Anima

Dyreværnsorganisation fejrer udvikling: Forbud mod pelsdyravl i flere EU-lande

Del

Mens Danmark diskuterer et forbud mod minkavl, vedtog det hollandske parlament i går at lukke samtlige minkfarme. Samtidig har Irland og Estland taget konkrete skridt, der bringer dem tæt på et forbud mod pelsfarme.

Siden april har 15 hollandske minkfarme været inficeret med Covid-19, og i går valgte et flertal i parlamentet at fremskynde et forbud mod landets minkfarme.

Og i Irland har den nye regering netop tilkendegivet, at den vil arbejde for et forbud mod pelsfarme. Det samme gør sig gældende i Estland, hvor 23 medlemmer af parlamentet har fremsat et forslag, der i praksis vil forbyde pelsavl. 

Dyreværnsorganisation ønsker kontrolleret afvikling
I dyreværnsorganisationen Anima ser man meget positivt på udviklingen. 

”Udviklingen i Europa er virkelig markant, og vi går med stormskridt mod, at pelsfarme kun er et fortidslevn”, siger Joh Vinding, direktør i Anima og fortsætter: 

”Når vi i Danmark lige nu diskuterer forbud mod minkavl, er det vigtigt at have de lange briller på. Der vil snart være 17 europæiske lande, der ikke længere tillader pelsfarme, så skriften er på væggen. Minkavl har længe været en underskudsforretning for dyrene, og lige nu gælder det også for farmenes bundlinje. Så nu er tiden inde til at give avlerne en hånd med at komme videre og lægge en plan for en kontrolleret afvikling af industrien.”

Dyrevelfærd overskrider politiske blokke
I både Irland og Estland er de nye forslag stillet på tværs af de politiske blokke. I Irland er det de borgerlige partier Fianna Fáil, Fine Gael, som sammen med de grønne danner regering, og i Estland kommer forslaget fra både socialdemokrater og centrumhøjre inklusiv Reformpartiet og Centrumpartiet.

Baggrund

Efter danske mink blev testet positive for covid-19 er diskussionen om et forbud mod minkavl igen højaktuel. Blandt andet har Enhedslisten peget på, at der udover dyreetiske hensyn, nu også er en sundhedsmæssig begrundelse for et forbud, og SF har stillet en række spørgsmål til fødevareministeren vedr. risikoen ved, at covid-19 spreder sig til minkfarme. 

I Holland har minkavl været forbudt siden 2015, men med en udfasningsperiode til og med 2023, som efter i går står til at blive forkortet med tre år.

Pelsfarme er forbudt i Holland, England, Østrig, Norge, Belgien, Luxembourg, Serbien, Slovakiet, Tjekkiet, Kroatien, Makedonien, Schweiz, Tyskland, Slovenien og Bosnien og Herzegovina. (https://www.furfreealliance.com/fur-bans/)

I Danmark har vi forbud mod ræve- og mårhundefarme, og det er ulovligt at handle med hunde- og kattepels.

Nøgleord

Kontakter

Information om Anima

Anima
Anima
Tornebuskegade 7, 1. sal
1131 København K

35 10 70 70https://anima.dk/

Anima er en dansk dyreværnsforening, som blev stiftet i 2000. Vi arbejder for, at dyr skal respekteres, ikke mishandles. Dette gælder uanset om det handler om kæledyr, landbrugsdyr, pelsdyr, forsøgsdyr eller dyr i underholdning.

Anima sætter ind, hvor der er et behov og vi arbejder målrettet for at opnå konkrete resultater for dyrene. Vi har fokus på at påvirke både politikere, virksomheder og forbrugere. Animas fornemmeste opgave er at være en stemme for dyrene, da de ikke kan tale for sig selv.

Følg pressemeddelelser fra Anima

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Anima

Ny kattelovgivning skal nedbringe antallet af ejerløse katte22.6.2021 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

I 13 år er udviklingen i antallet af katte, der dumpes på gaden eller ved internater, gået den forkerte vej. Nu har Folketinget ændret i lovgivningen, og fra den 1. juli skal katteejere have mærket og registreret deres kat, hvis de ikke vil risikere at miste det juridiske ejerskab over den. Organisationen Inges Kattehjem glæder sig over lovændringen og kan allerede nu mærke en positiv effekt af de nye regler.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum