DSK - De Samvirkende Købmænd

DSK: Planlov med færre knaster end frygtet

Del

- Alt i alt kan vi være tilfredse med resultatet, når vi ser på det udgangspunkt, som bl.a. Produktivitetskommissionen og Venstre oprindeligt havde, siger adm. direktør John Wagner, De Samvirkende Købmænd

- Det er godt, at vi ikke får flere hypermarkeder, og at man fastholder en grænse på 1200 m² for dagligvarebutikker, der skal forsyne et nærområde. Det er med til at sikre et fortsat fintmasket butiksnet i hele Danmark, siger adm. direktør John Wagner, De Samvirkende Købmænd, om den nye planlov.

Han tilføjer: - Men det er skidt, at kommunerne får mere råderum til detailhandel uden for byerne. Det kan ende med, at vi får mindre levende bymidter og større butiksdød i landdistrikterne.

DSK hilser det velkomment, at planlovsrevisionen ikke blev så omfattende, som den tidligere Venstre-regering havde lagt op til.

- Alt i alt kan vi være tilfredse med resultatet, når vi ser på det udgangspunkt, som bl.a. Produktivitetskommissionen og Venstre oprindeligt havde, siger John Wagner.

For DSK er det overordentlig væsentligt, at det nu er slået fast med syvtommersøm, at det ikke er tilladt at bygge nye hypermarkeder. Det fremgår af lovens bemærkninger.

- Samtidig har erhvervsminister Brian Mikkelsen i et svar til Folketinget bekræftet, at lovforslaget ikke giver mulighed for såkaldt hypermarkedslignende koncepter med en stor dagligvarebutik og en stor udvalgsvarebutik, der tilsammen fremstår som en identificerbar enhed, siger John Wagner.

Som loven blev vedtaget i dag er kriterierne for udlæg af såkaldte aflastningsområder også strammet væsentligt i forhold til det oprindelige forslag, idet det er slået fast, at man ikke kan etablere et aflastningsområde bare til en enkelt dagligvarebutik (og dermed give mulighed for en enkeltstående dagligvarebutik på helt op til 3.900 m2).

Det fremgår nu af loven, at der ikke kan etableres aflastningsområder til én dagligvarebutik eller til udelukkende dagligvarebutikker, ligesom der er indføjet et krav om, at der først kan etableres dagligvarebutikker i et aflastningsområde, hvis der allerede er eller samtidig etableres udvalgsvarebutikker i området.

- Der er ingen tvivl om, at det er én af de bestemmelser, som kommuner vil udfordre undervejs, idet en række kommuner inspireret af developere vil ønske at udlægge nye aflastningsområder for derigennem at kunne etablere dagligvarebutikker på op til 3.900 m2 uden for de områder, der allerede er udlagt til detailhandel, men vi vil via vores overvågning af alle lokalplanforslag holde skarpt øje med udviklingen, siger John Wagner.

Nøgleord

Kontakter

Information om DSK - De Samvirkende Købmænd

DSK - De Samvirkende Købmænd
DSK - De Samvirkende Købmænd
Islands Brygge 26
2300 København S

3962 1616http://www.dsk.dk/

Vi passer godt på den danske købmand.

Med De Samvirkende Købmænd har danske købmænd en slagkraftig brancheorganisation, der sætter mange "fingeraftryk" i dansk erhvervslovgivning.

Medlemskredsen omfatter ca. 1.400 supermarkeder, discountbutikker, nærbutikker og convenience. DSK har også samtidig et tæt samarbejde med de to grossister i den frie sektor: Dagrofa og Reitan Distribution.

I daglig tale siger vi, at DSK’s formål er at passe godt på den danske købmand. Mere formelt formuleret, så er DSK’s erklærede formål at skabe de bedst mulige vilkår for selvstændige forretningsdrivende i dansk dagligvarehandel.

Følg pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum