DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF: 7 råd til hvordan du byder børn og unge, som er flygtet fra krig, velkommen i din lokale forening

Del

Efter Ruslands invasion af Ukraine har foreningslivet i høj grad søgt svar på, hvordan man bedst byder børn og unge velkommen, som er flygtet fra krig. Derfor har DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd sammen med DFUNK – Dansk Flygtningehjælp Ungdom samlet syv råd til, hvordan man kan invitere børn og unge, som er flygtet, med ind i foreningsfællesskaberne.

Foreningslivet i Danmark er stærkt, stabilt og velfungerende. Derfor er der også mange foreninger, der står klar til at byde velkommen i foreningslivet til børn og unge, der er flygtet fra krig. En ny flygtningestrøm i Europa har nemlig sat fokus på, hvordan man bedst får de børn og unge ind i de danske foreningsfællesskaber. 

”Vores foreningsliv har fra krigens start stået klar til at tage imod børn og unge, som er flygtet til Danmark. Dette viser, hvor stærkt og hvor vigtigt foreningslivet er. Der tages ansvar, og vi tilbyder børn og unge, der er flygtet, et frirum, hvor krigen ikke behøver at fylde. Her er leg, samvær og fællesskab er nøgleordene”, udtaler Christine Ravn Lund, forkvinde for DUF.

De syv gode råd
Flere foreninger og organisationer har spurgt DUF til råds om, hvordan man bedst muligt tager imod og integrerer børn og unge, der er flygtet fra krig, i det danske foreningsliv. For hvordan får man et barn, som er flygtet, med i spejderlegene, når man ikke kan samme sprog? Og bør man omtale krigen til en ung, som er flygtet, og som er med til et politisk oplæg for første gang?

Derfor har DUF sammen med DFUNK - Dansk Flygtningehjælp Ungdom samlet syv råd til, hvordan børn og unge, der er flygtet fra krig, kan blive en del af det danske foreningsliv.

Overskrifterne til de syv råd lyder som følger:

1 - Opsøg børn og unge, der er flygtet til Danmark
Gør en aktiv indsats for at opsøge børn og unge i dit lokalområde, som er flygtet fra krig og mangler et fællesskab.

2 - Der er altid en løsning på sproglige udfordringer
Lav aktiviteter, der ikke kræver et fælles sprog, og brug Google Oversæt til at føre korte samtaler.

3 - Tag samtalen, når du bliver inviteret
Vent med at nævne krigen eller andre voldsomme omstændigheder, til vedkommende selv bringer det op.

4 - Gør alt gratis
Deltagerbetaling kan være en hindring. Vær tydelig i jeres kommunikation, om hvorvidt I kan udlåne udstyr, refundere beløb eller dække bestemte udgifter.

5 - Fortsæt med at gøre det, I altid har gjort
Man behøver ikke at lave om på sine foreningsaktiviteter, fordi man vil inkludere nye i fællesskabet.

6 - Giv alle mulighed for at bidrage
Erfaringerne viser, at alle børn og unge gerne vil bidrage – så inddrag dem på lige vilkår med de andre i foreningen.

7 - Ring, hvis I vil vide mere 
Tag fat i foreninger som Red Barnet eller DFUNK – de står klar med råd og sparring.

Sådan har vi gjort:
Siden krigen brød ud, har DUF sammen med andre aktører holdt workshops og videndelingsoplæg om Ukraine. Her har flere foreninger i det danske foreningsliv stillet spørgsmål og rettet henvendelse. Ud fra de spørgsmål har vi samlet guiden på syv gode råd til, hvordan man bedst byder børn og unge, som er flygtet fra krigen, velkommen i foreningslivet. Rådene er udspecificeret og sat op i en printbar version, som organisationer kan hænge op i deres lokalforeninger. De syv råd er udarbejdet og kvalificeret sammen med DFUNK – Dansk Flygtningehjælp Ungdom og Red Barnet.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakter

DUFs pressetelefon

Henvendelser pr. SMS læses ikke. Send en mail til presse@duf.dk

Tlf:22109005presse@duf.dk

Billeder

Vedhæftede filer

Links

Information om DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Scherfigsvej 5
2100 København Ø

+45 3929 8888https://duf.dk/

DUF er en paraplyorganisation for ca. 80 demokratiske, samfundsengagerende og landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. Spejdere, rollespillere, studenterorganisationer, kirkelige foreninger, miljøorganisationer og de politiske ungdomsorganisationer er blandt medlemmerne.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Følg pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Måling: Hver tredje ung ved ikke, hvad vi skal stemme om d. 1. juni11.5.2022 09:49:15 CEST | Pressemeddelelse

Hver tredje ung mellem 18 og 30 år ved ikke, at folkeafstemningen d. 1. juni handler om forsvarsforbeholdet, og mere end hver tredje har enten ikke tænkt sig at stemme eller er i tvivl, om de vil stemme. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd. Vi skal have fart på den demokratiske samtale om, hvad forsvarsforbeholdet betyder for Danmark, mener Christine Ravn Lund, forkvinde for DUF.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum