Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

DYREVÆRNET JUBLER: EU-HANDLINGSPLAN VIL SIKRE DYREVELFÆRD, KÆLEDYRSEJERES RETTIGHEDER OG BESKYTTE FOLKESUNDHEDEN

Del

Tirsdag den 11. februar 2020 vedtog EU Parlamentet en ikke-bindende beslutning, der kræver handling mod ulovlig handel med kæledyr. Den illegale handel medfører, at dyrene lider og ofte er den en indtægtskilde for organiseret kriminalitet. Dyreværnet har længe kæmpet for, at der blev indført et fælles regelsæt for at beskytte dyrene. Med beslutningen er første skridt i den rigtige retning taget.

De to Shih-Tzuer Daisy og Alba blev ulovligt importeret til Danmark. Foto: Dyreværnet
De to Shih-Tzuer Daisy og Alba blev ulovligt importeret til Danmark. Foto: Dyreværnet

Dyreværnet, der er én af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, har længe arbejdet for at få indført et fælles europæisk regelsæt for at få standset den omfattende ulovlige handel med dyr. Især er der tale om hundehvalpe, som er opdrættet på hvalpefabrikker, er taget for tidligt fra deres mor og har været udsat for en lang transporttid under kummerlige forhold. Det vurderes, at 8 millioner hvalpe hvert år sælges på det sorte marked i Europa.

Direktør i Dyreværnet, Rikke Christensen-Lee:
- Hunde avlet med profit for øje er dyremishandling. Vi hører ofte om sager, hvor folk har købt syge hvalpe, der viser sig at være ulovligt importerede. Det er en trussel for både dyrene og folkesundheden, at der ikke bliver slået hårdere ned på denne problematik. Senest har vi haft en sag med to hunde, Shih-Tzuerne Daisy og Alba, der var ulovligt importerede og blev konfiskeret af det nyligt stiftede dyrepoliti. Daisy og Alba blev anbragt på vores internat i Rødovre og dømt til aflivning. Det var en helt grotesk sag, som kunne have været undgået, hvis der havde været et fælles europæisk regelsæt for og mere kontrol ved grænserne. Der skal gøres noget NU. Derfor er vi glade over, at der nu på europæisk plan er bevågenhed om denne problematik.

Dyreværnet ønsker følgende krav for at sikre et bedre og mere trygt Europa for dyrene:

- Eksisterende lov om mærkning og registrering skal håndhæves

- Myndigheder skal yde målrettet indsats for at spore sælgerne

- Forbrugerne skal være mere på vagt

- EU -hvalpefabrikker (typisk i østlandene) skal findes og lukkes

 

Fakta:
Eurogroup for animals vurderer, at otte millioner hvalpe hvert år handles på det sorte marked i Europa.
Eurogroup for animals anslår desuden, at denne handel indbringer en milliard Euro årligt.
Det anslås, at ulovlig handel med dyr er den tredje mest indbringende indtægt til ulovlig kriminalitet. Kun overgået af handel med narkotika og våben.

Kilde:
https://www.eurogroupforanimals.org/booming-online-puppy-trade-illegal-fraudulent-and-heartbreaking-for-dogs-and-buyers

For yderligere information kontakt venligst direktør Rikke Christensen-Lee på
tlf.: 93392050 

Dyreværnet er en af Danmarks ældste dyreværnsorganisationer. Foreningen har et internat i Rødovre samt et i Kolding og skaffer hvert år nye hjem til tusindevis af dyr. Udover at drifte tre dyreambulancer driver foreningen også de to mobile nonprofit dyreklinikker, Frynseklinikkerne, der hjælper socialt udsatte borgeres kæledyr udfra et "betal-hvad-du-kan" princip.  

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information kontakt venligst Dyreværnets direktør Signe Sehested Lund på tlf.: 40 30 66 15.

Billeder

De to Shih-Tzuer Daisy og Alba blev ulovligt importeret til Danmark. Foto: Dyreværnet
De to Shih-Tzuer Daisy og Alba blev ulovligt importeret til Danmark. Foto: Dyreværnet
Download

Links

Information om Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr
Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr
Islevdalvej 85
2610 Rødovre

+45 44 94 66 95http://www.dyrevaernet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Dyreværnets mobile nonprofit dyreklinik, Frynseklinikken, kommer til Frederikshavn og tilbyder dyrlægehjælp til udsatte borgeres kæledyr17.9.2020 07:38:00 CESTPressemeddelelse

Mandag den 28. september kl. 11 – 12 kommer en af Dyreværnets mobile non-profit dyreklinikker, Frynseklinikken til Frederikshavn. Formålet med foreningens to Frynseklinikker er at tilbyde hjælp til socialt udsatte borgeres kæledyr ud fra et ”betal-hvad-du-kan-princip”. Den ene klinik kører på Sjælland og Fyn, mens en anden besøger byer i Jylland.

Dyreværnets mobile nonprofit dyreklinik, Frynseklinikken, kommer Ringkøbing og tilbyder dyrlægehjælp til udsatte borgeres kæledyr10.9.2020 06:43:00 CESTPressemeddelelse

Tirsdag den 15. september kl. 10 – 11 kommer en af Dyreværnets mobile non-profit dyreklinikker, Frynseklinikken til Ringkøbing. Formålet med foreningens to Frynseklinikker er at tilbyde hjælp til socialt udsatte borgeres kæledyr ud fra et ”betal-hvad-du-kan-princip”. Den ene klinik kører på Sjælland og Fyn, mens en anden besøger byer i Jylland.

Hvem vil ha’ os? Dyreværnet Kolding bugner af dyr, som ingen vil adoptere. Corona-krisen antages at være årsag1.9.2020 06:47:00 CESTPressemeddelelse

Siden Dyreværnet i foråret 2016 åbnede sin afdeling i Kolding, har det driftige internat på Gabølvej ved Seest skaffet nye familier til intet mindre end 435 hunde og 112 katte. Alle var de kæledyr, som manglede nye kærlige familier, da de af forskellige årsager var blevet til overs i deres oprindelige hjem. Men siden Corona-epidemien indtog Danmark og landet blev lukket ned, er interessen for at adoptere dyr fra Dyreværnet Kolding faldet markant.

Dyreværnets mobile nonprofit dyreklinik, Frynseklinikken, kommer til sin donors hjemby, Ebeltoft9.6.2020 09:00:00 CESTPressemeddelelse

En af Danmarks helt store dyreelskere, Jørgen Andersen, har de seneste to år doneret to mobile dyreklinikker til Dyreværnet. Klinikkerne er opkaldt til minde om Jørgens logrende ven, Frynse, der ikke er iblandt os længere. Formålet med de rullende dyreklinikker er at tilbyde hjælp til socialt udsatte borgeres kæledyr ud fra et ”betal-hvad-du-kan-princip”.

Dyreværnet tilbyder nødhjælp til COVID-19-ramtes kæledyr20.3.2020 11:37:00 CETPressemeddelelse

Dyreværnet, der er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, har netop vedtaget, at der etableres et beredskab, som skal yde nødhjælp til COVID-19-ramte sårbare borgere samt sundhedsfagliges kæledyr. Nødhjælpen består i pasning af både hunde, katte og kaniner, og har man ikke mulighed for at aflevere sit dyr på et af Dyreværnets internater, vil der blive arrangeret afhentning af dyrene. Initiativet kommer på baggrund af de utallige henvendelser, foreningen har fået de seneste dage fra bekymrede kæledyrs-ejere.

Dyreværnet vil hjælpe hundene dér, hvor de er: Tilbyder hjemmebesøg med gode råd, træningstips og fodervejledning24.2.2020 11:03:00 CETPressemeddelelse

Dyreværnet, der er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, arbejder på at søsætte et nyt initiativ for at sikre, at alle kæledyr i Danmark har et godt liv. Det nye tiltag påtænkes at starte på forsøgsbasis på Lolland og Falster pr. den 1. marts 2020, og går i al sin enkelthed ud på at tilbyde hjemmebesøg hos de hundeejere, der ikke har enten økonomisk eller fysisk mulighed for at få råd og vejledning til deres logrende hale andre steder. Tjenesten er gratis for brugerne, der ovenikøbet får en lille velkomstgave til både snude og egen mave ved første besøg.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum