DYREVÆRNET JUBLER: EU-HANDLINGSPLAN VIL SIKRE DYREVELFÆRD, KÆLEDYRSEJERES RETTIGHEDER OG BESKYTTE FOLKESUNDHEDEN

Dyreværnet, der er én af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, har længe arbejdet for at få indført et fælles europæisk regelsæt for at få standset den omfattende ulovlige handel med dyr. Især er der tale om hundehvalpe, som er opdrættet på hvalpefabrikker, er taget for tidligt fra deres mor og har været udsat for en lang transporttid under kummerlige forhold. Det vurderes, at 8 millioner hvalpe hvert år sælges på det sorte marked i Europa.
Direktør i Dyreværnet, Rikke Christensen-Lee:
- Hunde avlet med profit for øje er dyremishandling. Vi hører ofte om sager, hvor folk har købt syge hvalpe, der viser sig at være ulovligt importerede. Det er en trussel for både dyrene og folkesundheden, at der ikke bliver slået hårdere ned på denne problematik. Senest har vi haft en sag med to hunde, Shih-Tzuerne Daisy og Alba, der var ulovligt importerede og blev konfiskeret af det nyligt stiftede dyrepoliti. Daisy og Alba blev anbragt på vores internat i Rødovre og dømt til aflivning. Det var en helt grotesk sag, som kunne have været undgået, hvis der havde været et fælles europæisk regelsæt for og mere kontrol ved grænserne. Der skal gøres noget NU. Derfor er vi glade over, at der nu på europæisk plan er bevågenhed om denne problematik.
Dyreværnet ønsker følgende krav for at sikre et bedre og mere trygt Europa for dyrene:
- Eksisterende lov om mærkning og registrering skal håndhæves
- Myndigheder skal yde målrettet indsats for at spore sælgerne
- Forbrugerne skal være mere på vagt
- EU -hvalpefabrikker (typisk i østlandene) skal findes og lukkes
Fakta:
Eurogroup for animals vurderer, at otte millioner hvalpe hvert år handles på det sorte marked i Europa.
Eurogroup for animals anslår desuden, at denne handel indbringer en milliard Euro årligt.
Det anslås, at ulovlig handel med dyr er den tredje mest indbringende indtægt til ulovlig kriminalitet. Kun overgået af handel med narkotika og våben.
For yderligere information kontakt venligst direktør Rikke Christensen-Lee på
tlf.: 93392050
Dyreværnet er en af Danmarks ældste dyreværnsorganisationer. Foreningen har et internat i Rødovre samt et i Kolding og skaffer hvert år nye hjem til tusindevis af dyr. Udover at drifte tre dyreambulancer driver foreningen også de to mobile nonprofit dyreklinikker, Frynseklinikkerne, der hjælper socialt udsatte borgeres kæledyr udfra et "betal-hvad-du-kan" princip.
Nøgleord
Kontakter
For yderligere information kontakt venligst Dyreværnets direktør Signe Sehested Lund på tlf.: 40 30 66 15.
Billeder

Links
Information om Dyreværnet
Følg pressemeddelelser fra Dyreværnet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyreværnet
Dyreværnets Frynseklinik er på Ferie Camp 20253.7.2025 07:30:00 CEST | Nyhed
Igen i år besøger Dyreværnets mobile dyreklinik, Frynseklinikken, Ferie Camp 2025, som er et gratis ferietilbud for værestedsbrugere i Danmark. Frynseklinikken vil være til stede både den 9. og 10. juli og tilbyde dyrlægehjælp til de udsattes dyr, hvis de har behov for det.
Dyreværnet indgår aftale med Københavns Politi30.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Med start i juni 2025 har Dyreværnet og Københavns Politi indgået en ny fireårig rammeaftale om håndtering, afhentning og husning af dyr fra politisager. Aftalen bygger på et eksisterende, langvarigt samarbejde.
14 krybdyr overdraget til Dyreværnet i trist sag23.6.2025 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse
I samarbejde med politiet fik Dyreværnet den 17. juni overdraget i alt 14 krybdyr, herunder slanger, edderkopper og firben.
Kaniner egner sig ikke som kæledyr til børn12.6.2025 07:30:00 CEST | Nyhed
Hos Dyreværnet er der i øjeblikket ekstra fyldt i stalden med kaniner. I maj og juni har Dyreværnet nemlig modtaget i alt 34 kaniner, som ikke fik den nødvendige pleje og omsorg, der hvor de var.
22 racekatte hentet fra uautoriseret opdrætter9.5.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Sammen med politiets specialiserede dyrevelfærdsenhed hentede Dyreværnet i april måned i alt 22 racekatte hos en uautoriseret opdrætter på Midt- og Vestsjælland.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum