et coronalån. Det er desværre det, vi ser lige nu som også viser sig i det høje antal konkurser”.
Early Warning adskiller sig fra mange andre tilbud i erhvervsfremmesystemet ved, at erfarne erhvervsfolk og en kreds af insolvensadvokater med kort varsel stiller sig til rådighed for at hjælpe kriseramte virksomheder:
- ”Handler man i tide og får hjælp til en kontrolleret konkurs, står man tit bedre i forhold til at kunne starte igen, end hvis man kæmper til det allersidste og ender med at have gæld og miskredit alle steder”, påpeger Morten Møller.
Fakta om Early Warning
Erhvervsstyrelsen etablerede Early Warning-programmet i 2007 og finansieres i dag gennem Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Tilbuddet dækker hele Danmark via konsulenter i de tværkommunale Erhvervshuse. Programmet bygger på et samarbejde mellem det offentlige og civilsamfundet, fordi selve rådgivningen varetages af et korps på over 100 frivillige, som selv er erfarne erhvervsfolk. Siden 2007 har 8.000 små og mellemstore virksomheder der enten oplever modgang eller står i en akut krise fået vejledning via Early Warning-programmet.
Nøgleord
Kontakter
Anna Maria SønderholmUdviklingschef
Kontakt for pressehenvendelser
Billeder
Links
Information om Erhvervshus Midtjylland
Vi kan være din uvildige sparringspartner
Vores rolle er ikke at fortælle dig, hvad du skal gøre. Det kalder vi nemlig rådgivning. Men du kan bruge os som en uvildig sparringspartner, du kan vende dagligdagen og fremtiden med. Et udefra og ind syn er nemlig altid en god ide.
Vores konsulenter kender de udfordringer, du som virksomhedsejer og -leder står i. Og står til rådighed, når du skal træffe små og store beslutninger om din virksomhed, så du ikke står alene.
Du bestemmer selv hvor lidt eller meget tid, vi skal bruge sammen. Og i hvilken grad vi skal involvere os. Det er din business.
Vi er her bare for at hjælpe.
Ring på 70220076 eller book et møde med en konsulent her
Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Midtjylland
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Midtjylland
Erhvervshus Midtjylland skal udrulle ny, landsdækkende robotindsat på 50 mio. kr.4.12.2024 07:20:00 CET | Pressemeddelelse
Det er netop offentliggjort, at det er Erhvervshus Midtjylland, der bliver landsdækkende operatør på en ny, ambitiøs robotindsats. Sammen med landets øvrige erhvervshuse skal Erhvervshus Midtjylland sørge for, at 50 mio. kr. kommer ud at leve hos 350 virksomheder.
Nye rapporter sætter fokus på topaktuelt tema om midtjyske ejerledede virksomheder12.9.2024 08:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Erhvervshus Midtjylland har netop lanceret nye rapporter om den midtjyske erhvervsudvikling med særtema om ejerledede virksomheder, generationsskifte og diversitet.
Spil dig klogere på cybersikkerhed med Industriens Fond og Center for Cybersikkerhed hos Erhvervshus Midtjylland3.9.2024 07:45:00 CEST | Pressemeddelelse
Er der styr på cybersikkerheden i jeres virksomhed?
Erfaren leder indskiftes på direktørposten i Erhvervshus Midtjylland: Første prioritet er arbejdsmiljøet28.5.2024 09:15:19 CEST | Pressemeddelelse
Mette Højborg er tirsdag morgen trådt ind ad døren som midlertidig direktør i Erhvervshus Midtjylland. Hendes vigtigste opgave bliver at sætte gang i en kulturproces, som skal genoprette et godt og trygt arbejdsmiljø i hele organisationen.
Ny direktør er et af flere initiativer, der skal rette op på kritisable arbejdsforhold i Erhvervshus Midtjylland24.5.2024 10:27:10 CEST | Pressemeddelelse
En enig bestyrelse har torsdag eftermiddag igangsat flere initiativer, der skal medvirke til at genetablere et godt psykisk arbejdsmiljø i Erhvervshus Midtjylland. Blandt disse er en fratrædelsesaftale med direktør Erik Krarup.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum