Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Dyreværnet får ny direktør

Del

Fra 15. maj sætter Henrik Knaack sig i direktørstolen hos Dyreværnet

Henrik Knaack ser frem til sit nye job ”Jeg har stor respekt for det arbejde, som de ansatte og frivillige i Dyreværnet yder. Noget, jeg blandt andet selv har oplevet på tæt hold, da vi adopterede en hund for nogle år siden. Det er et privilegium at kunne være med til at kæmpe kæledyrenes sag, og jeg glæder mig til at blive en del af en stærk og velfungerende organisation” siger Henrik Knaack.

Henrik har arbejdet professionelt med ledelse og udvikling af virksomheder uafbrudt siden 1988.

Hans fortid er fra medieindustrien, bl.a. som direktør for de største kommercielle radiostationer i Danmark The Voice, Pop FM, Radio 2 m.fl.

De seneste 12 år har han brugt på at rådgive små og mellemstore virksomheder omkring udvikling af disse.

Herudover har han siddet i bestyrelser for bl.a. Danmarks førende 3D-print virksomhed Prototal Damvig og Taastrup Realskole.

Den afgående direktør Rikke Christensen-Lee bliver i Dyreværnet som chef for Dyreklinikken, Frynse klinikkerne og dyrlægerne.

”Jeg ser frem til at kunne fokusere på mine kompetencer som dyrlæge og udvikling af især Dyreværnets behandling af de svageste borgeres kæledyr. Det er et vigtigt og overset område, og selvom vi allerede er godt i gang med vores tre Frynseklinikker, er der et stort potentiale for at løfte dyrevelfærd blandt danske kæledyr i denne målgruppe” udtaler Rikke.

Dyreværnet, som er blandt verdens fem ældste dyreværnsorganisationer, kæmper hver dag for at alle kæledyr i Danmark skal have et godt hjem.

 

Dyreværnets formål og arbejde

Dyreværnet er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger og vores vision er enkel, og fungerer som ledestjerne i alle Dyreværnets tiltag, nemlig at »Alle kæledyr i Danmark skal have et godt hjem«. Vores vision går hånd i hånd med vores holdning om at »Hver en pote tæller«. Det vil sige at hos Dyreværnet gør vi alt, hvad der står i vores magt for at give dyrene en chance, og vi går langt for at undgå aflivning. Vi giver, takket være vores internater, dyreklinikker og adoptionsafdeling, dyrene et godt og værdigt liv - fuld af kærlighed.

 

Dyreværnets aktiviteter

  • Vores landsdækkende udrykningstjeneste henter årligt mere end 500 dyr fra dyreværnssager. Hver dag modtager Dyreværnets udrykningsleder mellem 7-10 anmeldelser om misrøgtede dyr.
  • Dyreværnet samarbejder med Politi og Falck, som kan indlevere herreløse dyr til vores akutafdeling hele døgnet. Den løsning bliver brugt mere end 600 gange årligt.
  • Dyreværnet hjælper hvert år flere hundrede forsvundne dyr tilbage til deres ejere.
  • Vi modtager et stort antal dyr fra private, som ikke længere kan tage sig af deres kæledyr og derfor indleverer kæledyret.  Det kan være pga sygdom, flytning, allergi, arbejdstider eller andre grunde der afstedkommer ændringer i deres hverdag eller situation.
  • Dyreværnets adoptionsafdeling formidler i alt omkring 1.200 hunde, katte, kaniner og andre gnavere videre til nye, kærlig hjem hvert år. I adoptionsafdelingen er de specialister i at matche hvert dyr med den rette familie.
  • De tre mobile non-profit dyreklinikker - Frynseklinikkerne - kører rundt i Danmark og hjælper dårligt stillede danskere med dyrlægebehandlinger til deres dyr. Der er køreplaner for Frynseklinikkerne, så socialt udsatte ved, hvor og hvornår de kan få dyrlægehjælp. Det er via en donation fra dyrevennen Jørgen Andersen, at Dyreværnet fik mulighed for at etablere den succesfulde rullende dyreklinik.
  • Potehjælp er en rådgivningsservice, som vi etablerede i 2020. Målet med Potehjælp er at tilbyde rådgivning og støtte til kæledyrsejere i deres hjem. Vi rådgiver personer som ikke længere har et klart blik for deres kæledyrs behov, så dyret ikke trives eller har lidt for lange klør, filtret pels, får for lidt motion eller lignende. Det er enten kæledyrsejer selv der beder om rådgivning, en ven eller et familiemedlem eller en plejeperson, der har sin gang i hjemmet, der ser at en venlig, imødekommende samtale om dyret velbefindende vil være hjælpsom.
  • Freyas Lov og online serie i fem afsnit. I oktober 2021 lancerede Dyreværnet en omfangsrig kampagne, hvis formål er at komme hvalpefabrikkerne og de kyniske hvalpesælgere til livs. Dyreværnet allierede sig med den tidligere politimand og PET-agent, René Dahl Andersen, der med skjult kamera drog til Polen og Rumænien for at besøge hvalpefabrikkerne under dække af at være køber. Det er der kommet en online serie på fem afsnit ud af. Serien Langt over Grænsen - Når Hvalpe lider for Profit kan ses her. I forbindelse med kampagnen fremstillede Dyreværnet også et borgerforslag med navnet »Freyas Lov – Hvalpesalgsloven«, som skal ulovliggøre det for 3. parter at sælge hvalpe.

Vedhæftet foto til fri afbenyttelse. Foto: Katja Lund Sohl

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr
Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr
Islevdalvej 85
2610 Rødovre

+45 44 94 66 95http://www.dyrevaernet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

6.794 kæledyr har allerede fået hjælp: Nu udvider Dyreværnet hjælpeindsatsen til socialt udsatte borgeres kæledyr med endnu en Frynseklinik10.11.2021 11:17:00 CET | Pressemeddelelse

Tusindvis af socialt udsatte borgere har siden 2018 fået hjælp til behandling af deres kæledyr gennem en af Dyreværnets mobile nonprofit dyreklinikker, Frynseklinikkerne. Klinikkerne, som tilbyder dyrlægehjælp til Danmarks mest udsatte borgere, løfter en samfundsopgave og sikrer, at antallet af dyreværnssager er faldende. Mandag den 15. november lancerer organisationen endnu en rullende klinik, der denne gang skal dække Nordjylland.

Dyreværnets mobile nonprofit dyreklinik, Frynseklinikken, kommer til Bornholm og tilbyder dyrlægehjælp til udsatte borgeres kæledyr26.10.2021 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Mandag den 1. november og tirsdag d. 2. november kommer en af Dyreværnets mobile non-profit dyreklinikker, Frynseklinikken, til Bornholm. Formålet med foreningens to Frynseklinikker er at tilbyde hjælp til socialt udsatte borgeres kæledyr ud fra et ”betal-hvad-du-kan-princip”. Det er tredje gang, Frynseklinikken besøger Bornholm og tilbyder hjælp til de kæledyr, hvis ejer ellers har svært ved at få deres pelsede ven til dyrlægen.

Borgerforslag fra Dyreværnet skal forhindre ulovlig import af hvalpe fra de mange europæiske hvalpefabrikker4.10.2021 12:40:39 CEST | Pressemeddelelse

Dyreværnet har oplevet en markant stigning i antallet af hvalpe, der er blevet ulovligt importeret både under og efter Covid-19-nedlukningerne. Derfor har organisationen valgt at sende undercover agent og efterforsker René Dahl Andersen til Polen og Rumænien for at afdække de kummerlige forhold, hvalpene opdrættes under. Afsløringerne kan ses i fem udsendelser, som sendes på dyreværnet.dk, men også et borgerforslag, som skal forsøge at få stoppet den ulovlige import af hvalpe til Danmark, er nu en realitet.

Dyreværnet afslører østeuropæiske hvalpefabrikker i reportageserien Langt over Grænsen - Når Hvalpe lider for Profit3.10.2021 08:18:58 CEST | Pressemeddelelse

De seneste år har Dyreværnet oplevet en eksplosion i sager om hvalpe, der er blevet ulovligt importeret til Danmark. Ofte er hvalpene syge, de er blevet fjernet fra deres mor for tidligt og transporteret til Danmark under horrible forhold. Derfor valgte dyreværnsforeningen at engagere René Dahl Andersen, tidligere efterforsker og undercover agent i politiet. Han blev sendt til Polen og Rumænien for at afsløre de lokale hvalpefabrikker og dokumentationen, som René Dahl Andersen kunne fremvise undervejs og ved hjemkomst, var chokerende.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum