Anima

Dyreværnsorganisation udsender kritisk guide til Åbent Landbrug

Del
Familien Danmark bør tage imod invitationen, når Arla og mælkeproducenter i hele landet søndag inviterer til Åbent Landbrug. Arrangementet er nemlig en kærkommen lejlighed til at få kastet lys over mælkeindustriens skyggesider, lyder det fra dyreværnsorganisationen Anima, som har offentliggjort en guide med kritiske spørgsmål.

Søndag d. 18. september åbner danske mælkeproducenter stalddørene for alle, der gerne vil have et indblik i mælkeproduktionen. Men ifølge Anima er der en lang række grundlæggende problemer med dyrevelfærden i mælkeproduktionen, som folk næppe bliver præsenteret for ved at tage til Åbent Landbrug:

“Nyfødte kalve bliver fjernet fra deres mor. Spædkalve sendes på lange dyretransporter ud af landet. Yverbetændelse og halthed er udbredte sygdomme i produktionen af mælk. Tusindvis af gravide køer sendes til slagtning. Men det fylder sjovt nok ikke så meget i fortællingen til Åbent Landbrug”, lyder det fra Mathias Madsen, kampagneleder hos Anima.

Derfor udfordrer Anima nu fortællingen om Åbent Landbrug med et initiativ, der skal oplyse om det, organisationen betegner som “mælkeindustriens skyggesider”. Anima har offentliggjort en guide med kritiske spørgsmål, som blandt andet deles via en helsidesannonce i Avisen Danmark.

12 timer med mor
Selvom listen med kritikpunkter er lang, har Anima de seneste år sat fokus på særligt ét brutalt aspekt af mælkeproduktionen, nemlig det at kalve bliver fjernet fra deres mor blot 12 timer efter fødslen. Anima håber, at Åbent Landbrug kan give forbrugerne anledning til refleksion over dette:

“Det er ærligt talt lidt ironisk at Arla omtaler Åbent Landbrug som “en dag for hele familien”, når vi ved, at mælkeindustrien rutinemæssigt fjerner kalve fra deres mor kort efter fødslen. Men jeg håber, at vi kan få flere til at sætte spørgsmålstegn ved, hvorfor de små kalve står for sig selv i golde båse uden deres mor,” udtaler Mathias Madsen, kampagneleder hos Anima.

En YouGov-undersøgelse fra 2018 viste, at to ud af tre danskere ikke ved, at man fjerner kalven fra dens mor 12-24 timer efter fødslen. Undersøgelsen viste også, at kun 10 procent af danskerne finder det rimeligt, når de først er blevet bekendt med det faktum.

Baggrund
Anima har tidligere sat fokus på adskillelse af ko og kalv i mælkeindustrien med en kampagne rettet mod Arla. Dyreværnsorganisationen udfordrede i en helsidesannonce mejerigiganten til at lade Anima dokumentere blandt andet adskillelse af ko og kalv.

Da Arla ikke tog imod udfordringen udlovede Anima en dusør på 50.000 kr. til den mælkeproducent, som ville efterkomme Animas ønske om at dokumentere nogle af mælkeindustriens skyggesider. Det var ingen producenter villige til.

Kontakter

Billeder

Download
Animas avisannonce indrykkes i Avisen Danmark 16. september.
Animas avisannonce indrykkes i Avisen Danmark 16. september.
Download

Information om Anima

Anima
Anima
Tornebuskegade 7, 1. sal
1131 København K

35 10 70 70https://anima.dk/

Anima er en dansk dyreværnsforening, som blev stiftet i 2000. Vi arbejder for, at dyr skal respekteres, ikke mishandles. Dette gælder uanset om det handler om kæledyr, landbrugsdyr, pelsdyr, forsøgsdyr eller dyr i underholdning.

Anima sætter ind, hvor der er et behov og vi arbejder målrettet for at opnå konkrete resultater for dyrene. Vi har fokus på at påvirke både politikere, virksomheder og forbrugere. Animas fornemmeste opgave er at være en stemme for dyrene, da de ikke kan tale for sig selv.

Følg pressemeddelelser fra Anima

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Anima

Aarhus er snublende nær et forbud mod turbokylling1.2.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

I går tilkendegav et bredt flertal i Aarhus Kommunes byråd deres støtte til en indstilling om at forbyde indkøb af turbokyllinger. Forslaget blev stillet af SF og Thure Hastrup og er nu sendt til videre drøftelse hos Magistraten. Beslutningen glæder dyreværnsforeningen Anima: "Jeg er virkelig glad for at Aarhus ser ud til at blive frontløber på denne udvikling. Kyllinger skal ikke pines, og med en ny politik, vil Aarhus sende et klart signal om, at turbokyllinger bare ikke er ok” siger, Thorbjørn Schiønning, kommunikationschef i Anima.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye