Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Dyreværnets mobile nonprofit dyreklinikker, Frynseklinikkerne, har hjulpet over 5.000 kæledyr i Danmark

Del

Da Dyreværnet, som er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, den 10. april 2018 lancerede sin første nye non-profit mobile dyreklinik, Frynseklinikken, var det et sats. Klinikken, der var doneret af dyreelskeren Jørgen Andersen, var et tiltag, der skulle tilbyde hjælp til socialt udsatte borgeres kæledyr i hele landet, men det var usikkert, hvor mange, der ville benytte sig af hjælpen. Hurtigt stod det klart, at succesen var enorm. Derfor donerede Jørgen Andersen endnu en Frynseklinik til foreningen i 2019. I dag, tre år senere, har de to Frynseklinikker hjulpet hele 5.011 kæledyr til et bedre liv. Dét tal begejstrer initiativtager Rikke Christensen-Lee, der er direktør for Dyreværnet.

Direktør Rikke Christensen-Lee med den skønne chihuahua-blanding Rolf. Foto: Per Arnesen/Dyreværnet
Direktør Rikke Christensen-Lee med den skønne chihuahua-blanding Rolf. Foto: Per Arnesen/Dyreværnet

Der er ingen tvivl om, at et besøg hos dyrlægen kan være en bekostelig affære. Er man socialt udsat borger, bliver udgiften ofte uoverskuelig, selvom man vil sit kæledyr det bedste. For at imødekomme den tiltrængte hjælp til netop denne gruppe kæledyr, besluttede Dyreværnet at lade dyrlægehjælpen rulle ud på de danske veje til de målgrupper, der ikke selv kunne betale for et besøg hos deres dyrlæge:

- På små tre år har vores to Frynseklinikker hjulpet over 5.000 danske kæledyr, hvis ejere er socialt udsatte. Dét er jeg imponeret over, smiler Dyreværnets direktør, Rikke Christensen-Lee:

- Jeg havde ikke drømt om, at vores indsats på netop dét område var så tiltrængt og jeg er lykkelig over, at vores dyreværnsforening har kunne hjælpe SÅ mange kæledyr via Frynseklinikkerne. Vi ved, at mange socialt udsatte danskere har kæledyr. Og vi ved af erfaring, at netop dyrene giver denne målgruppe både tryghed, kærlighed og et tilhørsforhold, de måske ikke har med andre mennesker. Frynseklinikkernes indsats hjælper kæledyrene. Men vi hjælper også deres ejere og det varmer vores hjerter, siger direktøren.  

Fakta:
Frynseklinikkerne har i alt tilbagelagt 150.871 kilometer og allerede hjulpet hele 5.011 kæledyr i Danmark.

Hver mobile klinik er bemandet af en dyrlæge og en assistent, der sikrer, at både dyr og ejer får en god oplevelse ved besøget.

Man betaler, hvad man kan for en konsultation.

Begge Frynseklinikker er doneret til Dyreværnet af dyreelskeren Jørgen Andersen, der samtidig bidrager til de høje driftsomkostninger klinikkerne har.

Frynseklinikkerne modtager ingen offentlige tilskud og det er dermed private donorer samt fonde og legater, der sikrer Frynseklinikkernes fremtidige eksistens.

Læs meget mere om Frynseklinikkerne og Dyreværnets øvrige aktiviteter på
www.dyreværnet.dk

Dyreværnet, der er stiftet i 1898, er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger. Med internat i Rødovre ved København samt i Kolding, tre dyreambulancer og de to mobile non-profit dyreklinikker, Frynseklinikkerne, hjælper foreningen hvert år tusindvis af kæledyr til en bedre tilværelse.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information kontakt venligst Dyreværnets direktør, Rikke Christensen-Lee på tlf.: 93 39 20 50.

Billeder

Direktør Rikke Christensen-Lee med den skønne chihuahua-blanding Rolf. Foto: Per Arnesen/Dyreværnet
Direktør Rikke Christensen-Lee med den skønne chihuahua-blanding Rolf. Foto: Per Arnesen/Dyreværnet
Download
Donor Jørgen Andersen og direktør hos Dyreværnet Rikke Christensen-Lee. Fotograf: Hans Jørgen Riis/Dyreværnet
Donor Jørgen Andersen og direktør hos Dyreværnet Rikke Christensen-Lee. Fotograf: Hans Jørgen Riis/Dyreværnet
Download

Links

Information om Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr
Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr
Islevdalvej 85
2610 Rødovre

+45 44 94 66 95http://www.dyrevaernet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Dyreværnets mobile nonprofit dyreklinik, Frynseklinikken, kommer til Tønder og tilbyder dyrlægehjælp til udsatte borgeres kæledyr15.3.2021 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Mandag den 22. marts kl. 13 – 14 kommer en af Dyreværnets mobile non-profit dyreklinikker, Frynseklinikken, for første gang til Tønder. Formålet med foreningens to Frynseklinikker er at tilbyde hjælp til socialt udsatte borgeres kæledyr ud fra et ”betal-hvad-du-kan-princip”. Den ene klinik kører på Sjælland og Fyn, mens en anden besøger byer i Jylland.

Var efterladt syv dage alene: Hvalpen Liv valgte livet11.11.2020 11:37:00 CET | Pressemeddelelse

Det var et hjerteskærende syn, der mødte Dyreværnets ansatte, da de ankom til en adresse i Korsør. En kun fire måned gammel schæferhvalp havde stået lænket til en radiator under ejerens indlæggelse, og den lille trold var så svag, at den ikke kunne stå på benene. Hvalpen var en tæve og de gæve dyreværnsfolk fik straks bragt den til Dyreværnets internat i Rødovre. Her stod dyrlægeteamet klar til at behandle schæferhvalpen. De navngav den: Liv.

Dyreværnets mobile nonprofit dyreklinik, Frynseklinikken, kommer til Hirtshals og tilbyder dyrlægehjælp til udsatte borgeres kæledyr5.11.2020 08:03:00 CET | Pressemeddelelse

Mandag den 16. november kl. 14 – 15 kommer en af Dyreværnets mobile non-profit dyreklinikker, Frynseklinikken til Hirtshals. Formålet med foreningens to Frynseklinikker er at tilbyde hjælp til socialt udsatte borgeres kæledyr ud fra et ”betal-hvad-du-kan-princip”. Den ene klinik kører på Sjælland og Fyn, mens en anden besøger byer i Jylland.

Dyreværnets mobile nonprofit dyreklinik, Frynseklinikken, kommer til Frederikshavn og tilbyder dyrlægehjælp til udsatte borgeres kæledyr17.9.2020 07:38:00 CEST | Pressemeddelelse

Mandag den 28. september kl. 11 – 12 kommer en af Dyreværnets mobile non-profit dyreklinikker, Frynseklinikken til Frederikshavn. Formålet med foreningens to Frynseklinikker er at tilbyde hjælp til socialt udsatte borgeres kæledyr ud fra et ”betal-hvad-du-kan-princip”. Den ene klinik kører på Sjælland og Fyn, mens en anden besøger byer i Jylland.

Dyreværnets mobile nonprofit dyreklinik, Frynseklinikken, kommer Ringkøbing og tilbyder dyrlægehjælp til udsatte borgeres kæledyr10.9.2020 06:43:00 CEST | Pressemeddelelse

Tirsdag den 15. september kl. 10 – 11 kommer en af Dyreværnets mobile non-profit dyreklinikker, Frynseklinikken til Ringkøbing. Formålet med foreningens to Frynseklinikker er at tilbyde hjælp til socialt udsatte borgeres kæledyr ud fra et ”betal-hvad-du-kan-princip”. Den ene klinik kører på Sjælland og Fyn, mens en anden besøger byer i Jylland.

Hvem vil ha’ os? Dyreværnet Kolding bugner af dyr, som ingen vil adoptere. Corona-krisen antages at være årsag1.9.2020 06:47:00 CEST | Pressemeddelelse

Siden Dyreværnet i foråret 2016 åbnede sin afdeling i Kolding, har det driftige internat på Gabølvej ved Seest skaffet nye familier til intet mindre end 435 hunde og 112 katte. Alle var de kæledyr, som manglede nye kærlige familier, da de af forskellige årsager var blevet til overs i deres oprindelige hjem. Men siden Corona-epidemien indtog Danmark og landet blev lukket ned, er interessen for at adoptere dyr fra Dyreværnet Kolding faldet markant.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum