Esbjerg Kommune

E-bilister får det nemmere i Esbjerg Kommune

Del

Esbjerg Kommune firdobler antallet af ladepunkter på offentlige p-pladser og byder i samme omgang velkommen til nye ladeoperatører.

Efterspørgslen efter steder, hvor man kan få opladet sin el eller pluginhybrid bil er stigende i takt med, at salget af opladelige biler stiger langt hurtigere end forventet. I 2021 blev der solgt 185.328 nye personbiler i Danmark, hvoraf 65.000 var opladelige biler.

Udviklingen stemmer overens med forventningerne i Esbjerg Kommune, hvor man regner med at der vil være 20.000 elbiler i 2030. Derfor er kommunen i fuld gang med at gøre ladeinfrastrukturen klar til at en vis mængde af de kommende elbiler ikke vil kunne blive ladet op ved borgernes egen ejendom.

På nuværende tidspunkt har Esbjerg Kommune 46 offentlig tilgængelige ladepladser. En ladeplads er defineret som en parkeringsplads, hvor e-bilister kan oplade bilen. Og allerede nu er der de fleste steder indført tidsbegrænsning for at flest mulige e-bilister kan få nytte af ladestanderen.

For at imødekomme efterspørgslen yderligere har Esbjerg Kommune netop godkendt at 216 nye ladepladser skal etableres. Det bringer antallet af offentligt tilgængelige ladepladser på over 260 i kommunen, fordelt mellem Esbjerg, Ribe og Bramming.

De eksisterende og kommende ladepladser kan ses på et kort, som Esbjerg Kommune har offentliggjort på hjemmesiden.

”Vi vil gerne gøre det trygt for borgere at vælge en elbil, også hvis man bor i en etageejendom eller i Ribes middelalder bykerne og ikke kan lade sin bil på egen grund. Når vi som kommune skal være CO2 neutral i 2030, så er det essentielt, at det skal være nemt at vælge en elbil. Det gavner det overordnede CO2 regnskab, men det forbedrer også vores lokalmiljø, da elbilerne ikke udleder forurenende partikler”, siger Jørgen Ahlquist, formand for Klima & Miljøudvalget i Esbjerg Kommune.

For at øge udbuddet har Teknik & Miljø blandt andet afholdt en konkurrence, hvor private ladeoperatører har vundet retten til at etablere ladestandere på kommunens ladepladser. Der er tale om tre forskellige operatører nemlig Zapp Mobility, E.ON og Clever.

”Vi er glade for, at flere og flere af de private ladeoperatører viser interesse i at investere i ladeinfrastrukturen i ikke kun Esbjerg, men også Ribe og Bramming. Det er en styrke for kommunen at samarbejde med et bredt udvalg af operatører, som gerne vil etablere og tilbyde opladning i det offentlige rum”, siger Henning Ravn, formand for Plan & Byudviklingsudvalget.

Flere ladestandere på vej

Teknik & Miljø i Esbjerg Kommune holder skarpt øje med udviklingen og vurderer løbende om der er behov for udbygning.

De større tankstationer fx Q8, Shell, Circle K og OK er også i gang med at udrulle ladestandere på deres stationer. Senest har Q8 etableret seks lynladepunkter i Storegade i Esbjerg, mens Clever har etableret otte lynladepunkter ved Esbjerg Lufthavn. Herudover har de store dagligvarekæder også offentliggjort planer om at udbygge lademulighederne, så der kan tankes strøm på bilen, mens man handler.

denne hjemmeside ses oversigten over eksisterende og kommende ladepladser i Esbjerg, Bramming og Ribe.

Kontakter

Formand for Klima & Miljø, Jørgen Ahlquist, 27 24 52 82 eller jahl@esbjerg.dk.

Formand for Plan & Byudvikling, Henning Ravn, 40 10 12 46 eller henra@esbjerg.dk.

Billeder

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum