DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUFs forkvinde bliver medlem af Børnerådet

Del
DUFs forkvinde, Christine Ravn Lund fra Lind, bliver medlem af Børnerådet. Opgaven er at sikre trivsel og meningsfulde liv for alle børn og unge i Danmark, mener Christine Ravn Lund.

I dag har social- og ældreminister Astrid Krag annonceret den nye sammensætning af Børnerådet og blandt de nye medlemmer er DUFs forkvinde, Christine Ravn Lund fra Lind. De næste tre år skal Christine Ravn Lund bidrage til Børnerådets vigtige arbejde for børn og unges rettigheder i Danmark.

Børnerådet er et statsligt råd, der taler børns sag og sætter aktuelle spørgsmål om børn og unges liv til debat. Rådet er politisk uafhængigt og rådgiver Folketinget, regeringen og myndigheder i spørgsmål på børn- og ungeeområdet samt har til opgave at gøre børns stemme tydelig i offentligheden.

Christine Ravn Lund har som forkvinde i DUF og gennem mange års frivilligt foreningsarbejde dyb indsigt i, hvordan man skaber gode liv for børn og unge og sikrer stærke fællesskaber. Hun ser frem til arbejdet i Børnerådet:

”Der er mere end nogensinde brug for stærke aktører, der taler børn og unges sag, hvis vi skal løse trivselskrisen og skabe meningsfulde liv for børn og unge i Danmark. Her spiller Børnerådet en vigtig rolle i at sikre børn og unges rettigheder. Derfor er jeg enormt glad og beæret over at få lov til at bidrage til arbejdet i Børnerådet” udtaler Christine Ravn Lund, forkvinde for DUF.

Børnerådets medlemmer er udpeget af social- og ældreministeren. Medlemmerne er valgt blandt en række kandidater, som er blevet indstillet af organisationer på børneområdet. Det nyudnævnte Børneråd tiltræder d. 1. august.

Om Christine Ravn Lund

Christine Ravn Lund er forkvinde for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd. Hun blev valgt på Delegeretmødet i december 2021 for Frivilligt Drenge- og Pigeforbund (FDF). Christine har en baggrund som frivillig i en lang række organisationer, hvor hun har engageret sig både lokalt, nationalt og internationalt.

Herunder har hun bl.a. været frivillig leder i FDF i mere end 10 år, været change agent hos World YMCA og siddet i ledelsen i DUF i mere end 4 år.

Læs mere om Christine her.

Børnerådets sammensætning

Børnerådet udpeges for en treårig periode. Formanden trådte i funktion 1. juni 2022 og vil fungere til og med 31. maj 2025. De menige medlemmer træder i funktion 1. august og vil fungere til og med 31. juli 2025.

Formand:

Puk Elgård (journalist og forfatter)

Medlemmer:

1) Ditte Reedtz (stifter og chef for politik, fonde og samarbejde i Mentorbarn).

2) Henriette Christiansen (direktør for Egmont Fondens støtte- og bevillingsadministration samt bestyrelsesforkvinde i Lær for Livet).

3) Anders Jacobsen (formand for GymDanmark – Danmarks Gymnastik Forbund).

4) Christine Ravn Lund (forkvinde i Dansk Ungdoms Fællesråd).

5) Leika Fuglsang (næstformand i De Anbragtes Vilkår).

6) Rasmus Ladefoged Dinnesen (forstander på Holmstrupgård og områdechef i Region Midtjylland).

7) Louise Klinge (børne- og skoleforsker samt leder af Eduk).

8) Stine Jørgensen (professor i social-, ligestillings- og diskriminationsret, Københavns Universitet)

 
 
 
 
 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Scherfigsvej 5
2100 København Ø

+45 3929 8888https://duf.dk/

DUF er en paraplyorganisation for ca. 80 demokratiske, samfundsengagerende og landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. Spejdere, rollespillere, studenterorganisationer, kirkelige foreninger, miljøorganisationer og de politiske ungdomsorganisationer er blandt medlemmerne.

 
 
 
 
 

Følg pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum