DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF klar med 10 guidelines til det personlige ansvar i onlinedebatten

Del

DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd vil den dårlige tone på sociale medier til livs og har derfor udviklet 10 guidelines til, hvordan man selv kan tage ansvar for debatten. Over hver anden ung deltager nemlig ikke i den online debat på grund af den hårde tone i kommentarsporene.

Mange danskere, der ønsker at deltage i den offentlige debat på sociale medier, fravælger det. Tonen er for hård. Frygten for trusler og chikane er for stor. Det ser DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd som et demokratisk problem. Derfor har DUF i samarbejde med en række organisationer og eksperter udarbejdet 10 guidelines til det personlige ansvar for den gode tone på de sociale medier.

Chris Borup Preuss, formand for DUF, udtaler:

”De 10 guidelines pålægger den enkelte ansvaret for den gode tone. Der ligger et individuelt ansvar for, at alle kan indgå i den demokratiske samtale, som nu også findes online. Vi skal turde at blive klogere, når vi debatterer på de sociale medier, og vores kommentarer skal kunne tåle at blive læst højt. Derfor er de her guidelines vigtige for unges deltagelse i demokratiet”.

Mere end hver anden ung deltager ikke i debatten online pga. tonen

Den hårde tone i debatten på de sociale medier forhindrer nemlig en stor del af ungdommen i at deltage i den offentlige debat, hvor hele 57 procent ikke giver deres mening til kende på grund af tonen. Det viser DUFs Demokratianalyse 2020.

DUF har samarbejdet med en række organisationer og eksperter med erfaring fra den offentlige debat. Repræsentanter og eksperter fra Børns Vilkår, Medierådet for Børn og Unge, Fagbevægelsens Ungdom, Nadia Nikolajeva (Stifter af Ansvar for feedet), Özlem Cekic, Analyse og Tal, Center for Digital Pædagogik, Cybernauterne og Digitalt Ansvar har alle bidraget med deres syn på, hvordan det personlige ansvar for den offentlige debat skal være.

DUF har samarbejdet med to unge, Lise Nygaard på 22 år og Marek Azoulay på 25, der har testet de 10 guidelines, da begge to har undgået kommentarsporerne på grund af den hårde tone.

 
 
 
 
 
 
 

Nøgleord

Kontakter

Vedhæftede filer

Links

Information om DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Scherfigsvej 5
2100 København Ø

+45 3929 8888https://duf.dk/

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd er en paraplyorganisation, der repræsenterer over 600.000 børn og unge fordelt på 80 demokratiske, samfundsengagerede og landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. 

Spejdere, rollespillere, studenterorganisationer, kirkeligeforeninger, miljøorganisationer og de politiske ungdomsorganisationer er blandt medlemmerne.

 
 
 
 
 
 
 
 

Følg pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF følger anbefalinger for at forebygge og håndtere seksuelle grænseoverskridelser og krænkelser i de politiske ungdomsorganisationer9.6.2021 21:32:00 CEST | Pressemeddelelse

En ny undersøgelse, som Sex & Samfund og Børns Vilkår har lavet for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd, viser, at unge, der engagerer sig i ungdomspolitik, oplever et helt særligt fællesskab, som de fleste trives i. Der er dog udbredte problemer med grænseoverskridende og krænkende adfærd på tværs af ungdomsorganisationerne. Derfor opretter DUF blandt andet en ny lederuddannelse og whistleblowerordning for at forebygge og håndtere seksuelle grænseoverskridelser og krænkelser i de politiske ungdomsorganisationer.

DUF: Seks skarpe anbefalinger fra unge til ny udviklingspolitisk strategi6.5.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I næste uge begynder de politiske forhandlinger om den nye udviklingspolitiske strategi. Som bidrag til det forestående arbejde har ungdommen formuleret seks konkrete anbefalinger, der kan styrke den kommende strategi og ikke mindst sikre et stort og udbytterigt fokus på unge. DUF har i dag sendt anbefalingerne til udviklingsminister Flemming Møller Mortensen og udviklingsordførerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum