Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Dyreværnet advarer mod ulovligt importerede hundehvalpe og kommer med opråbet: KØB DANSK

Del

Nye undersøgelser estimerer, at mere end 40.000 hunde hver måned transporteres over de europæiske grænser med henblik på salg. Ofte kommer snuderne fra ulovlige hvalpefabrikker, hvor de er opvokset under forfærdelige kår, smittet med diverse sygdomme og fjernet alt for tidligt fra deres hundemor. Derfor sætter Dyreværnet nu foden ned og opfordrer alle til at købe dansk.

Dyreværnets direktør, Rikke Christensen-Lee advarer mod køb af ulovligt importerede hunde: KØB DANSK opfordrer hun til. Fotocredit: Dyreværnet
Dyreværnets direktør, Rikke Christensen-Lee advarer mod køb af ulovligt importerede hunde: KØB DANSK opfordrer hun til. Fotocredit: Dyreværnet

Ulovlig import af hunde og hvalpe er en indbringende indtægtskilde for kyniske hundehandlere i hele Europa. Nye tal estimerer, at mere end 40.000 hunde og hvalpe hver måned bliver transporteret over de europæiske grænser. Nu kommer Dyreværnet med et opråb til nye hunde- og hvalpeejere:

- Vi bliver nødt til at sætte ind og stoppe fødekæden, siger Dyreværnets direktør, Rikke Christensen-Lee, der udover at være direktør for én af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, også er uddannet dyrlæge:

- Uden efterspørgsel – ingen ulovlig import, slår direktøren fast og fortsætter: - Vi vil hermed opfordre alle danskere, der går med overvejelser om at få en hund eller en hundehvalp til at købe dansk. Kontakt Dansk Kennel Klub, andre velrenommerede danske opdrættere -  eller, endnu bedre, dit lokale internat, hvor der ofte sidder masser af våde snuder, der har behov for en ny familie. Gør dit - sig nej tak til ulovligt importerede dyr. Vælger du at lede efter din nye bedste ven gennem internettet, så undersøg grundigt, hvad snudens fortid er, hvor den kommer fra og bed om at møde morhunden. Kun ved at stoppe efterspørgslen af ulovligt importerede hunde og hvalpe standser vi handlen, siger Rikke.

De mange hunde og hvalpe, der kommer fra udenlandske hundehandlere, er ofte syge, blevet fjernet fra deres hundemor for tidligt og er opvokset under forfærdelige kår.

- Vi har hørt hjerteskærende historier fra ejere, der har brugt deres sidste sparepenge på dyrlægebehandlinger, fordi de havde købt en hundehvalp fra en udenlandsk hundehandler, fortæller Rikke og fortsætter: – Desværre er det ofte endt med, at hunden måtte aflives – skaderne var simpelthen uoprettelige. Det er sørgeligt for såvel hund som ejer og værst af alt er, at der er penge i hundehandlen. Et kuld på bare seks hvalpe indbringer nemt 30.000 kr. på det sorte marked. Oversættes dette til en lille hvalpefabrik med 10 tæver, der hver får to kuld årligt, taler vi altså om en indtægt på (120 hvalpe x 5.000 kr.) 600.000 kr. sort. Og så længe der er penge at tjene, vil der være hjerteløse hundehandlere. Så undlad at støtte dem: Køb dansk i stedet for, slutter Rikke.

Kender man til ulovligt importerede hunde eller hundehvalpe, opfordrer Dyreværnet alle til at indgive en anmeldelse. Dette kan gøres på Dyreværnets hjemmeside www.dyreværnet.dk under Anmeld Dyreværnssager. Man kan vælge at være anonym.  

For yderligere information eller fotos kontakt venligst Dyreværnets PR-chef Signe Sehested Lund på tlf.: 40 30 66 15.

Fotocredit til vedhæftede fotos: Dyreværnet

 

Dyreværnet er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger. Foreningen, der er stiftet i 1898, arbejder ud fra en erklæret NO KILL-politik, hvor alt sættes ind på at redde ethvert dyr fra aflivning. Dyreværnet skaffer nye hjem til ca. 1.000 dyr årligt.

Nøgleord

Billeder

Dyreværnets direktør, Rikke Christensen-Lee advarer mod køb af ulovligt importerede hunde: KØB DANSK opfordrer hun til. Fotocredit: Dyreværnet
Dyreværnets direktør, Rikke Christensen-Lee advarer mod køb af ulovligt importerede hunde: KØB DANSK opfordrer hun til. Fotocredit: Dyreværnet
Download

Links

Information om Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr
Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr
Islevdalvej 85
2610 Rødovre

+45 44 94 66 95http://www.dyrevaernet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Dyreværnet: Fremtiden sikret for 14 misrøgtede hunde3.7.2017 10:12pressemeddelelse

Siden den 22. maj har fremtiden for 14 hunde, som Dyreværnet fjernede fra deres ejer i samarbejde med politiet, været uvis. De forhutlede snuder, hvoraf de 13 er chihuahua-blandinger mens én af dem er en Dansk Svensk Gårdhund, var alle groft misrøgtede og i meget dårlig stand, da de ankom til Dyreværnet i en af foreningens ambulancer. Hundene var blevet fjernet fra deres ejer efter at dyreværnsforeningen havde modtaget en anmeldelse om misrøgt, hvorefter dyreambulancen straks blev sendt af sted for at besigtige forholdene.

Adopter et dyr fra Dyreværnet i uge 37 så donerer Dyreværnet adoptionsprisen videre til Dansk Flygtningehjælp7.9.2015 13:23pressemeddelelse

Europa overstrømmes af flygtninge. Både børn og voksne er på flugt fra grusomheder i Syrien, Irak og andre af verdens brændpunkter. Man skal være skåret af sten, for ikke at lade sig påvirke af de tusindvis af vandrende menneskeskæbner, hvis fremtid er uvis. Hos Dyreværnet har man derfor besluttet at bidrage til det store hjælpearbejde ved at donere indtægterne fra dyr, der får nye hjem i perioden 7. til 13. september til Dansk Flygtningehjælp.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum