Dansk Dyreværn Århus

Dyrevennen Dennis Knudsen overtager Poul Thomsen-protektorat

Del

Dus med Dyrene-legenden, Poul Thomsen, overdrager protektor-titlen hos Dansk Dyreværn Århus til kendisfrisøren Dennis Knudsen, hvis hjerte banker varmt for dyr. Foreningen har netop holdt 70-års jubilæum og udvider snart med en hundepark på 20.000 kvadratmeter. Dennis Knudsen foretrækker dog stadig at style tobenede kunder.

Poul Thomsen, tidligere protektor i Dansk Dyreværn Århus, og Dennis Knudsen, nye protektor. Billede af Finn Pedersen.
Poul Thomsen, tidligere protektor i Dansk Dyreværn Århus, og Dennis Knudsen, nye protektor. Billede af Finn Pedersen.

Dansk Dyreværn Århus driver dyreinternat og har en masse aktiviteter, der forbedrer forholdene for dyr.

Århusianerne kan gratis indlevere deres kæledyr, hvis de er kommet i overskud og skal videre til en ny familie. Det er blevet så stor en succes, at foreningen netop har indviet en 600 kvadratmeter udvidelse til deres dyreinternat i weekenden, hvor de fejrede 70-års jubilæum.

Dennis Knudsen skal som ny protektor hjælpe med at udbrede kendskabet til det arbejde, som Dansk Dyreværn Århus gør for dyrene.

– Jeg håber, at jeg kan gøre en forskel, ved at jeg kan råbe op om vigtigheden af at være dyrenes stemme, for de kan jo ikke tale selv, siger han.

Dennis Knudsen er frisør for de kendte og kongelige, og han er styler på danske og internationale spillefilm og har været det i mange år.

– Jeg arbejder med skønhed og æstetik, og med at folk skal føle sig godt tilpas. Hvis man også kan få dyrene til at føle sig bedre tilpas, vil jeg gerne arbejde for det.

Ny hundepark på 20.000 kvadratmeter

Dansk Dyreværn Århus har netop udvidet med nye bygninger og er på vej med en hunde- og aktivitetspark på 20.000 kvadratmeter. Det bliver Danmarks største legeplads for hunde og deres tobenede venner.

– Så gode forhold for dyrene har jeg ikke set andre steder i verden. Den pleje og omsorg til dyrene, som de leverer hos Dansk Dyreværn Århus, er stor og vigtig.

Hvorfor sagde Dennis Knudsen ja til at blive protektor?

– Dyr har fulgt mig og mit liv siden barneårene. Jeg har haft masser af dyr. Hamster, marsvin, kaniner, fisk, fugle og kat. Dyr er loyale og kærlighedsfulde, og min sjæl og mit hjerte fungerer simpelthen godt, når jeg har dyr omkring mig.

I dag har frisøren et par hunde, og de kommer med på arbejde.

– Jeg har næsten altid mine hunde med på filmoptagelser og med inde i salonen. De er vant til at være sammen med mange mennesker, og folk synes generelt, at hundene er dejlige, siger kendisfrisøren.

Frivillige knokler for dyrene i Århus

Formand for Dansk Dyreværn Århus, Kalle Fisker, fortæller, hvorfor de har peget på Dennis Knudsen som ny protektor:

– Der er stadig brug for masser af hænder til at videreføre det arbejde, vi har gjort gennem 70 år med at forbedre vilkårene for dyrene. Vi har en masse frivillige, der arbejder hårdt for foreningen, og vi håber, at Dennis Knudsen kan være med til at vise omverdenen, at det hjælper at gøre en indsats, siger Kalle Fisker.

Sminkede Poul Thomsen på Dus med Dyrene

Poul Thomsen takkede i weekenden af efter tre år som protektor for Dansk Dyreværn Århus, hvor han er livsvarigt medlem. Dennis Knudsen er, som mange andre, vokset op med Poul Thomsen som indgangen til dyrenes verden i det legendariske DR-program “Dus med Dyrene”.

– Da jeg arbejdede på DR, var jeg også på Dus med Dyrene og har givet Poul Thomsen pudder på næsen. Jeg er meget beæret over den tillid, som Dansk Dyreværn Århus viser mig ved at vælge mig som afløser for Poul Thomsen, siger Dennis Knudsen.

Stor kærlighed til Århus

Dennis Knudsen har et tæt forhold til Århus, selvom han til daglig bor i København.

– Jeg har arbejdet flere år på DR i Århus og kommer nu et par gange om måneden i forbindelse med arbejdet. Jeg har endda haft en kæreste i Århus engang. Jeg glæder mig til at følge udviklingen i Dansk Dyreværn Århus og skal selv prøve den nye hundepark, når den står færdig, fortæller han.

Kan Dennis Knudsen klippe en hund?

Selvom Dennis nu bliver involveret i arbejdet med at fremme dyrenes sag, får de firbenede venner ikke glæde af hans evner til forskønnelse. Dennis afslører, at han nogle gange klipper sin egen hund, men hvis det skal gøres ordentligt, så kommer den til en professionel hundefrisør.

– Det er ikke for sjov, at en hundefrisør-uddannelse tager så lang tid, siger Dennis Knudsen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Poul Thomsen, tidligere protektor i Dansk Dyreværn Århus, og Dennis Knudsen, nye protektor. Billede af Finn Pedersen.
Poul Thomsen, tidligere protektor i Dansk Dyreværn Århus, og Dennis Knudsen, nye protektor. Billede af Finn Pedersen.
Download
I forbindelse med Dansk Dyreværn Århus' 70-års jubilæum indviede de en 600 kvadratmeter stor udvidelse til deres dyreinternat.

Fra venstre: Dennis Knudsen, ny protektor i Dansk Dyreværn Århus,  Jacob Bundsgaard, Borgmester i Aarhus Kommune (S), Kalle Fisker, formand i Dansk Dyreværn Århus. /PR
I forbindelse med Dansk Dyreværn Århus' 70-års jubilæum indviede de en 600 kvadratmeter stor udvidelse til deres dyreinternat. Fra venstre: Dennis Knudsen, ny protektor i Dansk Dyreværn Århus, Jacob Bundsgaard, Borgmester i Aarhus Kommune (S), Kalle Fisker, formand i Dansk Dyreværn Århus. /PR
Download
Poul Thomsen, kendt fra Dus med Dyrene, overdrager protektor-titlen hos Dansk Dyreværn Århus til kendisfrisøren Dennis Knudsen, hvis hjerte banker varmt for dyr. /PR
Poul Thomsen, kendt fra Dus med Dyrene, overdrager protektor-titlen hos Dansk Dyreværn Århus til kendisfrisøren Dennis Knudsen, hvis hjerte banker varmt for dyr. /PR
Download

Information om Dansk Dyreværn Århus

Dansk Dyreværn Århus
Dansk Dyreværn Århus
Tingskoven 5
8310 Tranbjerg J.

87334440https://www.ddaa.dk/

Dansk Dyreværn Århus (DDÅ) blev oprettet i 1948 og har til formål at beskytte dyr mod mishandling samt at fremme forståelse for og omhyggelig behandling af dyr.

DDÅ er en almennyttig dyreværnsforening, og de varetager interesser for både kæledyr og landbrugsdyr gennem forskellige tiltag, heriblandt:

  • Driver et dyreinternat
  • Overtager herreløse hunde fra hele Østjylland
  • Regulerer bestanden af herreløse katte i Århus og Mariager Kommune
  • Giver tilskud til foderværter for neutraliserede vildkatte
  • Arbejder for at forbedre forholdene for landbrugets produktionsdyr
  • Kommer løbende med forslag til lovændringer for at forbedre dyrs forhold
  • Driver Dyregravpladsen
  • Iværksætter foranstaltninger til beskyttelse af vildtet i høstsæsonen

Økonomisk drives DDÅ for midler fra medlemskontingenter, gaver og arv, og de udgiver bladet “Vore dyr”.

DDÅ er en del af DOSO (Dyreværns-Organisationernes Samarbejds-Organisation), og de støtter World Animal Protection, Pindsvinevennerne i Danmark og Husdyrenes Vel i Ringe samt samarbejder med Efterlyste Kæledyr.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Dyreværn Århus

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.