Anima

Dyreværnsorganisation opfordrer regeringen til at gå længere end forlængelse af midlertidigt forbud mod minkavl

Del

Regeringen vil forlænge det midlertidige forbud mod minkavl. Men det er både uforståeligt og uforsvarligt, når man i stedet kunne forbyde industrien permanent. Sådan lyder det fra dyreværnsorganisationen Anima, som i årevis har kæmpet for et forbud mod pelsdyravl.

Burene står tomme, alle mink er aflivet, og avlerne er blevet tildelt en generøs erstatning. Der er intet til hinder for at indføre et permanent forbud mod minkavl i Danmark fra 2022. Derfor går fødevareministeren ikke langt nok, i kølvandet på dagens opdaterede risikovurdering fra SSI, når han annoncerer, at regeringen vil forlænge det midlertidige forbud, mener Anima:

“Sidste efterår satte regeringen en midlertidig stopper for millioner af dyrs lidelse. Nedlukningen af minkfarmene har været et enormt fremskridt for dyrevelfærden i Danmark. Nu bør vi holde fast og sikre, at det slet ikke bliver en mulighed at lade det mareridt, som minkfarmene var, genopstå fra 2023”, udtaler direktør for Anima, Joh Vinding.

“Regeringen burde benytte den nuværende situation til at placere Danmark på den rigtige side af historien ved at forbyde en uetisk industri uden nogen nævneværdig fremtid. Der er ingen grund til at trække pinen ud ved at udskyde det yderligere. Derfor er vi også glade for, at regeringens støttepartier tydeligt har sagt, at sagen ikke er lukket”, udtaler direktør for Anima, Joh Vinding.

Pels er passé
Med et permanent forbud mod minkavl ville Danmark endelig være at finde på den voksende liste af europæiske lande, som har forbudt pelsfarme. Der er i dag tale om Holland, England, Østrig, Norge, Belgien, Luxembourg, Serbien, Slovakiet, Tjekkiet, Kroatien, Makedonien, Schweiz, Tyskland, Slovenien og Bosnien og Herzegovina.

I Danmark har vi allerede forbud mod ræve- og mårhundefarme, og det er ulovligt at handle med hunde- og kattepels.

Flere og flere modehuse har over de seneste år fravalg pels, herunder blandt andre Chanel, Burberry, Versace og Prada. Så sent som i sidste uge meddelte Kering Group, som blandt andet ejer Saint Laurent, at konglomeratet vil være pelsfri fra efteråret 2022.

Kontakter

Billeder

Information om Anima

Anima
Anima
Tornebuskegade 7, 1. sal
1131 København K

35 10 70 70https://anima.dk/

Anima er en dansk dyreværnsforening, som blev stiftet i 2000. Vi arbejder for, at dyr skal respekteres, ikke mishandles. Dette gælder uanset om det handler om kæledyr, landbrugsdyr, pelsdyr, forsøgsdyr eller dyr i underholdning.

Anima sætter ind, hvor der er et behov og vi arbejder målrettet for at opnå konkrete resultater for dyrene. Vi har fokus på at påvirke både politikere, virksomheder og forbrugere. Animas fornemmeste opgave er at være en stemme for dyrene, da de ikke kan tale for sig selv.

Følg pressemeddelelser fra Anima

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Anima

Ny kattelovgivning skal nedbringe antallet af ejerløse katte22.6.2021 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

I 13 år er udviklingen i antallet af katte, der dumpes på gaden eller ved internater, gået den forkerte vej. Nu har Folketinget ændret i lovgivningen, og fra den 1. juli skal katteejere have mærket og registreret deres kat, hvis de ikke vil risikere at miste det juridiske ejerskab over den. Organisationen Inges Kattehjem glæder sig over lovændringen og kan allerede nu mærke en positiv effekt af de nye regler.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum