DTU udgiver sin første bæredygtighedsrapport

DTU har længe arbejdet med bæredygtighed – både i forskningen og i den daglige drift, men i år udgiver DTU for første gang en rapport, der dokumenterer klimaregnskab, forbrug af ressourcer og genanvendelse samt graden af socialt bæredygtige omgivelser og adfærd.
Bæredygtighedsrapport 2022 er baseret på ESG-data (Environmental, Social, Governance), dvs. data om miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige forhold, som samlet set giver en status på DTU´s bæredygtighedsforhold og derudover angiver retningen for DTU’s ambitioner. Rapporten beskriver mange af de tiltag, DTU har taget og fortsat vil tage for at skabe et bæredygtigt universitet.
”Verden forandrer sig – og det gør vores opfattelse af bæredygtighed også. På DTU ønsker vi hele tiden at udvikle os i en mere bæredygtig retning. Bæredygtighed er en integreret del af, hvordan DTU uddanner ingeniører såvel som i vores forskning og udvikling af nye teknologier. Den bæredygtige dimension er helt afgørende,” siger DTU’s rektor Anders Bjarklev.
Godt i gang men vi skal længere
Rapporten er baseret på gennemgang af relevante data, politikker og indsatsområder med fokus på driftsdata på det grønne område, arbejdsmiljø-data samt tiltag inden for god forretningsførelse og integritet. Rapporten er et øjebliksbillede af situationen i 2021, men sætter også retningen for de kommende år.
Forskning og udvikling af teknologi i verdensklasse er ressourcekrævende, idet universitetet er afhængigt af laboratorier og forskningsinfrastruktur, som forbruger energi og råstoffer. Men det betyder ikke, at universitetet ikke har ambitioner om at reducere ressourceforbruget samt skabe socialt bæredygtige omgivelser og adfærd.
“På DTU mener vi, at åbenhed og gennemsigtighed er vigtigt. Det gælder ikke mindst i arbejdet med bæredygtighed. Både studerende og medarbejdere er opmærksomme på egne vaner og ønsker at agere bæredygtigt. Derfor forsøger vi også at skabe fysiske rammer, som giver alle på campus mulighed for at minimere deres eget ressourcetræk. Det er et arbejde, vi har i gang, men som vi kan komme meget længere med,” siger Anders Bjarklev.
Du kan læse hele DTU’s bæredygtighedsrapport 2022
Kontakter
Anders Overgaard BjarklevRektor
Tlf:45 25 10 00dtu-rektor@adm.dtu.dkBilleder
Information om DTU - Danmarks Tekniske Universitet
DTU er et teknisk eliteuniversitet med international rækkevidde og standard. Vores mission er at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet.
Følg pressemeddelelser fra DTU - Danmarks Tekniske Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DTU - Danmarks Tekniske Universitet
Ny institutdirektør på DTU Aqua8.5.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Professor Anna Rindorf vil som ny leder af DTU Aqua bakke op om innovation på både instituttet og i samfundet: ”Vi skal vokse videre på trods af en usikker verden.”
DTU Startup Day sætter spotlys på fremtidens teknologivindere og Europas tech-policy5.5.2025 11:58:28 CEST | Pressemeddelelse
DTU inviterer indenfor i et af Europas førende økosystemer for innovation og videnstungt iværksætteri. Økosystemet har blandt andet udmærket sig ved at blive placeret i toppen af europæiske startup hubs i Financial Times, blive fremhævet i Harvard Business Review og ikke mindst ved at tiltrække 20% af al dansk venture kapital til sine startups i 2024. Til DTU Startup Day 15. maj bliver der sat spotlys på entrepreneurskab, netværk og gode debatter og talks, pitches og showcases fra 70 startups.
DTU rammer plet: Lander lille overskud i 20242.5.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Regnskabet for sidste år er gjort op og viser et overskud på en million kroner. ”Ansvarlig drift er forudsætningen for, at vi kan udvikle os,” siger en tilfreds universitetsdirektør.
Kunstig intelligens finder markant flere risikograviditeter1.5.2025 15:57:18 CEST | Pressemeddelelse
AI-modeller til analyse af ultralydsbilleder kan afsløre op til 35 procent flere risikograviditeter og derigennem forebygge for tidlig fødsel eller fødselskomplikationer.
To kyllingebryster om ugen: Så meget kød kan planeten holde til, at du spiser22.4.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Vi skal spise mindre kød og flere bælgfrugter, lyder det i kampagner og kostråd. Men hvor meget er ’mindre’? En gruppe DTU-forskere har nu et svar.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum