DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF – DANSK UNGDOMS FÆLLESRÅD ÅBNER FOR INDSTILLINGER TIL ÅRETS UNGDOMSKOMMUNE 2021

Del

Igen vil DUF uddele prisen som Året Ungdomskommune. Derfor har DUF nu åbnet for indsendelse af indstillinger. Vinderkommunen får 10.000 kroner til nye tiltag, som skal være med til at styrke ungeområdet i kommunen.

Sidste år vandt Vordingborg Kommune for blandt andet at være med til at vise, at ungeliv ikke behøver at være et storbyfænomen, selvom landkommunerne ofte skal kæmpe hårdere for at skabe gode forudsætninger for unge.

Nu er der igen mulighed for at indstille en kommune til at blive vinder af Ungdomskommuneprisen 2021. Både kommunen selv, enkeltpersoner og foreninger kan indstille en kommune. En kommune kan indstilles, hvis den eksempelvis giver ekstra gode rammer for ungdomsforeninger, har etableret et ungdomsråd eller noget helt tredje – alle tiltag tæller.

”Ungdomskommuneprisen er med til at sætte fokus på de kommuner, som gør noget ekstra og lægger en særlig vægt på at inkludere unge i demokratiske processer og skabe et godt ungdomsliv i kommunen. Det er altafgørende, at ungdommen får mulighed for at påvirke, hvordan deres kommune skal udvikle sig, hvis de skal være en del af fremtiden”, siger Chris Holst Preuss, formand for DUF.

”Vi håber samtidig, at prisen er med til at inspirere kommuner til at prioritere ungeinddragelse, samarbejde med det lokale foreningsliv og skabe rammer for det gode ungdomsliv” uddyber han.

Vinderkommunen modtager 10.000 kroner, som skal bidrage til ungeindsatsen og styrke ungeområdet i kommunen.

Læs mere om indstillingsprocessen, kriterier og deadlines på duf.dk. Fristen for indstilling er fredag 30. oktober kl. 12.00.

 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Scherfigsvej 5
2100 København Ø

+45 3929 8888https://duf.dk/

Prisen som Årets Ungdomskommune har til formål at belønne kommuner, der gør en ekstraordinær indsats for at forbedre unges udfoldelsesmuligheder og levevilkår - gerne ved at skabe gode rammer for frivilligt arbejde med børn og unge. Mange kommuner gør allerede et flot stykke arbejde, men DUF håber med prisen at motivere endnu flere kommuner til at tage fat.

 

Følg pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum